Blandt vilde elefanter i Chobe National Park, Botswana
Log ind Log ind
Blandt vilde elefanter i Chobe National Park

Blandt vilde elefanter i Chobe National Park

Vi er i ingenmandsland ved grænseovergangen nær Ngoma Bridge mellem Namibia og Botswana og bag det indhegnede område nyder vi udsigten udover Chobe-floden, som snor sig nedenfor os i det grønne landskab. En gruppe elefanter fouragerer lidt nede ad skråningen, men en af dem trompeterer vedvarende.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Rejseskribent

Tilføj favorit

Mødet med en gal elefant

Et eller andet har generet elefanten og da den ser os, kommer den løbende op ad bakken lige mod ståltrådshegnet, hvor vi står. Den stopper nogle meter fra os og vifter galt med ørerne og udsender endnu et "hyl i trompeten". Nogle af os har set en anden og større elefant komme løbende bag hegnet på den anden side af ingenmandslandet og pludselig braser denne elefant gennem ståltrådshegnet 20-25 meter fra os. - Løb, elefanten kommer ned mod os, råber jeg og vi sætter alle i løb hen mod grænsebygningen. På nær en af mine medrejsende der står tættest på elefanten. Han er koldblodig nok til roligt at stille sig bag en busk og lade den gale elefant løbe forbi nogle få meter fra ham. Da den når det andet hegn, hvor den første elefant kom op, vælter den hegnet så let som ingen ting og løber ned til de andre elefanter. Vi er i sandhed kommet blandt vilde elefanter - for ikke at sige gale elefanter! På spørgsmålet om vores rejsefælle ikke var bange, svarede han blot, at det jo ikke var ham, elefanten var gal på!

En gal elefant ved grænseovergangen til Botswana

En gal elefant ved grænseovergangen til Botswana

Gennem Caprivi-strædet

Namibia har en underlig landtange mellem Angola og Botswana som udgør størstedelen af Caprivi-regionen. Vi har brugt hele formiddagen med at køre mod grænseovergangen til Botswana og har i hast kunnet se landskabet med små landsbyer og spredt bebyggelse, mens vi passerede. Undervejs har vi enkelte toiletstop og et frokoststop, hvor der så er mulighed for at komme lidt tættere på lokalbefolkningen. En ting er sikkert. Hver gang vi holder, går der kun et øjeblik, så står der en række børn, der er lige så nysgerrige, som vi er. Ofte er det familiens største pige som slæber rundt på familiens mindste og passer de øvrige. Nogle steder dukker kvinderne også op for at forsøge at sælge deres håndarbejde - f.eks. flettede kurve i fine mønstre. Det er ikke mange mænd vi ser.

Kvinder og børn kommer til bussen hver gang den stopper

Kvinder og børn kommer til bussen hver gang den stopper

Flodcruise på Chobe-floden

På vej mod byen Kasane i Botswana kører vi gennem Chobe National Park der er specielt kendt for sin enorme bestand af elefanter på omkring 70.000. I Kasane skal vi denne eftermiddag på flodcruise med Thebe River Safaris på Chobe-floden, men da vi når frem til floden, er båden allerede sejlet. Vi er - trods høj fart gennem landet - kommet for sent! Derfor sejles vi ud i mindre speedbåde for at indhente den større båd der er beregnet til cruiset. Vi bliver taget vel ombord og båden sejler op ad floden langs brinken. Det er i rette tid, at vi kom ombord, for ned ad den skrå flodbred kommer flere grupper elefanter for at drikke anført af en stor hun - matriarken. Vidste du, at en elefant drikker 200 liter vand om dagen? De kommer ikke alene for at drikke, men også for at køle sig og bade. Specielt en af elefanterne er helt badesyg og boltrer sig i vandet. Da de har fået nok at drikke, vender de om og går igen op for at æde i bushen oven for floden.

Cruise på Chobe-floden

Cruise på Chobe-floden

Rundt om græsøerne

Længere henne ad flodbredden ses en enlig bøffel og en enlig elefant, der trænger til at køle sig af! Den svømmer godt og har på et øjeblik krydset floden, ind i mellem kun med spidsen af snablen over vandet. Den ca. to timer lange sejltur går rundt om græsøerne, hvor vi også ser forskellige fugle bl.a. isfugle. Det bliver desværre til forbavsende få flodheste, for hver gang båden nærmer sig, dykker de under vandet og er væk. Vi ser ingen krokodiller i dag, men de er her, og da turen er ved at være ovre, sejler vi tilbage mod Kasane, mens solen går ned og kaster de sidste røde stråler på Chobe-flodens stille vand.

Brunstig elefant vil over Chobe-floden

Brunstig elefant vil over Chobe-floden

Camping i Kasane

Mens vi har været på flodcruise har Karibu Safaris folk rejs teltlejret på Thebe River Safaris Campsite i Kasane, og da vi når frem til lejren er det allerede mørkt, så vi når lige at spise, inden vi tørner ind.                                                                                        

Solnedgang ved Chobe-floden

Solnedgang ved Chobe-floden

Næste morgen kan vi se, at vi har overnattet på et ganske dejligt sted med fine bade- og toiletforhold. Men vi skal videre og krydse Zambezi-flodens grå-grumsede vand over til Zambia.

Morgen i Thebe River Safari Campsite i Kasane

Morgen i Thebe River Safari Campsite i Kasane

Fakta om Botswana

Hovedstaden i Botswana er Gaborone 

Befolkningstal: ca. 2,3 mio.

Areal: ca. 581.730 km2

Afstand fra Danmark: ca. 8.762 km

Største turistattraktion: Chobe National Park samt Okavango Deltaet

Mere information:

Rejsebureau: Bravo Tours

Portal: Chobe National Park, Botswana

Portal: Okavanga Deltaet, Botswana

Turistinformation: Botswana