Oplev Østens eksotiske storbyperle - Singapore
Log ind Log ind
Østens eksotiske storbyperle

Østens eksotiske storbyperle

Vi er fløjet 13 timer fra København og efter få formaliteter ved paskontrollen i Singapores lufthavn Changi, møder vi vores danske rejseleder, der sørger for transport til vores hotel - Gallery Hotel - der ligger lige ned til Singapore River.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Rejseskribent

Tilføj favorit

Singapore Botaniske Have

Første stop er ved Den Botaniske Have, som absolut er et besøg værd, for her findes flere plantearter end i hele Nordamerika tilsammen! Vi ledes rundt i den berømte orkidé-have, hvor vi ser et utal af orkidé-arter i en symfoni af farver og forskelligt udseende fra hvide over gule, orange, rød, lilla og changerende farver. Også Singapores nationalblomst er en orkidé.

Marina Bay

Via den berømte handelsgade Orchard Road og gennem Little India kommer vi forbi Raffels Hotel, hvor den berømte cocktail Singapore Sling efter sigende blev opfundet, og vi gør holdt i Merlion Park ved Marina Bay, Singapores inderhavn, med udsigt til pariserhjulet Singapore Flyer. På den anden side af Marina Bay ses Singapores nyeste varetegn Marina Bay Sands - en bygning som mest af alt minder om et skib højt hævet over jorden på tre bærende hotel-søjler. Her er hotel, restauranter, kasino etc. og en formidabel udsigt fra toppen, hvor man kan nyde en kop kaffe til priser fra kr. 50,- og opefter! Som en del af Marina Bay Sands ses en bygning med form som en muslingeskal, hvor Artscience Museum holder til. I Merlion Park står Singapores officielle varetegn "Merlion", med løvehoved på en fiskekrop og sprøjter vand ud i havnebassinet. Bag Merlion ses det berømte Fullerton Hotel og den imponerende skyline i glas og stål.

Chinatown

Næste stop på vores lille byrundtur er i Chinatown ved Chinatown Heritage Centre, hvor vi får en time på egen hånd til at gå lidt på opdagelse mellem boderne i de smalle gader, der støder op til centret. Her kan alverdens souvenir købes for små penge. Centret er ekstraordinært pyntet i anledning af det kinesiske nytår. Ikke langt fra det buddhistiske center ligger hindutemplet Sri Mariamman, prydet med en overflod af farvestrålende figurer af mennesker og dyr. Også omkring dette tempel findes masser af salgsboder.

Rundt på egen hånd

Tilbage på Gallery Hotel er værelserne blevet klar og efter at have hvilet lidt ved svømmepølen på 5. etage, er vi klar til at vandre rundt i byen på egen hånd. Singapore er let at finde rundt i. Man kan altid gå tilbage til Singapore River, som snor sig gennem byen. Vi følger den ene bred af floden ud til Marina Bay og tilbage langs den anden bred. 
Ved Det Asiatiske Museum ses tre store Buddha-hoveder i sten og forskellige bronzefigurer pryder spadserestien langs floden. Bl.a. en fin opstilling The River Merchants, der forestiller tre lokale købmænd, som forhandler med en hvid englænder.

Aften på indisk restaurant

Samme aften er der arrangeret fælles velkomstmiddag på den indiske restaurant Riverwalk Tandoor. Indisk mad er "stærke sager" for visse ganer, og selv om restauranten reklamere med fem stjerner, falder oplevelsen væsentligt, når maden serveres i blikskåle - som var det på en anstalt!
En hyggelig spadseretur langs Singapore River i nattelys skal man unde sig selv - eller måske endnu bedre - opleve det hele fra et cruise på floden med en af de mange udflugtsbåde, der tøffer rundt i mørket.

Singapore Zoologiske Have

Det tager ca. 35 minutter at køre med taxa fra hotellet og ud til Den Zoologiske Have i Singapore. Vi nåede det ikke sidst, vi var her, men denne morgen skulle det være, da Singapore Zoo står som et "must", når man er her og har tid til det. Det specielle ved denne zoologiske have er, at man føler at gå sammen med dyrene. Her er ingen voldsomme hegn, men fint skjulte voldgrave og/eller søanlæg mellem dyrene og de besøgende. I det kuperede terræn er der indrettet med forskellige temaer og fra forskellige lande f.eks. den afrikanske savanne, Great Rift Valley i Etiopien, regnskov, sommerfugle-voliere med lemurer, flyvende hunde og spændende fugle, Asiens elefanter, og maritime dyr som pingviner og sæler etc. etc. Man kan sagtens bruge mere end en halv dag til at gå rundt i haven.

Over Pearl’s Hill til Chinatown

Tilbage efter frokost spadserer vi over det grønne område Pearl’s Hill, men her er ikke meget at se. På toppen af bakken ligger et lukket vandreservoir og træer skygger for udsigt over byen. Et lille vandhul med skildpadder udgør et af stedets håndhuller. På den anden side af bakken er vi i Chinatown – hvor der altid sker noget og hvor det myldrer med mennesker.
Tidligt på aftenen samles gruppen på hotellet for at køre til Chiangi Lufthavn, hvorfra vi fortsætter med Singapore Airlines mod New Zealand.

Fakta om Singapore

Hovedstaden i Singapore er Singapore. 

Befolkningstal: Ca. 5,6 mio.

Areal: Ca. 720 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 10.163 km 

Mest besøgte attraktioner: Bylivet i Singapore med mulighed for at besøge den berømte zoologiske have.

Mere information:

Rejsebureau: Bravo Tours

Turistinformation: Singapore