Gennem Great Rift Valley mod Nairobi, Kenya
Log ind Log ind
Gennem Great Rift Valley mod Nairobi

Gennem Great Rift Valley mod Nairobi

Bemærk: denne rejse er betalt, dog uden redaktionel indflydelse, af: Bravo Tours

Vi, der ikke har valgt at flyve, har fem timers kørsel fra Masai Mare til Nairobi foran os, så vi er igen meget tidligt oppe. Fra bilen ser vi flere spændende dyr bl.a. grupper med topi, giraf og elefant samt en gepard på afstand.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Rejseskribent

Tilføj favorit

Den frodige Rift Valley

De første 60 km. tilbagelægges ad de samme grusveje hen over savannen, som vi kom af forleden, men efter et par timers kørsel er vi fremme ved nedkørslen til The Great Rift Valley. Dalen, som på dette sted vel er ca. 20 km bred, viser os igen hvor frugtbart her er. Store kultiverede arealer med majs- og masser af hvedemarker afløser hinanden på hele strækningen. I bunden af dalen har vi udsigt til de stejle skråninger på siden og en vulkan, der rejser sig i horisonten.

Marker i Great Rift Valley

Marker i Great Rift Valley

Udsigtspunkt

Opkørslen på den anden side af dalen er ca. ni km. lang, og halvvejs oppe er der et udsigtspunkt, hvor vi kan strække benene. Ud fra kanten på skråningen er bygget et - nu nærmest faldefærdigt - repos med store huller mellem bjælkerne og et rækværk, der har set bedre tider. Vi vover os alligevel ud på træværket, hvorfra der er en glimrende udsigt udover dalen - og ned mellem bjælkerne på terrænet under os.

Terrasse med udsigt ned over Great Rift Valley

Terrasse med udsigt ned over Great Rift Valley

Snavsede byer

Flere små og større byer passeres og det er slående, så ensartede de er. I udkanten af de fleste bysamfund - både når vi kører ind og ud af byerne - ses bunker af skidt. Papir, flasker, poser, plastik etc. - affald som må være læsset af eller smidt der. Noget organiseret renovation ser det ikke ud til at man har. De fleste huse står med råt murværk og kun få er pudset op. Foran husene flyder spande, jordbunker, kasser med flasker og meget mere og det er som om ingen gider eller orker at få ryddet lidt op i byen. I sandhed en stor kontrast til de ordnede forhold vi har oplevet i vildtreservaterne.

Gennem små landsbysamfund

Gennem små landsbysamfund

Karen Blixens Farm

Vi besøger dette berømte sted og medens vi venter på de, der tog flyveren skal ankomme, fortæller den danske rejseleder om Karen Blixen og Karen Blixen Farm. Hendes ægteskab med Bror Blixen, hendes forelskelse i Denys Finch Hatton. Problemerne med kaffefarmen og det liv som har sat spor i hendes romaner. Indenfor i huset findes enkelte originale dele fra forfatterens tid her, medens andre ting er rekonstrueret, så de ligner det oprindelige. Enkelte ting er rekvisitter benyttet i filmen Out of Africa og overdraget til museet. (Filmen blev i øvrigt optaget et andet sted). Alt er med til at skabe en stemning fra forgangne tider. I haven, der nærmest må betegnes som en park, står mange fine træer og buske i blomst og i horisonten ses bakkerne ved Ngong. Gemt lidt af vejen ses resterne af maskinerne fra kaffeproduktionen.

Karen Blixen Farm i Nairobi

Karen Blixen Farm i Nairobi

Restaurant Canivore - med kød fra eksotiske dyr

Denne berømte restaurant er allerede stopfuld af kødhungrende mennesker, da vi når frem først på eftermiddagen. Vi er ankommet midt i dagens første ædegilde. Godt at der er reserveret bord til os. Indenfor er det første vi ser den enorme grill, hvorfra det syder og oser, medens fedtet fra kødet på de mange grillspyd drypper ned i gløderne. Vi får anvist et bord ude i haven og efter en introduktion om reglerne, og om hvad der serveres, kan vi gå i gang. Og der serveres kød non-stop - og ad libitum. Et lille flag på bordet viser, at vi fortsat ønsker servering. Når flaget lægges ned, har bordet kapituleret og serveringen ophører.

Efter at have fået de sidste instrukser omkring de mange forskellige sovse, der serveres som tilbehør, kommer tjenerne svingende med de store grillspyd. De stiller sig bag gæsten og sætter spyddet på tallerkenen og skærer lunser af kødet, der således triller ned på tallerkenen. Næste tjener står allerede parat med et nyt spyd. Og de bliver ved - tjenerne. Før vi får set os rigtigt om, er mætheden begyndt at vise sig, så desserten - som ellers ser rigtig god ud - springer jeg over.

Retterne er ikke længere helt så "vilde" som tidligere. Det kød man før hen fik - zebra, impala, elan antilope etc. - var alt sammen kød leveret fra farme, hvor vildtet blev opdrættet.
Myndighederne kunne imidlertid konstatere, at der blev fortæret langt mere kød på Carnivore, end der blev leveret fra opdrætterne og at der således var uoverensstemmelser i regnskaberne. Kødet måtte derfor komme andetsteds fra - måske reservaterne? Derfor har myndighederne sat en stopper for servering af flere af de spændende retter. Det "vildeste" der serveres nu er struds samt krokodille - hvilket i sig selv er eksotisk nok. Derudover fås forskellige kyllinger, oksesteg, kamel (rimeligt sejt) samt skinke og krydret pølse. Mætte bliver vi, men den helt store kulinariske oplevelse, som jeg tidligere har oplevet her på Carnivore, findes ikke længere.

Grill hos Carnivore

Grill hos Carnivore

En nat på Hotel Hilton i Nairobi

Med topmaver sætter vi os ud i de ventende biler og køres til Hotel Hilton inde i centrum af Nairobi. Vi er så sent fremme, at vi lige når at besøge den lokale souvenirforretning og får gjort de sidste indkøb. En tur i byen - hvor man i øvrigt skal passe ekstra godt på sine ting - bliver der ikke tid til. Senere på aftenen mødes vi til den sidste middag i hotellets restaurant, og det bliver lidt af et antiklimaks - for hvem kan spise mere efter besøget på Carnivore? Men lidt glider der alligevel ned, inden vi trækker os tilbage på værelserne før morgendagens hjemrejse.

Hotel Hilton i Nairobi

Hotel Hilton i Nairobi

Fakta om Kenya - Nairobi

Hovedstaden i Kenya er Nairobi og største havneby er Mombasa. 

Befolkningstal: Ca. 49 mio.

Areal: Ca. 582.650 km2 - ca. 14 gange større end Danmark 

Afstand fra Danmark: Ca. 6.715 km. til Nairobi

Største turistattraktion: Nationalparkerne med Afrikas vilde dyr, samt den unikke badestrand Diani Beach syd for Mombasa. Også Karen Blixsen Farm i Nairobi er blandt attraktionerne.

Mere information:

Rejsebureau: Bravo Tours

Turistinfo: Kenya