Teltcamping i Hermagor i Kärnten oser af hygge og naturoplevelser
Log ind Log ind
Teltcamping i Hermagor i Kärnten oser af hygge og naturoplevelser

Teltcamping i Hermagor i Kärnten oser af hygge og naturoplevelser

Bemærk: denne rejse er betalt, dog uden redaktionel indflydelse, af: Schluga Camping

Med telt i bagagerummet er forventninger til en suveræn ferie helt i top. Ingen af os blev skuffede over dette besøg hos Schluga Camping i Hermagor i østrigske Kärnten.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

Dette indhold kræver et aktivt
abonnement

Læs mere

Har du allerede et abonnment?

Italiensk klima, østrigsk charme

Syd for Alperne, før du kører ind i Italien eller Kroatien, ligger et af Europas mest campingvenlige områder, nemlig østrigske Kärnten, der er kendt for et norditaliensk klima krydret med østrigsk charme.

Her ved den charmerende byen Hermagor, der har godt 6.000 indbyggere og en utrolig hyggelig bymidte, ligger to herlige campingpladser – sommerpladsen Schluga Seecamping og Schluga Camping Hermagor, der har åbent hele året.

Schluga har 60 års erfaring med camping

Begge campingpladser har været i familien Schlugas eje i over 60 år og i dag drives pladserne af 3. generation.
Campingpladsen Schluga Camping Hermagor er for dem, der vil være tæt på byen og have de bedste faciliteter, mens Schluga Seecamping, som vi bor på på, ligger uden for byen og er mere det man vil kalde en naturplads. Dog uden, at der mangler faciliteterne, de er bare af ældre dato. Det gør mig ikke noget så længe der er rent og pænt og det er der i den grad.

Schluga Seecamping - få 100 m. fra Pressegger See

Schluga Seecamping ligger få hundrede meter fra Pressegger See, hvor et væld af vandsportsaktiviteter tilbydes, hvis du ikke bare vil bade og nyde solen. I løbet af ugen er der også masser af sportsaktiviteter på land for børn og voksne.

Lokale markeder og et godt køkken

Østrig har altid været kendt for et godt og solidt køkken, hvor det er en dyd at bruge lokale råvarer. Du vil overalt se små landbrug, der stadig kan løbe rundt. Schluga camping arrangerer besøg hos flere af dem. Det ugentlige marked inde i Hermagor er ikke stort, men usædvanligt hyggeligt, og her vil du også kunne finde mange af de lækre lokale råvarer.

Gode restauranter på begge campingpladser

Der er restauranter på begge campingpladser og prisniveauet er yderst fornuftigt sammenlignet med danske spisesteder. Og så er der en ting jeg vældig godt kan li’ ved det østrigske køkken og det er, at du bliver mæt. Der serverer ordentlige portioner og du får god mad for pengene. Du spiser bedre på campingpladserne end inde i byen.

Udflugt til Nassfeld

Teltet er vores faste base, mens vi bruger bilen til udflugter, når vi ikke kan gå eller cykle. Det er oplagt med en tur op i bjergene og besøge Nassfeld, der om vinteren er et af Østrigs bedste skisportsteder. Sneen er væk nu, men bjergene er her og med liften kommer vi ubesværet op i to km højde. Her kommer man op i en verden, der er meget anderledes end nede i dalen. 
Husk jakke og evt. en lille rygsæk.

Naturen er næsten gratis

Her kan du sagtens få en hel dag til at gå enten ved at vandre, eller nyde udsigten til de imponerende landskaber mens børnene boltre sig i smeltevandet, der stadig risler ned af bjerget. 
Hvis du vælger at gå herop venter en 100 % gratis naturoplevelse og det gælder i det hele taget mange steder. Hvis du gerne vil bruge naturen er det langt hen af vejen helt gratis.

Pendolino - Kärntens længste sommerkælkebane

Det tager ca. et par timer at gå ned i dalen, men der findes en hel anden måde at komme ned, som måske er langt sjovere. Pendolino er med sine 2,2 km og et fald på 400 højdemeter Kärntens længste sommerkælkebane. Lad det bare være sagt – der er i den grad fart på, men det er virkelig sjovt. Mindre børn kan køre med voksne, så her kan alle være med. 
Hvis du vil tage det i en mere roligt tempo, så er skiliften naturligvis også en mulighed.

Wellness og camping går hånd i hånd

Schluga Camping Hermagor har netop åbnet et topmoderne wellness center, der flittigt bliver brugt af gæsterne på begge campingpladser. Der er masser af indendørs wellnessmuligheder som sauna, saltgrotte, isbad mm, men der er også indendørs pool, udendørs pool og naturlig badesø. Standarden er høj og viser at campingferie på ingen måde besøger være primitiv. En dejlig kontrast til vores lille telt.

Et utroligt aktivitetsprogram

Begge campingpladser har et helt utroligt aktivitetsprogram og det fine er, at du selv kan vælge, hvor meget du vil være med til. Der er sport, men det handler ikke kun om fart og tempo, der er også sysle aktiviteter for børnene. Vandreture og mountainbike ture ud i bjergene er noget forældre og større børn synes er populært, og uanset om du er nybegynder, eller i dårlig form kan du kan sagtens være med. Der er ture på alle niveauer.

Perfekt ferie

Den bedste måde vi kan nyde feriedagene på, er ved at slappe af foran teltet. Her er ro og fred, frisk luft og god plads. 360 grader rundt om teltet er der natur og fuglekvidder – det er teltcamping, når det er bedst. Alt i alt er Hermagor og Camping Schluga en destination, som jeg tror mange danskere vil synes om. Her er ordnede forhold, servicen er i top og så er klimaet mere stabilt end i resten af Østrig, uden at der bliver 30-35 grader, som man kan opleve længere sydpå. Naturen er ikke bare køn at se på, men kan bruges på utrolig mange forskellige måder, som ofte er helt gratis og hvem vil ikke gerne få mest muligt ud af feriebudgettet.

Kørselsvejledning

Hamborg, Kassel, München, Villach eller Berlin, München, Villach. Nord for Villach vil din gps formentlig foreslå, at du drejer af ved afkørsel 158 Paternion /Feistritz, men hvis du har campingvogn på krogen, skal du i stedet køre over Villach, selvom ruten er ca. 40 km. længere. Den anden vej er kortere, men går over et meget stejlt bjergpas. Campingpladsen ligger nede i dalen på den anden side.

Fakta om Østrig - Kärnten

Kärnten er Østrigs femte største delstat og grænser op til Italien. Det betyder, at du er syd for Alperne, hvor klimaet er meget mere solrigt og stabilt både sommer og vinter.

Hovedstad Østrig: Wien.

Befolkningstal: Ca. 8,8 mio. - 558.000 i Kärnten

Areal: Ca. 83.879 km² - 9.538 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 1.300 (fra den dansk tyske grænse) 

Mere information:

Turistinformation: Østrig

Turistinformation: Kärnten

Her boede vi:

Camping Schluga - åben hele året
(
Hjemmeside på dansk)