Golf mellem hansestæderne i Nordtyskland
Log ind Log ind
Golf mellem hansestæderne i Nordtyskland

Golf mellem hansestæderne i Nordtyskland

Bemærk: denne rejse er betalt, dog uden redaktionel indflydelse, af: Ehrenberg Sørensen Kommunikation

Denne ferie i Tyskland går til den nordlige delstat Mecklenburg-Vorpommern - blot et par timer fra Danmark - for at opleve kulturen samt spille golf.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Rejseskribent

Tilføj favorit

Middelalderbyer som engang indgik i Hansaforbundet og som i dag er medtaget på UNESCO’s verdensarvsliste. Kilometerlange, hvide sandstrande med de fleste solskinstimer i hele Tyskland. Wellness- og spa-hoteller med gastronomiske oplevelser – og ikke mindst fremragende golfbaner. Alt dette findes i Mecklenburg-Vorpommern blot et par timer fra Danmark.

Scandlines - en pause på vejen

Fra Fyn og Sjælland er det lettest at tage Scandlines færger mellem Gedser og Rostock, der afgår hver anden time. På den godt to timer lange overfart er der mulighed for at strække benene og få frisk luft mellem køreturene. Og så har Scandlines et godt tilbud med "Buffet all inclusive", hvor du til frokost kan spise sig mæt i fisk, steg, friske salater og nyde drikke ad libitum. Til dessert kan du kaste dig over kaffen og kagebordet. Der er også tid til at handle toldfrit ombord, men har du tid, kan det anbefales at besøge BorderShoppen i Rostock, der med sine 1200 m2 er lillebror til BorderShoppen i Puttgarden, men også har et bredt sortiment af både internationale og lokale kvalitetsprodukter til priser som generelt ligger 20-30 procent under de i forvejen lave priser på færgerne. På udvalgte varer har Scandlines prisgaranti, hvilket betyder at BorderShop matcher prisen, hvis du finder samme produkt til en lavere pris andre steder.

Scandlines mellem Gedser og Rostock

Scandlines mellem Gedser og Rostock

Golfpark Strelasund i Kaschow

Mecklenburg-Vorpommern er et paradis for golfspillere med flere moderne baner i forskellige sværhedsgrader. På stort set alle golfbaner kan du spille "pay and play" uden at være medlem af en klub. Greenfee eller spillegebyr er ofte billigere end i Danmark. Golfpark Strelasund i Kaschow er ingen undtagelse og tilbyder hele to golfbaner hver med 18 huller. Dette golf- og wellnesshotel ligger midt i golfterrænnet og har ud over dejlige, rummelige værelser tillige et stort wellnesscenter med opvarmet pool, sauna og forskellige dampbade samt massage, manicure og pedicure (skønhedspleje af negle på hænder og fødder) samt andre skønhedsbehandlinger. 

Golfpark Strelasund i Kaschow

Golfpark Strelasund i Kaschow

I en tilstødende bygning ligger Landgasthof Frettwurst, der byder på gastronomiske oplevelser. Fra golfbanen er der ikke langt til nogle af de kulturelle skatte som Mecklenburg-Vorpommeren er beriget med og som er et besøg værd.

Landgasthof Frettwurst

Landgasthof Frettwurst

Hansestaden Greifswald - næsten uskadt

Det centrale Greifswald har bevaret meget af middelalderstemningen og kom stort set uskadt gennem 2. Verdenskrig takket være en modig tysk oberst, der overgav sig til de sovjetiske tropper. Midt i byen ligger domkirken St. Nicolai og ved floden Ryck, der har forbindelse til Østersøen, finder du Museumshafen med gamle og nyere skibe. Lidt uden for hansestaden Greifswald ligger den berømte klosterruin Eldena. Klosteret blev grundlagt af cisterciensermunke i 1199 og blev i 1800-tallet integreret i en landskabspark.

Domkirken St. Nikoai i Greifswald

Domkirken St. Nikoai i Greifswald

Hansestad Stralsund - under UNESCO’s beskyttelse

Gå op opdagelse i Stralsunds gamle rødestenscentrum med et imponerende rådhus og domkirke med høje spir. Følg de brostensbelagte stræder eller spadser langs de grønne områder med gamle bastioner, som ligger ud til det omkransende vand Frankenteich og Knieperteich. Er vejret ustadigt kan et besøg i Ozeaneum anbefales (det kan det også, selv om solen skinner) eller et besøg på skibet Gorch Fock.

Stralsund rådhus

Stralsund rådhus

Strandliv

Østersøens vidtstrakte strand i Nordtyskland kaldes også Den Tyske Riviera og lover uforfalsket afslapning. Er du til strandliv er Mecklenburg-Vorpommeren begunstiget med de fleste solskinstimer i Tyskland. Inden for en enkelt times kørsel finder du nogle af de bedste golfbaner som Nordtyskland kan tilbyde, og så er her ingen afstand til kulturelle oplevelser i middelalderlige hansestæder.

