Alle disse ferieoplevelser venter i Rold Skov og Rebild Bakker
Log ind Log ind
Alle disse ferieoplevelser venter i Rold Skov og Rebild Bakker

Alle disse ferieoplevelser venter i Rold Skov og Rebild Bakker

Bemærk: denne rejse er betalt, dog uden redaktionel indflydelse, af: Rold Storkro

Danmark har mange smukke naturområder og området omkring Rold Skov og Rebild Bakker, er absolut et sted der er værd at besøge på alle tider af året.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

Et godt sted at begynde - Rebildporten

Rebildporten i Rebild by er et godt sted at begynde din ferie i Rold Skov og Rebild Bakker, der i manges øjne synonym med Rebildfesten, der hvert år afholdes af Rebildselskabet - Dansk Amerikansk Venskabsforening, men området er meget mere. Ikke langt fra Rebildporten finder du også caféer samt det gamle ikoniske blokhus, der huser Blokhusmuseet samt Rebild Museum.

Rebildporten i Rebild er et godt sted at begynder din ferie i Rold Skov.

Rebildporten i Rebild er et godt sted at begynder din ferie i Rold Skov.

Dette indhold kræver et aktivt
abonnement

Læs mere

Har du allerede et abonnment?

Masser af gratis vandreturer i både skov og bakker

Hvis du godt kan li' at vandre er både Rold Skov og Rebild Bakker et område, som du ikke sådan lige bliver færdig med. Rebild Bakker er noget af den mest interessante natur i Danmark. Her finder du de eventyrlige troldeskove med de knudrede træer, de mange bakker og dale, hedelandskab med masser af lyng og fritgående får, og sidst men ikke mindst den største koncentration af naturlige kilder i Danmark. Vandrestierne er godt afmærkede, og det er nemt at finde rundt i området, for ved alle parkeringspladser findes der kort over vandrestierne, og alt efter hvor du bor, så arrangeres der også guidede ture. I sensommeren blomstre lyngen, om efteråret kan du tage på svampejagt og om vinteren står kilderne og damper i den kolde luft.

Overalt i Rold Skov er der udsigtspunkter og lysninger, hvor du kan nyde udsigten. Her ved Ravnkilde.

Overalt i Rold Skov er der udsigtspunkter og lysninger, hvor du kan nyde udsigten. Her ved Ravnkilde.

Kilderne i Rold Skov

Rebild Bakker har Danmarks største koncentration af naturlige kilder, hvilket blandt andet skyldes den store mængde kalk i jorden. Vandet bliver renset gennem de tykke lag af kalk og er op til 50 år under vejs fra regnvand til det pibler frem i en af de mange kilder. De 7-8 grader som vandet holder året rundt, har også skabt et spændende, stabilt mikroklima, med rigt plante og dyreliv. Du kan roligt drikke af kilderne, for vandet er helt rent og frisk.

Du kan gå ud til alle kilderne i Rold Skov og vandet kan drikkes. En af de mest besøgte kilder er Ravnkilde der ligger tæt ved Lindenborg Å. Den anses af mange for at være den smukkeste af kilderne i Rold Skov. Plantelivet omkring kilden er meget varieret og selv på en efterårsdag meget grønt. Et lille vadested med trædesten gør, at du kan komme tørskoet over kilden, men du kan også vade ud i kildens vand, der hvor kilden strømmer over vejen. Ikke langt fra kilden er der anlagt borde og bænke, så du kan sidde og nyde en frokost i det grønne og evt. hente drikkevand i kilden. Vandet fra kilden smager skønt og med en strøm på omkring 85 liter i sekundet er der rigeligt, selv hvis du er blevet meget tørstig af vandreturen.

Fortsætter du videre fra Ravnkilde kommer du ud til Lille Blåkilde, mens Store Blåkilde ligger fem km syd for Skørping. Følg skiltene parkeringspladsen - der er en lille km til kilden.

