Komfort-Campingpark Burgstaller - en herlig plads i Kärnten
Log ind Log ind
Komfort-Campingpark Burgstaller - en herlig plads i Kärnten

Komfort-Campingpark Burgstaller - en herlig plads i Kärnten

Lige ned til Millstätter See der findes en campingplads, hvor det er lige så sjov at gå i bad og på toilet, som at holde ferie - bare spørg børnene.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

Adgang til Millstätter See

Campingpladsen ligger stort set lige ned til Millstätter See, der er kendt for at være meget ren. Der er en stor græsplanen, hvor du kan sole og bade fra. Det hele ligger et minut fra campingpladsen. Aktiv ferie på denne plads kan altså sagtens kombineres med afslapning og solbadning. Du kan selvfølgelig også lege både, små kajakker, prøve vandski og andet vand sjov. Det hele findes her. Om aften er det også her de unge mennesker mødes.

Måske Europas sjoveste facilitetsbygning

Aldrig har vi set magen til facilitetsbygning. Det hele starter med, at en bil er kørt ind over blomsterbedet og ind i vandposten, så vandet står ud. Huset er så skævt, at man faktisk ikke forstår, at det kan stå. Indenfor får fantasien lige så meget frit spil. Kanoner, pirater og et stort skib er hovedkulissen bland toiletter og brusere.
Campingpark Burgstaller

Komfort-Campingpark Burgstaller er en stor plads

Campingpladsen er ganske stor og har egen restaurant, scene og udendørs underholdningsplads, der ligger sammen med legepladsen, så forældre kan spise, mens børnene leger.

Masser af aktiviteter for børn og voksne

Campingpladsen har et ugeprogram, der er spækket med aktiviteter fra fodboldkonkurrence, ridning og male på t-shirts. Til mange af aktivisterne laver børnene selv deres udsmykning eller kostymer. Til dårlig vejr er her en stor indendørs hal.

På jagt efter krystaller på "Granatentour"

Campingpladsen arrangerer en noget anderledes tur - en såkaldt "granatentour" - hvor vi skal ud og hakke i bjergene efter krystaller. Et populært tiltag, hvor flere hundrede deltager og alle kan være med. Vi starter med at gå gennem skoven, hvor vi kommer forbi et par flotte vandfald med det klareste vand.

Så skal der ledes

Herr Burgstaller giver os en masse gode fif til hvad vi skal kigge efter, og hvordan du får stenene ud.

Alle kan være med

Der hakkes på livet løs. Du betaler en pris for at være med på tur, så må du tage alle de sten med hjem, som du finder og som er noget værd. Det herlige ved denne aktivitet er, at alle kan være med.

Så skal der slibes

Tilbage på campingpladsen får vi stillet udstyr til rådighed, som kan slibe stenene fine og blanke, så du kan sætte dem i et smykke eller have dem som pynt. Det tager lang tid, men resultatet bliver flot, hvis man har tålmodigheden til det.

Så skal vi forkæles

Efter en tur i minen med fakler, er det tid til forkælelse. Herr Burgstaller tager os med op på bjerget til Freisach. Her får du bl.a. uovertrukken frokost med hjemmelavede specialiteter samt et tur i det lokale "Kneippanlage" med muddervand og mudder til ansigterne. Det får vi på og skal derefter tørre i solen. Vi skal også have en ansigtsbehandling med noget lækkert mudder, der skal tørre i solen. Der bliver i den grad grinet og taget foto. Ingen er til at kende, men alle synes det er rigtig dejligt. 

Herr Burgstaller påstår, at vi alle bliver ti år yngre ...

Børnene skal på indianertur

Så skal børnene på tur. De bliver hentet af et lille tog, der kører rundt på campingpladsen og samler børn og voksne op. Herefter køres de ud i skoven, hvor børnene bliver malet i ansigterne og få fjer i håret, så der kan leges indianer til den helt store guldmedalje.

Fyldt med børn i skoven

Hele Westernbyen og indianerlejren er fyldt med børn. Omkring 30 stykker drøner gennem skoven efter hinanden. Er du uheldig bliver du fange, men det ser ikke ud til at være så slemt ... Det hel afsluttes med saft og kager.

Altid sol Komfort-Campingpark Burgstaller 

Kärnten er kendt for sin østrigske kultur med et italiensk klima. Vi er syd for alperne, så det regner ikke så meget som i Tyrol. Mulighederne for at få sol er derfor ganske gode. På Komfort-Campingpark Burgstaller er man gået et skrift videre, således at ens standplads hele tiden drejer med solen. Det sker i meget små bevægelser, som du knap værker. Det hele er styret af en computer, der holder "øje" med solen.

Camping i egen campingvogn

Vi har selv vores egen lille campingvogn med. Selvom vi er fire personer, går det fint - vi er der stort set kun, når vi skal sove. Det mest suveræne ved at bruge en lille campingvogn er, at vi hurtigt kan bryde op og rejse videre, når vi har lyst. Frihed betyder alt for os.

Fakta om Østrig

Hovedstaden i Østrig er Wien. 

Befolkningstal: Ca. 8,8 mio.

Areal: Ca. 83.879 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 1.011 km til Wien 

Mest besøgte attraktion: Wien samt landets fjerde største by Salzburg med deres flotte bygningsværker. Sommeren indbyder til vandreture i Alperne og om vinteren er skiløb populært. Men Østrig er også kendt for sin kunst - og ikke mindst sin musik.

Mere information:

Turistinformation: Østrig