10 steder du skal opleve i Hua Hin
Log ind Log ind
10 steder du skal opleve i Hua Hin

10 steder du skal opleve i Hua Hin

Hua Hin på Thailands royale riviera er som skabt til turisme med en gennemsnitstemperatur på 29 grader. I den fredelige badeby kan du besøge kongefamiliens sommerpalads og gamle ventepavillon, smukke templer, Buddha-figurer og udsigtspunkter, shoppe på livlige markeder og dase på hvide sandstrande.

Linda Danielsen Røygaard

Linda Danielsen Røygaard

Tilføj favorit

Templer og Buddha i guldglans

Tag en tuk-tuk til det smukke tempelområde syd for byen med et kinesisk tempel på klippesiden og en 19 meter høj Buddha-figur og en liggende Buddha i guldglans og fredspositur midt på Takiab-bjerget, også kaldet ”Abebjerget”, hvor drilske makakaber holder til. Fra toppen af et andet bjerg, Hin Lek Fai, 3 km. vest for Hua Hin, kan du nyde den smukke udsigt over Hua Hin og bugten, Takiab-bjerget og fiskerlejet Cha Am fra hele seks udsigtspunkter.
19 meter høj Buddha-figur

Hua Hins royale seværdigheder

I Hua Hin oplever du straks, hvor stor respekt, thailænderne har for deres konge. Der er billeder overalt i byen og provinsen af både den afdøde kong Bhumibol og hans søn og efterfølger, kong Vajiralongkorn. Besøg den gamle royale ventepavillon på Hua Hins togstation i centrum og teakpaladset mellem Hua Hin og Cha Am. Teakpaladset er designet af kong Vajiravudh (Rama 6.) og består af tre 2-etagers bygninger i teaktræ, som er forbundet via broer og står renoveret med kongelige møbler.
teakpaladset Hua Hin

Standliv i Hua Hin

Hua Hins hvide sandstrande er en fryd for øjet og inviterer til badning i det lune, klare vand og afslapning langs kysten, hele vejen op til det charmerende fiskerleje Cha Am. På nogle strande, fx. Centara Beach, kan du også komme ud at ride. Vil du ud at snorkle ved farverige koralrev, skal du tage til den stille fiskerlandsby Bang Saphan Noi ca. to timers kørsel syd for Hua Hin og fortsætte med båd til paradisøen Koh Talu, der har ægte bountyø-stemning og et farvestrålende koralrev.
Hua Hin-Centara beach

Velvære med thaimassage

I de små massagesaloner kan du opleve en thai massage på egen krop - en blanding af anatomilære og kiropraktik. Du kan vælge mellem ægte thai massage, som er uden olie, hvor massøren arbejder med fikspunkter på din krop, eller en olie- eller aromamassage, som blødgør musklerne. Priserne er fra 200-500 Baht (40-200 kr.) afhængig af, om det er enkelte dele af kroppen som fødder, nakke og skuldre eller hele kroppen, du skal have masseret.
Hua Hin-massagesalon

Hua Hins markeder

Hua Hin er overrislet med markeder, så udvalget er stort. På dagmarkedet Chat Chai i Hua Hins centrum fra kl. 5-14 rammer duften af krydret mad og eksotiske frugter fra boderne dine næsebor. På natmarkedet kan du købe lokalt kunsthåndværk, smukke sjaler, spraglet tøj og diverse souvenirs til småpenge. Fra fredag-søndag kan du besøge Cicada market om aftenen og spise lækre thai retter, købe designer kunsthåndværk og høre live musik.
Hua Hin dagmarkedCirka to timers kørsel nord for Hua Hin finder du en af Thailands helt store attraktioner ”Det flydende marked” i landsbyen Damnoen Saduk. Du sejler ud til markedet med longtail-båd gennem kanalerne forbi små thailandske huse. Fra de små både og butikkerne på bredden handles med alt fra Chanel-tasker, silke-sengetæpper, træskåle til smykker. Sluk tørsten i kokosvand og prøv de så lækre pandekager lavet af kokosmælk, som sælges fra de små boder.

