Safari i Udawalawe National Park, Sri Lanka
Log ind Log ind
Udawalawe National Park

Udawalawe National Park

På rundrejsen i Sri Lanka er vi midt på dagen fremme i udkanten af Udawalawe National Park, hvor et rehabiliteringscenter for forældreløse elefantunger besøges.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Rejseskribent

Tilføj favorit

Elephant Transit Home

På en tribune hævet lidt over jorden er der udsigt over elefantlejren, hvor en enlig elefantunge jages af tre rangerne. Under høje hyl forsøger den skræmte elefant at flygte, men trænges op i et hjørne, hvor det lykkedes en af rangerne at give den en indsprøjtning. Ingen tvivl om, at denne elefant er syg. Så går det noget roligere for sig, når rangerne lukker elefantungerne ind i mindre grupper. De yngste elefanter først. De ved udmærket, hvor de skal gå hen for at få deres ration af fed mælk og stiller sig på rad ved fodringsstedet. De får en slange stukket i gabet med en tragt i den anden ende, hvor mælken hældes i. Det tager kun et øjeblik, så går de rundt på området og det næste hold kan komme til.
Baggrunden for denne transitlejr for unge elefanter er naturligvis tragisk, for her kommer de, som på den ene eller anden måde har mistet deres mor eller har medfødte skavanker, der gør, at de ikke kan klare sig i naturen. Når de yngste elefanter kommer hertil, vendes de til at være med i en større gruppe og når elefanterne er modne - og klar til det - flyttes de raske ud blandt andre vilde elefanter i Udawalawe National Park.

En elefantunge får en indsprøjtning ved Elephant Transit Home i Udawalawe

En elefantunge får en indsprøjtning ved Elephant Transit Home i Udawalawe

Grand Udawalawe Safari Resort

Efter frokost i den nærliggende restaurant kører vi til hotel Grand Udawalawe Safari Resort, blot for at stille kufferterne, inden vi sætter os i Flamingos Jeep Safari's biler for at køre til nationalparken. Hotellet er stort og værelserne er bygget omkring et centralt beliggende poolområde med palmer og eksotiske planter. En flod snor sig rundt om komplekset og i nærheden holder en gruppe makak-aber til.

Hotel Grand Udawalawe Safari Resort

Hotel Grand Udawalawe Safari Resort

Safari i Udawalawe National Park

Der er kun en kort køretur til Udawaalawe National Park, der er en af Sri Lankas mange nationalparker og dækker et areal på mere end 308 kvadratkilometer omkring et stort vandreservoir, hvilket gør levebetingelserne for store mængder elefanter ideelle. Desværre sidder safaribilens chauffør, så vi dårligt kan kommunikere med ham og han har svært ved både at høre og forstå hvad vi siger! Men ser vi noget interessant og vil have ham til at stoppe, må vi slå noget hårdt mod bilen - og det reagerer han på. Her er det først og fremmest de mange elefanter, som vi får mulighed for at se. Både familiegrupper med unger samt enlige, omstrejfende hanner. Men her er også mange fugle bl.a. næsehornsfugle, ellekrager, påfugle, forskellige ørne og ikke mindst de meget smukke biædere.

Safari i Udawalawe National Park

Safari i Udawalawe National Park

Ved søen Udawalawe Reservoir gør vi holdt, for det er det eneste sted vi må forlade bilerne. Efter at have strakt benene og fået en forfriskning, kører vi tilbage mod udgangen for at være ude af nationalparken før solnedgang. Her møder vi bl.a. vandbøfler, der nyder at ligge i vandet bl.a. for at køle sig og få fjernet irriterende parasitter, der plager dyrene. I nationalparken findes også leoparder og læbebjørne, men vi skal være ualmindelig heldig for at se dem.

Enlig hanelefant

Enlig hanelefant

Flot buffet på hotellet

Desværre har vi kun en overnatning på Grand Udawalawe Safari Resort og på denne oplevelsesrige rejse er der slet ikke tid til at benytte hotellets fine faciliteter. Vi finder dog ned i baren og får en drink, inden vi kaster os over den overdådige buffet som indeholder både singalesiske krydrede retter og europæiske retter. Igen overraskes vi af madens høje niveau her i Sri Lanka.

Makaka-aberne er her stadig

Makaka-aberne er her stadig

Nu tænker vi frem mod morgendagens næste safari i landets største nationalpark Yala National Park. 

Fakta om Sri Lanka

Hovedstaden i Sri Lanka er Colombo. 

Befolkningstal: Ca. 22 mio.

Areal: Ca. 65.610 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 7.981 km

Mest besøgte attraktioner: Klippetemplet Sigiriya, helligdommen Adams Peak samt nationalparken Udawalawe

Mere information:

Rejsebureau: Viktors Farmor

Turistinformation: Sri Lanka