Halvøen Skejten ved Fuglsang Herregård, Lolland
Log ind Log ind
Halvøen Skejten ved Fuglsang Herregård, Lolland

Halvøen Skejten ved Fuglsang Herregård, Lolland

Læs om de skønneste vandreture omkring Fuglsang Herregård på Lolland.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Rejseskribent

Tilføj favorit

De gamle egetræer

Du følger stengærdet ad den snorlige markvej, hvor en gruppe harer leger i den voksende kornmark. Lige når du er fremme ved gærdet til skoven, kommer du forbi et idyllisk, hvidt bindingsværkshus med stråtag. Det er en legatbolig til kunstnere og forfattere m.v.

Fuglsang Kunstmuseum

Fuglsang Kunstmuseum

Bag gærdet ind til den åbne skov kommer du til en række gamle egetræer – og et af disse, den såkaldte klumpfodede eg, står lidt ude på engen. Denne eg med knudret fod var motivet som kunstmaleren Olaf Rude (1886-1957) malede i 1949 og som i dag hænger i Folketinget. Fuglsang Kunstmuseum har også værker malet af Olaf Rude.

Den klumpfodede eg som Olaf Rude malede

Den klumpfodede eg som Olaf Rude malede

Ud på Skejten

Ruten er dårligt mærket, men du kan i terrænet sagtens se, hvor sporet går og snart passerer du den første træbro for at komme tørskoet over den fugtige jord. Og lad det være sagt med det samme. Ruten bliver mere våd og mudret og egner sig ikke til almindelige sko. Ruten kræver vandtætte vandresko/–støvler – alternativt gummistøvler. For her er vådt! En helt række sumpede vandløb passeres, inden du når ud til en af Lollands fineste kyststrækninger ved Guldborgsund Bredning, hvor der er udsigt til de små øer Lilleø og kejlsø. Her holder sølvmågerne holder til.

Over udlagte broer

Over udlagte broer

Gennem rørskov

Du fortsætter ind i rørskoven og passerer grøfter, sumpe og flere træbroer. I rørskoven mod vandet bliver en blishøne forstyrret og basker væk med høje skingrende lyde. Vi er på fuglens territorie. Ruten zig-zag’er gennem rørskoven langs Guldborgsund Bredning og midtvejs passerer du en større grøft. Flere gange er der fint udsyn ud over vandet, hvor du også kan opleve, at nogle fiskere stryger rejer (dvs. fisker efter fjordrejer).

På det sidste mudrede stykke frem mod skovbrynet ved Hestekobbel følger du en grøft. Hold øje med eventuelle rovfugle – men se også hvor du træder!

Bro i rørskoven

Bro i rørskoven

Langs stengærde i Hestekobbel

I skoven er du igen på tør jord og på den sidste strækning følger du stengærdet frem mod Fuglsang Herregård. Om foråret blomstrer anemonerne og ramsløgene er i fuld gang med at skyde frem. Nogle hundrede meter fremme deler stien sig, men om du fortsætter lige frem eller følger stien til højre ender du ved Fuglsang Herregård.

Langs stengærdet i Hestekobbel

Langs stengærdet i Hestekobbel

Fuglsang Herregård

Fremme ved Fuglsang Herregård er der hele året fri adgang til den romantiske have og park med fint anlagte bede og høje eksotiske træer samt forskellige vandbassiner. Fuglsang Herregårds historie kan føres tilbage til dronning Magrethe 1’s tid (1353–1412), mens den nuværende hovedbygning med røde sten i renæssancestil stod færdig i 1869 og er omgivet af en vandgrav på alle fire sider. I dag er her åbent for overnattende gæster, konferencer, bryllupper og fungerer også som kursuscenter m.m.

Fuglsang Herregård

Fuglsang Herregård

Fakta om Danmark - Lolland-Falster

Oplev de store Sydhavsøer Lolland og Falster samt de mange andre omkringliggende øer, hvor alting "er tæt på".

Mest besøgte attraktioner: Knuthenborg Safaripark, Fuglsang Kunstmuseum, Middelaldercentret, Krokodille Zoo. Lolland-Falster har flere hyggelige byer og nogle af landets bedste badestrande, samt en natur der egner sig til såvel vandreture som cykelture.

Mere information:

Turistinformation: Lolland-Falster

Turistinformation: Danmark