Campingferie på Korsika glemmer du aldrig – Porto Vecchio og Bonifacio
Log ind Log ind
Campingferie på Korsika glemmer du aldrig – Porto Vecchio og Bonifacio

Campingferie på Korsika glemmer du aldrig – Porto Vecchio og Bonifacio

Du kan sagtens tage campingvognen med til Korsika. Især vejen langs kysten er fin at køre på, men det kan ikke anbefales at tage den med på sightseeing. Porto Vecchio er hyggelig, Bonifacio er uforglemmelig.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

Af med campingvognen før sightseeing

Mit campingvogntog stiller jeg på Camping California, der ligger lige nord for Porto Vecchio. Campingpladsen ligger “forenden af vejen", og er ikke noget særligt, hvad angår faciliteter. Klimaet gør, at de åbne bygninger, små bruserum, toiletter (husk selv papir) og et par håndvaske alligevel fungerer fint. Og jeg har alt i campingvognen. Der er en lille købmand, der sælger morgenbrød, frugt, grønt og andre simple fornødenheder.

Perfekt Beliggenhed

Til gengæld ligger campingpladsen fuldstændig ubeskriveligt smukt ud til den uberørte Pinarello bugt med den fineste sandstrand og turkisblåt badevenligt vand. Og så er den et godt udgangspunkt for oplevelser i området.

Skønne Porto Vecchio

Som mange andre byer her på Korsika, så er byen delt i to. En gammel øvre bydel med bymur og smalle gader og en nedre bydel med moderne shopping og marina. Begge steder har sin charme, men min favorit er klart den gamle bydel, hvor en kop kaffe på Place du Public foran kirken Église St-Jean-Baptiste fra 1868, er den bedste måde at indsnuse byens historiske stemning på. I alle sidegaderne er der små restauranter. I dagtimerne er der ro og fred, om aften summer her af liv.

Uforglemmelige Bonifacio – sæt en hel dag af

Bonifacio ligger direkte ud til Middelhavet, og nærmeste nabo er den italienske ø Sardinien 12 km borte. Byen er delt i to – den gamle bydel, står højt hævet over os og den nedre bydel, der er begunstiget af en smuk og dyb naturhavn. Den ligger i læ af klipperne, så man kunne gemme sig i gamle dage. I dag er marinaen fyldt med velholdte lystbåde og langs kajen er der cafeer og restauranter, hvor du kan nyde et godt måltid mad eller et glas forfriskende vin.

Skøn naturhavn i Bonifacio

Havnen er spækket med spændende historie – fra pirater til 2. Verdenskrig og filmoptagelser med bl.a. Navarones Kanoner er optaget her. Ud på en pynt markeres havnens afslutning med et gammelt fyrtårn Madonetta – den lille Madonna, der i dag drives med energi fra solceller.

Bonifacio ses bedst fra havet

Ude i Middelhavet får bølgerne godt fat i båden, og der skal holdes godt fast for at få billederne til at være nogenlunde lige. Og der er nok at tage billeder af for her er utrolig smukt. Klipperne rejser sig lodret fra havet, og de gemmer på masser af oplevelser. Inde i en lille gemt bugt, der er ideel for dykkere, kan du se havbunden i det klare vand. Her gemmer sig også strande, som du kun kan nå til fods fra landsiden eller med egen båd.

Verdensberømt grotte Sdragonato

Vi sejler også tæt på den verdensberømte grotte Sdragonato, der er unik for sin geologiske form og stalaktitter, der kun vokser med en cm pr. 100 år.

Sejlturens højdepunkt

Højdepunktet på turen er efter min mening sejlturen under den gamle bydel, der ser ud til at kunne vælte i havet, hvad øjeblik det skal være. Hvor er det flot og sikken en udsigt de må have der oppe fra. 70 meter over havoverfladen. Før eller efter sejlturen er det oplagt at besøge den gamle bydel til fods. Parkerer du nede ved havnen, går der et lille tog op til byen.

Middelhavsstemning på Camping California

Det bedste efter en god dags oplevelser er at komme hjem på campingpladsen til sin campingvogn med ALT og så bare slappe af. Det er der rig mulighed for på denne plads. Den er rolig og folk sysler med små gøremål, mens cikaderne synger. Det er da ferie!

Hele Tour de France med campingvogn

Denne artikel er en af mange i en serie, hvor du kan følge min rejse hele Frankrig rundt - alle etaper af Tour de France nr. 100. Rejsens hovedpunkter er Korsika, Middelhavet, Pyrenæerne, Loiredalen, Bretagne, Massif Central, Alperne, Annecy og Paris. Skriv Tour de France i søgefeltet for flere artikler.

Sådan kommer du til Korsika

Du kan sejle til Korsika fra flere steder på Middelhavskysten. Marseilles, Nice og Genova (Italien) er de mest oplagte. Du kan også ankomme til forskellige byer på øen f.eks. Bastia (nordøst) eller Ajaccio (vest). Hvis du allerede ved, hvor du helst vil have base på øen, så planlæg ud fra det.