Det fantastiske fugleliv ved Naivasha-søen
Log ind Log ind
Det fantastiske fugleliv ved Naivasha-søen

Det fantastiske fugleliv ved Naivasha-søen

Bemærk: denne rejse er betalt, dog uden redaktionel indflydelse, af: Bravo Tours

En af søerne i Great Rift Valley er Naivasha-søen, hvortil der er direkte adgang fra Lake Naivasha Sopa Lodge, hvor vilde dyr som giraffer, vandbukke og zebraer vandrer frit omkring, ligesom her er marekatte og colobusaber som svinger sig i akacietræerne. Om natten kommer flodheste op fra søen for at æde af græsset.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Rejseskribent

Tilføj favorit

Gennem Great Rift Valley

Fra Nairobi følges hovedvejen mod nordvest og ned gennem Great Rift Valley. Netop på østsiden af denne enorme dalsænkning fornemmes hvor stejlt her er til bunden nogle hundrede meter nede, som vi når efter ca. ni kilometers nedkørsel. Great Rift Valley er en sprække i jordskorpen som fortsat udvider sig som følge af kontinentpladernes bevægelser og om nogle millioner år vil havet bryde igennem og gøre Østafrika til en ø, som vi kender det fra Madagaskar. I dag er Great Rift Valley fra ca. 30 til ca. 100 km. bred og strækker sig omkring 6.000 km. fra Jordan i nord til Mozambique i syd. I dalen er jorden frugtbar og overalt ses majs- og hvedemarker og man kan roligt kalde området for Kenyas kornkammer.

Gennem Great Rift Valley

Gennem Great Rift Valley

Lake Naivasha Sopa Lodge

Det er en helt igennem speciel oase at komme til hotel Lake Naivasha Sopa Lodge, hvor vi på denne safari desværre kun har en enkelt overnatning. Hele lodgen er opbygget som afrikanske hytter der står i en halvcirkel omkring den åbne park med spredte akacietræer. I hver hytte er der plads til fire familier - to i stueetagen og to på første sal. Hvert eksklusive værelse har terrasse eller balkon med fin udsigt til parken og de dyr som græsser her.

Hovedbygningen er et kapitel for sig selv - også udformet som en enorm afrikansk hytte. Udover reception, bar og restaurant er hovedbygningen opbygget rundt om en central atriumgård med eksotiske planter.

Hytte ved Lake Naivasha Sopa Lodge

Hytte ved Lake Naivasha Sopa Lodge

Parken er anlagt i flere afsnit. Et med en næsten botanisk have med mange spændende tropiske planter, hvor også lodgens store pool ligger. Et andet afsnit har en åben plæne med spredte akacietræer, hvor vandbukke, zebraer og giraffer går frit omkring. Efter mørkets frembrud er det ikke sjældent, at flodhestene kommer op fra Naivasha-søen for at æde af det friske grønne græs. Lodgen er kun delvist indhegnet, så dyrene kan vandre frit omkring. Det er derfor nødvendigt at ringe efter en vagt, når man i mørke skal fra hytterne til hovedbygningen.

Restauranten tilbyder en omfattende buffet med salater, varme og kolde retter og et stort udvalg af desserter. Ingen går sultne i seng!

Næsten en botanisk have

Næsten en botanisk have

Sejltur på Naivasha-søen

Det er en vidunderlig og frisk morgen at stå op til. De dyr vi i nattens løb så, stå eller ligge og sove neden for vores balkon, er forsvundet. Efter et solidt morgenmåltid er der reserveret en otte personers motorbåd som sejler os ud på den lavvandede ferskvandssø til det fantastiske fugleliv med over 450 fuglearter. Det som umiddelbart gør stort indtryk, er de mange udgåede træer der står i Naivasha-søen. Det skyldes, at søens vandstand har hævet sig de senere år og oversvømmet træerne så de er blevet kvalt i vandmasserne. Der er noget spøgelsesagtigt over fænomenet. Men det er fuglelivet ligeglade med - også de mange skarver som findes overalt.

En fisker er på vej ud mellem de udgåede træer på sin primitive båd med årer lavet af flækket bambus eller lignende. Midlerne for de indfødte her kan være små. Vi tager kurs mod Crecent Island, der tidligere var en halvø, men nu er en ø pga. vandstigningen. Undervejs ses en del fugle bl.a. ibis og afrikanske fiskeørne. På en mindre ø i det lave vand, der på dybeste sted blot er omkring 12 meter, kommer vi tæt på en gruppe hvide pelikaner der forlader øen, da vi nærmere os.

Tornskade

Tornskade

Omkring Crescent Island

Naivasha-søen er hjemsted for omkring 500 flodheste, og da vi nærmere os Crescent Island ses et par enkelte, der blot stikker ører, øjne og næsebor op over overfladen. De er solister. Vi følger kystlinien rundt om øen og har udsigt til vulkanen Longonot. Flere gange ses den spættede isfugl, der er den største af arten. Også den afrikanske jacana, der driver rundt på en vandhyacint, kommer vi forbi. Inde på øen går både vandbukke og giraffer omkring på et reservat, som kan besøges. Overalt langs øen sidder de afrikanske flodørne (fiskeørne), unge med deres grålige fjerdragter, samt de flotte hvidhovede, fuldvoksne, hvor nogle flyver elegant hen over os.  

Efter sejlturen har vi nogle timers kørsel til rovdyrene i Masai Mare Naturreservat.

Flodhest kigger op

Flodhest kigger op

Fakta om Kenya - Nairobi

Hovedstaden i Kenya er Nairobi og største havneby er Mombasa. 

Befolkningstal: Ca. 49 mio.

Areal: Ca. 582.650 km2 - ca. 14 gange større end Danmark 

Afstand fra Danmark: Ca. 6.715 km. til Nairobi

Største turistattraktion: Nationalparkerne med Afrikas vilde dyr, samt den unikke badestrand Diani Beach syd for Mombasa. Også Karen Blixsen Farm i Nairobi er blandt attraktionerne.

Mere information:

Rejsebureau: Bravo Tours

Turistinfo: Kenya