Sand mellem tæerne på Dueodde, Bornholm
Log ind Log ind
Sand mellem tæerne på Dueodde, Bornholm

Sand mellem tæerne på Dueodde, Bornholm

Er du til strand, klitter og havbad er Dueodde ikke til at komme uden om. Her finder du en af Danmarks bedste badestrande.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Rejseskribent

Tilføj favorit

Dueodde Familiecamping & Hostel

Vi vil denne dag campere ved Dueodde Familiecamping & Hostel, hvor der er mange badende gæster på den hvide badestrand. Det kan være svært præcist at se, hvor på kysten at denne dejlige campingplads er placeret, for den ligger faktisk skjult bag klitter og lav kystbevoksning. En lang gangbro går mellem stranden og campingpladsen der ligger ca. 100 meter inde i landet. I receptionen får vi anvist, hvor teltområdet ligger og her slås teltet op på et valgfrit område så tæt på stranden som muligt. Midt på pladsen findes Dueodde svømmehal, som kan benyttes, hvis man en dag ikke har lyst til at bade ved en af Danmarks bedste badestrande. I samme bygning ligger de moderne toiletfaciliteter, der dækker ethvert behov. Lidt ældre fællestoiletter findes bag receptionen. Ved siden af receptionen ligger Café Dueodde som både har a la carte og salatbuffet. Det er nærliggende at spise her og stedet kan anbefales.
Er man ikke til teltcamping eller campingvogn kan man leje sig ind i lejligheder eller familieværelser. Her er minimarked og cykeludlejning – ja, faktisk mangler her ingen ting for at få en god ferie.

Dueodde Familiecamping og Hostel

Dueodde Familiecamping og Hostel

Korte afstande på Bornholm

Vi forstår godt hvorfor Bornholm er en populær feriedestination. Her har man faktisk hele Danmarks natur samlet på en ø - og lidt til. For Bornholm er det eneste sted i Danmark, hvor vi også finder det urgamle klippefjeld. Vil man ikke flytte bosted under sin ferie, kan man vælge at ligge fast ét sted og så køre ud derfra. Afstandene på Bornholm er ikke store og veje samt busforbindelser er gode. Et godt valg kunne være Dueodde Familiecamping & Hostel.

Her får du let sand mellem tæerne

Her får du let sand mellem tæerne

Sand mellem tæerne

En spadseretur i den lyse og lune sommeraften går gennem fyrreskoven forbi det store Dueodde Badehotel og frem til Dueodde Fyr fra 1962. Fyret er 47 meter højt og lyset herfra kan ses på 35 km. afstand. Om dagen er det muligt at komme op i fyret og få en formidabel udsigt over hele Sydbornholm. Går du fra fyret mod havet kommer du gennem åbne klitter med noget af verdens fineste kvartssand. Det ekstremt fine sand er faktisk så fint, at det blev benyttet til timeglas. Sandet spiller også en vigtig rolle i Dueoddes udseende, idet de åbne klitter er skabt af flyvesandet.
Som andre stedet i Danmark skaber flyvesand problemer ved at det flytter sig med vinden og dækker alt undervejs. Derfor er langt de fleste klitter på Dueodde plantet til med hjælme og klitfyr som holder på sandet. Men ikke netop her, så her er virkelig mulighed for at få sand mellem tæerne, når du spadserer mellem de op til 15 meter høje klitter for at finde sin helt egen uberørte gryde at solbade i. 
Efter en rolig nat kan vi tage på travetur i Paradisbakkerne.

Det 47 meter høje Dueodde Fyr

Det 47 meter høje Dueodde Fyr

Fakta om Danmark - Bornholm

Bornholm kaldes også "Solskinsøen" og er Danmarks østligste punkt i Østersøen.

Mest besøgte attraktion: Hammershus, rundkirkerne og naturen med sprækkedale. På Bornholm findes flere hyggelige byer som Svaneke og Gudhjem.

Kyststien: 120 km vandrerute hele Bornholm Rundt

Mere information:

Turistinformation: Bornholm

Turistinformation: Danmark

Campingpladser på Bornholm
Som medlem af DCU får du rabat