Colchester med middelaldermakred, Østengland
Log ind Log ind
Colchester med middelaldermarked

Colchester med middelaldermarked

Bemærk: denne rejse er betalt, dog uden redaktionel indflydelse, af: VisitBritain

På denne ferie i England er vi kørt til den gamle middelalderby Colchester langs floden River Stour, der faktisk er en fjord, for at opleve byen og lidt af omegnen.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Rejseskribent

Tilføj favorit

Strangers Home i Bradfield

Her ligger campingpladsen ved "Strangers Home" i Bradfield lidt før Manningtree. Denne smukke bygning har aner tilbage til 1700-tallet, hvor huguenotterne, der kom fra Frankrig, slog sig ned og byggede stedet. Dengang uden første sal som kom til i 1906. Nu har ejerne renoveret stedet og indrettet bar og restaurant i stueetagen. Kroen er velbesøgt. Mange af de lokale kommer og får sig et glas øl, som de evt. tager med ud i The Garden, hvor der er indrettet en flot legeplads til børnene. Men naturligvis kommer der også mange campister på kroen - også for at spise, for maden, som værtinden står for, er udmærket.

Strangers Home i Bradfield med tilhørende campingplads

Strangers Home i Bradfield med tilhørende campingplads

Cykeltur langs River Stour

Hos den lokale købmand har vi købt en lille folder over seks forskellige vandreruter omkring byen - Bradfiel Walks - der er mellem tre og ni km. lange. Men vi er i dag indstillet på at cykle, så må vandreturene vente. I det fine sommervejr cykler vi mod Manningtree og kommer tæt på fjorden, der har lavvande, så store dele af fjordbunden ligger blotlagt. Efter byen snævrer fjorden sig ind og bliver til en rigtig flod - River Stour. Her er et rigt fugleliv med bl.a. viber, strandskader, ænder, canadagæs og svaner. Vi cykler bag om industribygningerne langs fjorden tilbage mod Bradfield og ser de mange sejlskibe og både stå direkte på fjordbunden.

På cykeltur mod Manningtree

På cykeltur mod Manningtree

Lavvande og bred strand

Fra Bradfield fortsættes mod Harwich op og ned ad de bløde bakker og kommer til naturreservatet - The Stour Estuary Nature Reserve. Desværre må vi ikke cykle i reservatet, så vi stiller cyklerne i stativerne på P-pladsen og begiver os til fods ind i skoven. I selve skoven er der ikke så meget at se, men fuglene kan høres. Ad fint mærkede stier kommer vi ned til flodbredden, hvor der er opstillet fugleobserveringsskure, hvorfra vi kan iagttage fuglelivet. Atter ude på landevejen cykler vi ned ad en sti, der fører os frem til stranden et andet sted. Her spadserer vi en tur på fjordbunden hen forbi nogle sommerhuse, der alle er bygget højt på stolper, så de kan klare tidevandet. Herfra er der ikke langt til Harwich, for vi kan i horisonten se kranerne fra havnebyen.
Tilbage på campingpladsen er det tid til at få tørsten slukket med et glas velskænket øl, slappe af i skyggen af den høje hæk, inden vi senere skal have middag på "De fremmedes hjem".

Huse på pæle ved River Stour

Huse på pæle ved River Stour

Østersfestival i Colchester

En gang om året - normalt den første weekend i juni måned - afholdes middelalderfestivalen "Oyster Fayre". Colchester har en lang, lang tradition som østersby. Det var allerede i år 43, da romerne kom her, at man begyndte at dyrke østers ude i fjorden. Romerne gjorde Colchester til deres hovedstad på et tidspunkt, hvor London fortsat blot var en mindre landsby. De byggede en næsten tre meter tyk mur omkring byen, der fortsat kan ses flere steder og i dag regnes for den bedst bevarede romerske bymur i England.         

Den originale romerske bymur i Colchester

Den originale romerske bymur i Colchester

Colchesters middelaldermarked

Allerede på byens hovedgade møder vi en mand, som ikke er klædt helt som vi forventer. Og det har sin forklaring. Nede i slotsparken bag Colchester Castle, der blev opført mellem 1076 og 1101 af normannerne, finder vi en levende markedsplads fra middelalderen.

Middelaldermand på gaden i Colchester

Middelaldermand på gaden i Colchester

Her er rejst telte med forskellige boder og alle folk - bortset fra publikum - er klædt i originale kopier fra middelalderen. Her er købmænd og bueskytter, der konkurrerer som var de alle Robin Hood. Her er adelskvinder og adelsmænd der spiller på renæssanceinstrumenter og danser til musikken. Også falkoneren er her med sine forskellige rovfugle og giver opvisning.

Hele familien deltager i middelaldermarkedet

Hele familien deltager i middelaldermarkedet

Tvekampene går ikke stille af

Og så er her tvekamp. Og det går ikke stille af. Med skarpe sværd indøver deltagerne de forskellige "hug", men det går galt flere gange, så det bløder fra slag på fingrene. Nu samles publikum omkring kamppladsen. Kamplederen fortæller om de tvekampe, der foregik i gamle dage og nu skal udkæmpes - og det er alvor. Heldigvis bruges "kun" træsværd, men det kan såmænd være slemt nok. Må bedste mand vinde! Og de kæmpende går løs på hinanden. Ingen tvivl om at flere af deltagerne har mange blå mærker på kroppen i morgen. 

Tvekamp der ikke går stille af

Tvekamp der ikke går stille af

Fakta om England

Hovedstaden i England er London. England er en del af Storbritannien. 

Befolkningstal: Ca. 53 mio. I Storbritannien ca. 65,7 mio. 

Areal: Ca. 130.279 km². Storbritannien ca. 242.495 km² 

Afstand fra Danmark: Ca. 957 km til London

Mest besøgte attraktion: London samt Stonehenge.

Mere information:

Turistinformation: England

Turistinformation: Storbritannien