Omkring Omote Sando og Meiji Jingu helligdommen i Tokyo, Japan
Log ind Log ind
Omkring  Omote Sando og Meiji Jingu helligdommen i Tokyo

Omkring Omote Sando og Meiji Jingu helligdommen i Tokyo

Omote Sando metrostationen ligger ved gaden af samme navn og har eksklusive forretninger! Ikke helt uventet er her et sandt virvar af mennesker. Så er her mere fredeligt ved helligdommene.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Rejseskribent

Tilføj favorit

Shinto helligdommen Meiji Jingu

Shinto er Japans oprindelige religion og dybt forankret i japanernes måde at leve på. Shinto har ingen grundlægger eller hellig bog og værdsætter harmonien med naturen. Denne shinto-helligdom, der blev opført i 1920, er dedikeret til kejser Meiji (1852-1912) og hans dronning Shoken. De ligger begge begravet i den tidligere kejserby Kyoto. Med kejser Meiji var tiden med militante shogunater og samuraier forbi og kejseren blev kendt som den, der åbnede mere for handlen med vesten og igangsatte væksten i det moderne Japan. For at mindes dem i al evighed, donerede japanerne 100.000 træer fra hele landet og andre lande, og arbejdede frivilligt for at skabe den skov, som i dag omgiver helligdommen.

Bryllupsoptog i Meiji Jingu helligdommen

Indgangen til et shintohelligdommen er karakteriseret ved en stor port - ofte malet cinnoberrød og som regel i tømmer - med dobbelte overliggere - en torii. Da vi kommer ind på pladsen midt i komplekset, er vi så heldige at støde ind i et ægte bryllupsoptog anført af shinto-præsten og hans assistenter. Herefter kommer brudeparret klædt i de traditionelle dragter efterfulgt af et større selskab. Langsomt skrider de over gårdspladsen og ind i hovedbygningen for at blive viet.

Takeshita-dori gaden

Da vi atter er samlet hos rejselederen, maser vi os op gennem den tætpakkede menneskemængde i den smalle indkøbsgade Takeshita-dori, hvis navn betyder noget så poetisk som "gaden neden for hvor bambus gror". Gaden er kendt for at være stedet, hvor de nyeste modevarer præsenteres, ligesom man kan være "heldig" at se nogle af de helt unge japanske teenagepiger iklædt kostumer og/eller tøj, der spænder fra hip-hop, punk til lolita - de såkaldte Harajuku-piger. Vi ser imidlertid intet - udover ikke at brase ind i andre mennesker! 
Fra Harajuku station tager vi S-toget, der kører over jorden - for sådan et har Tokyo også - tilbage til Minato-bydelen og hotellet.

Aften på egen hånd

Det er endnu lyst, så vi benytter lejligheden til at spadsere hen til Zojoji templet, hvor flere medlemmer af shogundynastiet Tokugawa ligger begravet. Fortsætter man rundt om tempelkomplekset kommer man til det 333 meter høje Tokyo Tower opført i 1958. Men i dag er det for sent at komme op i tårnet. Vi finder i stedet ind på den tunesiske restaurant La Maison de la Cous Cous for at spise lidt andet end det, som det japanske køkken tilbyder. Ejeren, der er fra Tunesien og japansk gift, klarer de 12 borde i restauranten alene og med fin service - og dejlig mad. Og så ligger restauranten blot fem minutter fra vores hotel - Grand Hotel Tokyo. 

Denne aften slutter med en spadseretur ned til Shibaura kanalen, hvor aftenlysene spejler sig i vandet.
I morgen ser vi frem til en udflugt mod det hellige bjerg Mt. Fuji.                                                                 

Fakta om Japan

Hovedstaden i Japan er Tokyo.

Befolkningstal: ca. 127 mio.

Areal: ca. 377.962 km²

Afstand fra Danmark: ca. 8.591 km

Vigtigste turistattraktion: Tokyo med både en helt moderne by, men også med ældgamle templer. Det hellige bjerg Fuji.

Læs mere på:

Rejsebureau: Vitus Rejser

Turistinformation: Japan