Chester - en malerisk middelalderby i England
Log ind Log ind
Chester - en malerisk middelalderby

Chester - en malerisk middelalderby

Bemærk: denne rejse er betalt, dog uden redaktionel indflydelse, af: Vitus Rejser

På denne rundrejse i England er vi nået til den ældgamle by Chester, der er grundlagt af romerne i det første århundrede. Udover reminiscenser fra romertiden er her masser af middelalderstemning med skønne bindingsværkshuse og en imponerende katedral.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Rejseskribent

Tilføj favorit

Eastgate med tårnur

Du kan gå ind på hovedgaden i Chester ad den østlige port Eastgate, der er prydet med det mest berømte ur i Storbritannien - næstefter Big Ben i London. Uret står på toppen af porten, der er en lille del af den oprindelige romerske bymur. Eastgate Clock blev opsat i forbindelse med dronning Victorias 60-års regeringsjubilæum i 1897.

Eastgate med populært tårnur i Chester

Eastgate med populært tårnur i Chester

Chester Cathedral

På en guidet spadseretur gennem Chester kan du runde Chesters katedral, der har rødder tilbage til 1092, hvor bygningen blev grundlagt som et benediktinerkloster. Det du ser i dag blev påbegyndt i 1250 og varede i 275 år. Det kan betale sig at spadsere en tur rundt om dette enorme bygningsværk og beskue det fra forskellige sider, inden du besøger det imponerende kirkerum. Det tog 130 år mellem 1360 og 1490 at færdiggøre kirkerummet, da man ikke kunne skaffe arbejdskraft pga. datidens pestsygdom. Du passerer rådhuset og er tilbage på hovedgaden med de smukkeste bindingsværkshuse, hvor du får tid på egen hånd, indtil du i fællesskab med de øvrige medrejsende kan nyde en "afternoon tea".

Chester katedral

Chester katedral

Bymuren omkring Chester

Mange engelske byer ender på "chester". Tænk f.eks. på Colchester, Manchester, Leichester osv. Ordet "chester" er den gamle romerske betegnelse for fæstning eller bebyggelse med bymur. Det fortæller lidt om, hvor romerne slog sig ned i Britannia.
Det er bl.a. den ca. tre km. lange bymur, der omkranser hele det gamle Chester, som skærper ens opmærksomhed. Atter er det en bymur som er grundlagt af romerne for at holde de walisiske stammer væk fra fortet. Muren blev udbygget i middelalderen og er en intakt bymur, som sagtens kan måle sig med bymuren i York. På denne rundrejse er der desværre ikke tid til at spadsere hele vejen rundt, men vælg den mest interessante del af strækning. Det er den sydlige del som løber langs floden Dee. Fra tårnuret på Eastgate - hvorfra der er en glimrende udsigt ned på gaden - følger du bymuren frem til ruinerne af det romerske amfiteater, der, da det blev anlagt i det første århundrede, var det største i Britannia. Denne dag er amfiteatret besat af en skoleklasse på øvelse i romersk kampteknik (learning by doing) og under kommando af "hærføreren" og med kampråb, der gjalder gennem dagens regndis marcherer eleverne frem og tilbage på rad og række med sværd i hænderne.

Rundt på bymuren

Rundt på bymuren

The Rows

På hovedgaden Watergate Street - hvilket passer helt fint til dagens regnvejr - står de mange smukke bindingsværkshuse fra 1300-tallet, hvoraf nogle har indbygget butiksarkader på første sal - The Rows. Her finder du et stort udvalg af interessante forretninger og pubber - og på første sal ligger caféen Mad Hatters Tea Rooms, hvor frokosten indtages.

Bindingsværkshuse ved The Rows

Bindingsværkshuse ved The Rows

Mad Hatters Tea Rooms

Hvilken te ønsker de at drikke? Servitricen kommer rundt til hver enkelt af os, da vi er bænket og de som ønsker kaffe i stedet kan naturligvis få det. Der går ikke lang tid før kagefadene til dagens "afternoon tea" sættes på bordet. Jamen, det er jo bare eftermiddagsteen, vi skal nyde, men fadene bugner af lækkerier - på nederste etage snitter med forskelligt pålæg, i midten diverse boller med flødecreme og øverst farvestrålende kager. Alt for meget mad, så det vi ikke spiser, får vi med i en doggy bag. Mad Hatters Tea Rooms har vundet mange priser og er blevet udnævnt til Storbritanniens bedste bageri. Tør det siges, at stedet kan anbefales?

Efter dette overdådige måltid fortsætter rundrejsen mod Liverpool, hvor The Beatles startede deres succesfulde karriere.

The-arrangement hos Mad Hatters Tea Rooms

The-arrangement hos Mad Hatters Tea Rooms

Fakta om England

Hovedstaden i England er London. England er en del af Storbritannien. 

Befolkningstal: Ca. 53 mio. I Storbritannien ca. 65,7 mio. 

Areal: Ca. 130.279 km². Storbritannien ca. 242.495 km² 

Afstand fra Danmark: Ca. 957 km til London

Mest besøgte attraktion: London samt Stonehenge.

Mere information:

Tag til England på busrejse: Vitus Rejser

Turistinformation: England

Turistinformation: Storbritannien