Husk drikkedunk for du kan fylde den op helt gratis af det forfriskende vand - her ved Lille Blåkilde.

Husk drikkedunk for du kan fylde den op helt gratis af det forfriskende vand - her ved Lille Blåkilde.

Den store skov med røverhistorierne

Rold Skov er et af de største sammenhængende skovarealer i Danmark og med omkring 8.000 hektar er der rigeligt med plads til selv den mest ivrige vandrer. Skoven består hovedsageligt af nåletræer, men i området omkring Rebild Bakker finder du også store områder med gammel naturskov med smukke bøgetræer. Rold Skov er især kendt for de mange historier om røverene fra Rold, der hærgede området i midten af 1800-tallet.

Kanotur på Lindeborg Å

Naturen i Rebild Bakker og Rold Skov kan bruge på mange forskellige måder. Vandring og cykling er oplagt. Nogen vælger også at ride på hest eller løbe, men hvis jeg skal anbefale noget, som jeg synes du skal prøve, så er det en kanotur på Lindenborg å. Hvis du ikke selv har kano med, så kan du leje hos Rebild Kanoudlejning, som også tilbyder at afhentning. 

Spil golf i Rold Skov

Hvis du er mere til det jordnære end vand, så kan en anden hyggelige aktivitet anbefales. Banerne i Rold Skov Golfklub går for at være nogle af de mest naturskønne i landet. Hvis du ikke er medlem, så husk at bestille din tid på forhånd på deres hjemmeside.

Thingbæk Kalkmine - stor oplevelse i al slags vejr

En af området store attraktioner er Thingbæk Kalkmine, der kan besøges i al slags vejr. Ind i mellem er der også koncerter og det er en stor oplevelse.

Du kan også se en fin udstilling om minens historie samt en udstilling med en anden fortælling om "Den kolde Krig" end den du kan opleve på Reagan Vest.

Thingbæk Kalkmine er en stor oplevelse i al slags vejr.

Thingbæk Kalkmine er en stor oplevelse i al slags vejr.

Et godt udgangspunkt - Rold Storkro

Du kan bo på utrolig mange måder i området. Campingpladser, shelter, autocamperpladser, ferielejligheder og Bed and Breakfast, men hvis du gerne vil forkæle dig selv efter en eller flere af alle de oplevelser, der er i området, så er Rold Storkro et utrolig godt valg, fordi du sover og spiser godt, og så er der noget fra hele familien, fordi der er minigolf, pool, legerum og de søde hjorte, som kan fodres.

Fakta om Danmark - Rold Skov

Rold Skov er Danmark næststørste sammenhængende skov og dækker et areal på 8.000 ha. Skoven ligger mellem byen Arden og stationsbyen Skørping, men den største by i området er Støvring.

Mest besøgte attraktioner: Rebild Bakker, Rebildfesten, kilderne som Ravkilde og Blåkilde, Reagan Vest, Rebildcentret med Thingbæk Kalkminer, Museum Rebild, Røverne fra Rold, Lars Kjærs Hus, kanotur på Lindenborg Å, Rold Skov Golfklub og Guldbæk Vingård.

Her kan du bo:
Rold Storkro

Find også campingpladser med DCU
Flere steder får du rabat som medlem.

Mere information:

Turistinformation: Rold Skov

Turistinformation: Rebildporten

Turistinformation: Nordjylland

Få de sidste nye rejsetips fra Anne-Vibeke

Få de sidste nye rejsetips fra Anne-Vibeke

Vores nyhedsbrev er fyldt med gratis inspiration til din næste rejse, Anne-Vibekes bedste rejsetips, gode tilbud, men også nyt fra KLUB Anne Vibeke Rejser, hvor du kan se tv-programmer i fuld længde, deltage i foredrag mm.

klub

Bliv abonnent af Klub Anne-Vibeke Rejser

Tilmeld dig Klubben