Mærkevare shopping eller skrædder

Ud over de lokale markeder, kan du shoppe i Hua Hin Market Village, et stort indkøbscenter og underholdningskompleks med et stort udvalg af modetøj og kendte mærkevarer fordelt på tre etager. Besøg også Bluport shopping center, som har gode rabatter på mærkevarer som Ray Ban, Ecco Shoes, La Coste og Ralph Laureen og mange makeup butikker. Du kan også få syet en habit eller en kjole til gode priser på 3-4 dage hos en lokal skrædder. Fx en habit for ca. 1300 kr., en silkeskjorte for ca. 500 kr. og en aftenkjole til kvinder for ca. 900 kr.
Hua Hin dagmarked

Seafood, suppe eller lynstegt

Ris er altid en fast bestanddel i et thailandsk måltid, og et fuldt opdækket bord har som regel en fisk, en suppe og noget lynstegt og masser af grøntsager og urter. Seafood er oplagt at spise i Hua Hin, og det behøver ikke at være stærkt. Eller prøv en Tom Kha Gai suppe med kylling, kokosmælk, lime og chili eller grillet kyllingespyd, satay, med peanutsauce. Populære drikkevarer er Singha og Chang øl og friskpresset juice af eksotiske frugter.
Thai mad

Smukke golfbaner i Hua Hin

Flere af Thailands bedste golfbaner ligger cirka 30 minutters kørsel fra Hua Hin og er i fantastisk stand, bl.a. den prisbelønnede Black Mountain. Banyan Golf Club, som er en af de nyere golfbaner og flot integreret i naturen mellem træer og klipper. En anden golfbane er Sea Pines, der ligger direkte ned til stranden syd for Hua Hin. Ved stationen i Hua Hin ligger den ældste golfbane i Thailand fra 1924, Royal Hua Hin Golf Course.
Golfbaner i Hua Hin

Se grotter og vilde elefanter

Under din ferie i Hua Hin er det oplagt at besøge nogle af Thailands største nationalparker, som byder på frodige bjerge, brusende vandfald, underjordiske grotter og vilde elefanter. I nationalparken Khao Sam Roi Yot, 60 km syd for Hua Hin, kan du se kong Rama V’s ”trone” i Thailands mest fotograferede underjordiske grotte, Phraya Nakhon, efter en vandring på et kalkstensbjerg ad 430 ujævne og stejle klippetrin til grotten. I Kuri Buri nationalpark kan du se elefanter i deres naturlige omgivelser fra to forskellige udsigtspunkter.
Golfbaner i Hua Hin

Overnat i Bangkok

Kombiner evt. din rejse i Hua Hin med et ophold i Bangkok og oplev den store, pulserende metropol. I Bangkok kan du sejle med longtail-båd på floden og kanalerne, besøge det store kongelige tempelkompleks, Grand Palace, og se Thailands største hvilende Buddha i Bangkoks ældste tempel, Wat Pho, shoppe i moderne indkøbscentre og i Chinatown, spise lækker street food og nyde en cocktail i op til 820 meters højde på en af byens mange sky bars, fx State Towers gyldne kuppel The Dome, der var kulisse i den amerikanske komediefilm ”Tømmermænd i Thailand” fra 2011.Bangkok skyline

Fakta om Thailand - Hua Hin

Hua Hin er en af Thailands ældste feriebyer. Siden 1920'erne er Thailands kongefamilie og aristokrati draget til badebyen Hua Hin, hvor kongen har sin sommerresidens

Befolkningstal: 45.000

Valuta: Thailandske Baht (THB)

Vaccinationer: Kontakt egen læge eller vaccinationsklinik inden afrejse.

Pas og visum: Dit pas skal være gyldigt mindst 6 måneder ved indrejse til Thailand. Ved besøg under 31 dage er visum er ikke obligatorisk, du får automatisk 30 dages opholdstilladelse ved ankomsten. Ved længere ophold kan du søge et turistvisum på 60 dage.
Tjek Udenrigsministeriets hjemmeside eller Thailands Ambassade

Mere information:
Rejsebureau: Bravo Tours

Hoteller i Hua Hin

Udflugter i Hua Hin