Vinterferie med ski og andre aktiviteter for familien i Lofer i Østrig
Log ind Log ind
Vinterferie med ski og andre aktiviteter for familien i Lofer i Østrig

Vinterferie med ski og andre aktiviteter for familien i Lofer i Østrig

Bemærk: denne rejse er betalt, dog uden redaktionel indflydelse, af: Autocamp

Lofer i Salzburgerland er måske en af Østrigs hyggeligste og mest familievenlige vinterdestinationer. Og så er det her du finder Europas bedste vintercampingplads.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

Lofer er utrolig hyggelig

Den lille hyggelige by Lofer med ca. 2000 indbyggere ligger i den 70 km lange Saalachtal i Salzburgerland godt 600 moh. Det er utrolig let at komme hertil – også om vinteren. Hele området er utrolig familievenligt og børn er VIP gæster. Det ses både på pisterne, på spisestederne, til afterskiing og på overnatningsstederne.

Der er flere områder, hvor du kan stå på ski og de hænger ikke sammen, så du skal lige som bestemme dig for, hvor du vil bruge dagen. De fleste bliver i selve Lofer, hvor alle pister slutter næsten midt i den lille by. Ingen tvivl om at det er her hele Lofers hjerte banker. Det er her de dygtige tager op i bjergene og det er her børnene og nybegynderne øver sig.

Hvis du ikke vil stå på ski (hver dag)

Lofer er især suveræn, hvis du ikke vil stå på ski (hver dag), eller hvis I er flere generationer afsted, og ikke alle står på ski hele dagen, så er der så mange andre fine aktiviteter i Lofer. Der er helle ingen afstande, så man let kan gå hjem og hvile og komme tilbage til pisterne igen. Afterskiing er hyggeligt og familievenligt og flere aftener om ugen er der byvandring med guide og fakler eller lysshow på pisterne. Det hele foregår tidligt på aftenen, så børnene kan være med, inden de skal i seng.

Snesko, kælk eller kanetur i Lofer

Nogle af de aktiviteter du kan foretage dig, hvis du ikke kan eller vil stå på ski hver dag. Der er kælkeområder og picnics arealer tæt på pisterne, så familier, der både står på ski og ikke gør kan mødes.

Hvis du vil prøve noget helt andet, så er der flere gange om ugen kanetur gennem dalen og for dig, som er virkelig aktiv, kan en tur på snesko være sagen. Det er en hel suveræn naturoplevelse - som at vandre om sommeren. Du behøver ikke have erfaring eller eget udstyr. Guiden har det hele med, men praktisk tøj du kan bevæge dig i og en rygsæk med mad og drikke, og hvor du kan smide hue og hansker i, når det bliver for varmt. Ruterne går op igennem kløfter og på bjergsider, hvor du ikke kan komme frem på langrendsski, og du har naturen helt for dig selv. 

Europas bedste vintercampingplads

Hvert år kårer tyske ADAC Europas bedste vintercampingplads og i år ligger den i Lofer i Østrig. Camping Grubhof har gennem årene satset på luksuscamping, og det er uanset hvordan du vælger at campere, for pladsen måles på faciliteter og de er helt i top. Her vil de flestes fordomme om camping blive sat til vægs, fordi forholdene er så meget i orden. Både wellness og restaurant delen er genial, når du kommer hjem fra en hel dag ude i den friske luft.

Tv-program: Anne-Vibeke Rejser - Lofer

I disse uger kan du se Tv-programmet Anne-Vibeke rejser - Lofer på dk4. Se tv-teaser her:

Fakta om Østrig - Lofer

Den hyggelige by Lofer ligger i Tyrol i Pinzgau-regionen i Østrig, i dalen med ​​Saalach-floden og for foden af Lofer-bjergene. Camping Grub, der er kåret til Europas bedste, ligger lige uden for byen. Der går skibus ind til Lofer.

Hovedstad Østrig: Wien.

Befolkningstal: Ca. 8,8 mio.

Areal: Ca. 83.879 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 1.200 (fra den dansk-tyske grænse) 

Mere information:

Turistinformation: Østrig

Turistinformation: Salzburger Land - Lofer

Turistinformation: Lofer

Camping Grubhof