Få pulsen op i Englands højest beliggende klatrebane Go Ape i Lake District
Log ind Log ind
Få pulsen op i Englands højest beliggende klatrebane Go Ape i Lake District

Få pulsen op i Englands højest beliggende klatrebane Go Ape i Lake District

Bemærk: denne rejse er betalt, dog uden redaktionel indflydelse, af: VisitBritain

På denne ferie i England er vi i Lake District og skal denne dag udfordres på Englands højest beliggende klatrebane.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Rejseskribent

Tilføj favorit

Aktiv ferie i højden

I dag skal jeg ud at klatre, holde balancen, overvinde min eventuelle frygt for højderne og kaste mig ud fra en afsats højt oppe i et træ. Jeg skal kort sagt lege Tarzan i et par timer på Englands højest beliggende klatrebane. En aktiv ferie kan også indeholde udfordringer lidt ud over det vanlige. Jeg ser flere og flere klatre-svæve-gynge-glide-kaste-sig-ud-aktiviteter rundt omkring i verden og klatring i træer med indbyggede forhindringer er blevet særdeles populært. Aktivitetscentret Go Ape har mange steder i England, hvor du kan udfordre dig selv.

Klatrebane ved Go Abe i Grizedale

Klatrebane ved Go Abe i Grizedale

Jeg er kørt fra Windermere over Ambleside og ad smukke, smalle og snoede veje til Grizedale Visitorcenter. Her har jeg har meldt mig til at prøve Go Ape-stedet og bliver glædeligt overrasket, da jeg ser, at der er hele fem forskellige baner, hver med flere forskellige forhindringer jeg skal igennem - alle bygget ind i - og over skoven. Jeg synes det er langt bedre at gennemføre disse aktiviteter i skoven i stedet for på nogle kunstigt anbragte stolper på en åben mark.
Vi er ni på holdet, både mænd og kvinder, unge og unge der er blevet lidt ældre. Børn over 10 år og som mindst er 140 cm. høje kan også deltage. Vi får udleveret sele med to karabiner og en glider (et hjul til at rulle på sikkerhedslinen med) og gennemgår en grundig instruktion, så sikkerheden kommer i højsædet. Instruktionen varer en halv time, så den er grundig. Instruktøren sikrer sig derved, at alle har forstået, hvorledes man hele tiden har mindst en karabin hægtet til sikkerhedslinerne.
Så går det løs på den første bane, der kan betragtes som en oplæringsrunde. Instruktøren følger nøje hver enkelt af os, og da vi "har bestået" slippes vi løs på bane 2.

Op til platform mellem træerne

Op til platform mellem træerne

Tarzanspringet

Fen til syv forskellige forhindringer skal gennemføres for at komme gennem banen. Her er det, at jeg for første gang virkelig skal foretage et Tarzan-spring. Foran mig har jeg et par gutter sidst i tyverne, som har været her tidligere. Den første er kommet fint over, mens den anden er noget tøvende. Springet foregår fra en rampe oppe i træet, hvor jeg - naturligvis efter at have fæstet karabinerne til et tov - kaster mig ud i afgrunden. Straks jeg har forladt rampen strammes tovet og jeg svæver over i et "edderkoppenet", ca. 10 meter fremme, hvor jeg skal forsøge at holde sig fast. Gutten foran mig tøver fortsat og sætter sig så på kanten af rampen og med et selvovervindende skrig lader han sig glide ud over rampen.
Så er det min tur. Jeg trækker tovet til mig, spænder karabinerne på og ... tøver. Der er godt nok langt ned! I modsætning til alle de øvrige øvelser kan jeg her ikke mærke, at selen er stram før starten, så dette er en ekstra udfordring. Holder tovet? Jeg tager en dyb indånding og lader mig langsomt falde ud over rampen højt oppe i træet. Med et sus rammer jeg nettet og får med det samme greb om det, men jeg kastes tilbage og frem igen et par gange, inden jeg kan kravle op i nettet til rampen mod næste forhindring

Spring til edderkopnettet

Spring til edderkopnettet

Flere udfordringer

Bane nummer 3 har bl.a. Englands højeste vandretliggende stige - nærmest en bro bestående af en række brædder monteret på stålwire, så jeg tydeligt kan se ned i afgrunden under mig. Men det forsøger jeg at lade være med og koncentrerer mig om at balancere og sætte mine fødder på de smalle brædder. Alligevel frydes jeg over at kunne se ned på nogle af trækronerne under mig. Her er også en forhindring, hvor jeg skal kravle på alle fire gennem en ca. fem meter vandrethængende tønde. Udfordringer er her nok af.

Balance på gyngende brædder

Balance på gyngende brædder

Lang glidebane

På de sidste forhindringsbaner får jeg igen prøvet at kravle direkte op ad et træ. Og jeg får kastet mig ud i et endnu længere Tarzan-spring og denne gang har jeg ikke spor svært ved det!
Løsthængende trapezer skal jeg balancere over og det hele ender med endnu en rutsjetur på en glidebane - denne gang med en længde på ca. 200 meter, ned gennem skoven og henover et vandløb, inden jeg ender mit glid i en blød bunke træflis.

Lang rutsjetur ned fra højderne

Lang rutsjetur ned fra højderne

Hele turen tager ca. tre timer afhængig af gruppens størrelse og den ventetid som altid opstår.
Så er det mere fredeligt, når vi i morgen vil padle kano på Lake Windermere.

Blød landing i en bunke træflis

Blød landing i en bunke træflis

Fakta om England

Hovedstaden i England er London. England er en del af Storbritannien. 

Befolkningstal: Ca. 53 mio. I Storbritannien ca. 65,7 mio. 

Areal: Ca. 130.279 km². Storbritannien ca. 242.495 km² 

Afstand fra Danmark: Ca. 957 km til London

Mest besøgte attraktion: London samt Stonehenge.

Mere information:

Turistinformation: England

Turistinformation: Storbritannien