Ferie i Aarhus - så meget kan du opleve uden at blive ruineret
Log ind Log ind
Ferie i Aarhus - så meget kan du opleve uden at blive ruineret

Ferie i Aarhus - så meget kan du opleve uden at blive ruineret

Bemærk: denne rejse er betalt, dog uden redaktionel indflydelse, af: Weinsberg, Isabella og DCU

Storbyferie kan være en af de dyreste måder at holder ferie på, men ikke hvis du følger alle de gode råd i denne artikler. Ferie i Aarhus er fyldt med oplevelser, men uden at det behøver at koste en formue.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

Ferie i Aarhus - Danmarks næststørste by

Aarhus er en by, som du kan bruge oceaner af tid i, og du kan bruge byen på så utrolig mange måder, fordi Aarhus har alt. Suveræne seværdigheder, oplevelser, natur, kultur, shopping og gastronomi. Du kan gå i dybden med et af emnerne eller blande dem, som du har lyst. Du kan holde ferie i Aarhus en enkelt dag eller flere uger.

ARoS i Aarhus er et verdenskendt kunstmuseum med måske byen bedste udsigt i alle regnbuens farver.

ARoS i Aarhus er et verdenskendt kunstmuseum med måske byen bedste udsigt i alle regnbuens farver.

Dette indhold kræver et aktivt
abonnement

Læs mere

Har du allerede et abonnment?

Vælg camping - det er billigst og måske bedst

DCU Blommehaven lige syd for Aarhus ligger helt ud til vandet og midt i skoven, og du har i den grad mulighed for at trække dig tilbage fra storbylivet og ud i naturen. Cykel- og vandrestier går på begge sider af campingpladsen og flere af dem langs vandet eller ind i skoven. På selve campingpladsen er der en lille reception og købmand, men ellers ikke de store aktiviteter, fordi Aarhus ligger lige uden for døren.

Campingpladsen er derimod et perfekt udgangspunkt for at opleve den jyske hovedstad på nærmeste hold. En god og oplevelsesrig dag i byen kan med fordel afsluttes ved campingvognen i ro og mag med fuglekvidder og frisk luft. Hvis du er ude i god tid, kan du booke plads helt ud til vandet og placere din rullende feriebolig i første række. Så kan børnene tilmed lege i vandkanten, mens du forbereder aftensmad på grillen.

Naturen er altid tæt på og GRATIS

Selv om Aarhus er Danmarks næststørste by, så er naturen altid tæt på. Med Kattegat på den ene side og skove og søer på den anden. Egå Engsø er et godt eksempel på, at naturen prioriteres højt. Søen er nemlig et resultat af en politisk beslutning i 2006, hvor man stoppede den kunstige dræning af egene i Egådalen mellem Vejlby, Elev, Lystrup, Risskov, Mollerup og Egå. Det har fået fuglelivet til at blomstre, og flere steder er der udkigstårne. Området er ideelt til både gå- og cykelture, men du kan også stille bilen og nyde en frokost i det fri.

Aarhus er en skøn by

Lad det bare være sagt - Aarhus er en skøn by. En lille storby midt i naturen med både skov og hav i hhv. forhaven og baghaven. På en campingferie kan du bo i den samtidig med, at du har alle byens fortrinligheder lige ved hånden. Aarhus er moderne og visionær, samtidig med at der er respektfuld plads til fortiden, og det historiske vingesus er aldrig langt væk. Kunstmuseet ARoS er den diametrale modsætning til Den Gamle By, mens du på Moesgaard Museum – også kaldet MOMU - rejser tilbage i tiden på den mest moderne måde, du kan forestille dig. På alle tre attraktioner holdes respekten for budskabet og oplevelsen intakt, og det gør det til noget helt særligt.

Moesgaard Museum er fantastisk

Den nye udstillingsbygning Moesgaard Museum blev indviet i efteråret 2014 og er tegnet af Henning Larsen Architects i samarbejde med landskabsarkitekt Kirstine Jensens tegnestue. Allerede ved ankomsten kan man se, at der er tale om et meget specielt sted, som nu også er Grauballemandens nye ”hjem”. Huset vokser frem af bakkerne, og indenfor åbner sig en ganske imponerende verden af både underholdning og lærdom, hvilket gør Moesgaard til en oplevelse for alle generationer, hele familien og året rundt.

Marselisborgskovene og Lisbjerg ligger i Aarhus'  baghave

Lisbjerg er også et godt eksempel på et naturområde, der nu er gjort tilgængeligt for alle. Naturlegepladser og flotte shelters, som kvit og frit kan benyttes, ligger, så alle let kan komme dertil. Tæt på campingpladsen ligger Marselisborgskovene, som er et syv kilometer langt skovområde på ca. 1300 hektar langs med bugten helt ud til Moesgård Strand. Store dele af skoven er fra 1820, hvor træfældningen blev stoppet. I dyrehaven kan du komme helt tæt på sikavildt, dåvildt og vildsvin, men husk på at det er vilde dyr, som kan være aggressive.

Marselisborg Mindepark er også frit tilgængelig. Parken blev indviet 5. juli 1925 af kong Christian d. 10. og viser friluftskunst og mindemærker f.eks. til minde om de faldne soldater under 1. Verdenskrig. Når Dronningen bor i Aarhus, kan du også opleve et vagtskifte ganske gratis.

Aarhus på budgettet

Storbyferie har med god grund ry for at være en af dyreste ferieformer, der findes. Mange overraskes efter hjemkomst over, hvor meget de egentlig har brugt. Det kan også sagtens være dyrt at holde ferie i Aarhus, men behøver ikke at være det. Her er flere gode råd til budgetferie i Aarhus.

Gode råd til billig storbyferie

Bo billigt: F.eks. på DCU Blommehaven – som medlem af DCU (se faktaboks) får du rabat, gratis, børn, Wi-Fi og meget mere.
Brug naturen: Marselisborgskoven, Egå Engsø, Lisbjerg – der er masser af skøn gratis natur rundt om Aarhus.
Når vejret tillader det, så tag på stranden med tæpper og picnickurv.
Spis hjemme i stedet for ude. Hvis du vil spise ude, så tag i Mejlgade, hvor nye billige gadekøkkener byder på skøn mad.
Husk cykler, så sparer du bybus eller dyr parkering.
Flere attraktioner i Aarhus tilbyder DCU-medlemmer rabat på entréen.
Gratis musikoplevelser – flere gange, især om sommeren, er der gratis koncerter i Aarhus centrum.
Gratis legepladser – mange steder i Aarhus kan du finde gratis legepladser til børn i alle aldre.
Hold øje med udsalg – på gågaden og i Bruuns Galleri kan du under udsalg gøre flere røverkøb.

Fakta om Aarhus

Aarhus er Danmark næststørste by og grundlagt i midten af 700-tallet. Byen oprindelige navn var Aros - åen udmunding - og i dag er Aarhus' største museum med moderne kunst opkaldt efter. I 2017 var Aarhus med et indbyggerantal på ca. 280.000 Europæisk Kulturhovedstad. Låsby Kro ligger midt mellem Aarhus og Silkeborg.

Århus eller Aarhus
1. januar 2011 skiftede Århus Kommune å’et ud med et dobbelt-a, når byens navn staves, men det er det er dog stadig korrekt at bruge å og skrive Århus. 

Mest besøgte attraktion: Den gamle by, ARoS, Tivoli Friheden, Marselisborg Slot og skovene omkring, Moesgård Museum og Musikhuset.

Mere information:

Turistinformation: Aarhus

Campingferie i Aarhus med DCU (medlemmer får rabat)