Fire franske skisportssteder for hele familien
Log ind Log ind
Fire franske skisportssteder for hele familien

Fire franske skisportssteder for hele familien

De populæreste franske skisportssteder findes i Alperne. Her finder man små hyggelige landsbyer og store skiresorts med sammenhængende skiområder, der også er velegnede for hele familien. De fire skisportssteder er Alpe dHuez, Chamonix Mont Blanc, La Plagne samt Les 2 Alpes.

Rasmus Schønning

Rasmus Schønning

Fotograf

Tilføj favorit

Alpe d’Huez

Alpe d'Huez har siden 1936 udviklet sig i 1.860 meters højde på sydsiden af Grandes Rousses-massivet. Skisportsstedet har et pragtfuldt klima med masser af solskinstimer og kaldes også for Sol-øen. Den høje beliggenhed garanterer sne på de 10.000 ha (heraf 824ha til skiløb) med en samlet højdeforskel på 2230 meter, i alt 249 km. pister for både øvede og begyndere - bl.a. Sarenne-pisten, den længste i verden (16 km) og 3 andre pister, der gør det muligt at sammenkæde skiløbet: Fra 1 time til 1 time og 40 min. rent skiløb. 870 snekanoner betyder, at man kan løbe på ski tilbage til Alpe d'Huez fra de omkringliggende landsbyer. Alpe d'Huez's infrastrukturer, i tillæg til dets naturlige trumfer, giver den ferierende mange og varierede aktivitetsmuligheder. Beliggende 1 time fra Grenoble, og 4 timer fra Paris, er Alpe d'Huez et område, man kan nyde i selskab med familie eller venner. 

Charmonix Mont-Blanc

For foden af Europas højeste bjergtop Mont Blanc (4.807 meter) ligger Chamonix, der fik sin berømmelse takket være bestigningen af Mont-Blanc i 1786, og efterfølgende fik æren af at organisere de første Olympiske Vinter lege i 1924. Om sommeren er Chamonix kendt som verdens hovedstad for bjergbestigning og et sandt paradis for puddersne-fans om vinteren. Dog har Chamonix forstået at bevare sin traditionelle karakter, samtidig med at den har fulgt med den internationale turismes udvikling. Chamonix Mont-Blanc er mødestedet for sande bjergfreaks. Indkvarteringstilbuddene forbedres og udvikler sig med hensyntagen til de værdier som Mont Blancs naturlige ressourcer giver. Alle skisportsstedets partnere går ind for en hensynsfuld turisme og begynder lidt efter lidt at interessere sig for energiforbruget. Det er let at komme til Charmonix takket være de to lufthavne i Geneve - Cointrin og i Lyon St. Exupery.

La Plagne

La Plange beståe af 10 skisportssteder med hver sin stil og stemning og forener la Grande Plagne med et mægtigt skiområde på 10.000 ha, 225 km pister, og en overraskende arkitektonisk forskellighed. De 10 skisportssteder, der alle kan tilbyde skiløb fra hoveddøren, har et varieret udbud af skiløb, lige fra gletscherløb ved Bellcôte i 3.250 m, gennem granskove indtil 1.250 m. De sidste mange år har La Plagne været forbundet med skisportsområderne Les Arcs og Peisey-Vallandry, og sammen udgør de Paradiski med i alt 425 km. pister. La Plagne har også en bobslædebane samt et for Europa unikt istårn til klatring samt mange aktiviteter for skiløbere, men også flere og flere aktiviteter for de, der ikke løber på ski. 

Les 2 Alpes

Skisportsstedet Les 2 Alpes ligger på grænsen mellem de nordlige og de sydlige alper i hjertet af Oisans, kun én times kørsel fra Grenoble, der var Olympisk værtsby i 1968. Det kendte skisportssted i Isere der tilhører en generation af skisportssteder, der voksede op af ingenting i gamle bjergområder, beliggende mellem landsbyerne Venosc og Mont de Lans, i 1600 meters højde. I dag er les 2 Alpes et stort skisportsområde beliggende mellem 3.600 m og 1.300 meters højde, en evig gletsjer - vinter som sommer - i 3.600 meter. Her er snegaranti, et enestående panorama, en internationalt snowpark og et væld af afstressende aktiviteter.