Strandene i Mecklenburg-Vorpommern er populære

Strandene i Mecklenburg-Vorpommern er populære

Upstalsboom Hotelresidenz i Kühlungsborn

På Den Tyske Riviera direkte ud til den populære Ostseeallee i badebyen Kühlungsborn ligger Upstalsboom Hotelresidenz, der blev åbnet i april 2011. På stedet lå tidligere et hospital, men det blev revet ned for at give plads til dette eksklusive firestjernede hotel, der med sine 150 værelser og 19 elegante suiter er en moderne perle inden for badarkitekturen. I begyndelsen af 1800-tallet begyndte adelen og borgerskabet at oprette individuelle huse i dette nye søbad. Bygherrerne kunne give deres arkitektoniske ønsker frit løb og bygninger i renæssance, barok og klassicisme skød op og alle stilarter faldt sammen i en symfoni af arkitektur. Eneste fællesnævner var, at villaerne blev hvide. Upstalsboom har flere restauranter og en café i wienerstil samt et 1300 m2 stort wellness-område - Baltic Spa. Den skønne sandstrand ligger få meter fra hotellet og indbyder til sommerbadning og spadsereture ved aftenstide, når solnedgangen giver sit farvespil frit løb på himlen over Østersøen.

Ostseeallee i Kühlungsborn

Ostseeallee i Kühlungsborn

Gastronomi hos Villa Astoria

Vil du have en gastronomisk oplevelse kan Villa Astoria anbefales. Chefkokken har tidligere fået Michelinstjerner for sit arbejde andre steder. Lokalet er renset for overflødig romantik, levende lys, blomster og dæmpet belysning. Her er det maden, som det drejer sig om - og du skal kunne se, hvad du spiser. En disk fungerer som bar/anretterbord og går ud i lokalet i forlængelse af det åbne køkken, hvor du kan følge kokkenes arbejde.

Fiskeanretning hos Villa Astoria i Kühlungsborn - en velsmagende forret

Fiskeanretning hos Villa Astoria i Kühlungsborn - en velsmagende forret

Ostsee Golf Club Wittenbeck

Blot tre kilometer fra Østersøen - mellem Kühlungsborn og Heiligendamm - ligger Ostsee Golf Resort Wittenbeck. Her finder du en 18-huls mesterskabsbane med en usædvanlig kuperet pladsarkitektur, der giver en ekstraordinær stor udfordring selv for rutinerede golfspillere. Faktisk skal du have gennemspillet banen, før du får optimalt udbytte af denne svære bane. For begyndere ligger her også en kompakt 9-huls bane. 

Udfordrende golf ved Ostsee Golf Resort Wittenbeck

Udfordrende golf ved Ostsee Golf Resort Wittenbeck

Derudover kan familie og venner dyste i fodboldgolf, hvor man med forhindringer næsten som på en minigolfbane, kan sparke til en fodbold og forsøge at få den i de ni huller på færrest mulige spark.

Fodboldgolf for hele familien

Fodboldgolf for hele familien

Seeheilbad Heiligendamm

Det populære badeliv ved Østersøen begyndte lidt længere øst for Kühlingsborn, hvor Seeheilbad Heiligendam ligger, og domineres af det store hvide Grand Hotel. Stedet kaldes også "Den Hvide By" og blev grundlagt af den mecklenburgske hertug Friedrich Franz 1. i 1793, der blev rådet af sin læge til at få frisk luft i lungerne og svømme i det opkvikkende, salte havvand.

Badebro i Heiligendam

Badebro i Heiligendam

Mecklenburgische Bäderbahn Molli

Denne smalsporsbane er den ældste ved Østersøen og den eneste i Tyskland som har en sporbredde på kun 90 cm. Den godt 15 km. lange rute går fra Kühlingsborn over Heiligendam til Bad Doberan.

Damplokomotiv på smalsporsbanen Mecklenburgische Bäderbahn Molli

Damplokomotiv på smalsporsbanen Mecklenburgische Bäderbahn Molli

Bad Doberan har en klosterkirke

Münster-kirken i Bad Doneran er en højgotisk cistercienserklosterkirke fra slutningen af 1200-tallet og anses for at være en af perlerne i den nordtyske teglstensgotik. Kirken er rigt udsmykket med mange originale detaljer og spændende historier, som du kan høre mere om på en guidet rundvisning. Blandt andre ligger den danske Dronning Margrete Sambiria (Margrete Sprænghest), der døde i 1282 begravet her. Hun var gift med Christoffer 1. og mor til Erik Klipping. Vil du lære mere om relationerne mellem denne del af Nordtyskland og Danmark, er Mecklenburg-Vorpommern fuld af historier.

Münster-kirken i Bad Doneran

Münster-kirken i Bad Doneran

Fakta om Tyskland

Hovedstaden i Tyskland er Berlin. 

Befolkningstal: Ca. 83 mio.

Areal: Ca. 357.376 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 356 km til Berlin, ca. 842 km til München 

Mest besøgte attraktion: Metropolerne Berlin og Hamborg men også mange andre byer - kejserbyerne og middelalderbyer med bindingsværk m.v. Tyskland byder på rigtigt meget inden for kultur - og husk de hyggelige julemarkeder.

Mere information:

Turistinformation: Tyskland