Loiredalen har alle de ferieaktiviteter du skal bruge
Loiredalen har alle de ferieaktiviteter du skal bruge

Loiredalen har alle de ferieaktiviteter du skal bruge

Bemærk: denne rejse er betalt, dog uden redaktionel indflydelse, af: Frankrigs Turistråd

På denne ferie i Frankrig er vi kommet til Loire-dalen som udover La Loire også har mange andre floder og her skal vi være aktive.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Skribent

Tilføj favorit

Kanotur på Creuse floden

Der er La Loire - men her er også mange andre store floder i området: Eure, Huisne, Loir, Cher, Indre - men vi kører til Creuse-floden ved Descartes, hvor vi har en aftale med den lokale kanoklub (Club Canoe-Kayak de Descartes). Turen udgår fra den lille by Leugny og tilbage til Descartes. Det er en noget strømsk flod vi padler i. Flere steder er vandet så oprørt, at det giver små fosse. Det må være stenene på bunden der skabet dette. Et særligt fænomen har jeg dog ikke set før, for mens vi padler, kommer en bølge farende midt i floden, som om det er en stor fisk, der ligger lige i overfladen og trækker en bølge efter sig. Bølgen har god fart på og "overhaler" os. Jeg tror, det er de særlige strømforhold? Flodbrinken er på denne strækning præget af store træer og åbne arealer, men ingen huse eller byer. Et par hejre svæver hen over floden, da vi forstyrrer dem, men ellers ser vi kun et par ænder samt enkelte lystfiskere.

Fantasy Forest

Ved byen Mosnes tæt ved La Loire finder vi det helt store aktivitetscenter Fantasy Forest. Det er gratis at komme ind på området og man betaler kun for de aktiviteter man deltager i. Og her er udfordringer for hele familien. Det er først og fremmest klatrebanerne, der falder i øjnene. Udover en børnebane findes baner i tre sværhedsgrader - eller rettere højder over jorden (blå, rød og sort). Efter en grundig instruktion om hvorledes karabiner og rullehjul benyttes, startes i lav zone - naturligvis iført sele og hjelm. Under hele klatreturen følges gruppen af instruktører både på jorden og på turen oppe mellem træerne. Når man har klaret den blå, kan man "avancere" til næste højde og slutter 14 meter over jorden!
Fantasy Forest tilbyder også kanoture på La Loire, hvor man køres et stykke op ad floden og så padler tilbage sammen med en guide.

Flere aktiviteter

På en af bakkerne er der indrettet en bane for små køretøjer, hvor vi bliver trukket 42 meter op via en sliske. På toppen bliver vi lukket ud på en ca. 200 meter lang bane med flere sving. Der findes hverken gear- eller gaspedal. Det er din kropsvægt og banens hældning, der giver farten, som du kan regulere ved at løfte eller sænke rattet.
Her er naturligvis også indrettet lejeplads for de mindste og trampoliner for hhv. børn og voksne. I tilknytning til lejepladsen findes en kravle-labyrint for børn, hvor man i mørket skal føle sig vejen frem til udgangen. Vist en udfordring for de fleste! 
I den fjerneste krog - i et indhegnet område - findes paint-ball, hvor man er inddelt i rød og blå gruppe (farverne på kedeldragterne) og hvor det som bekendt går ud på at slå medlemmerne af den anden gruppe "ihjel" ved at skyde dem ud med farveklatter. (Forstå det hvem der kan? Har vi ikke død og ødelæggelse nok?) Men det er fantastisk populært og banen er næsten altid optaget. 
Man kan bo i hytter (de såkaldte gites) inde på området, der også har restaurant og bar, men vi foretrækker at campere på Fantasy Forest’s campingplads, der ligger ca. 1.200 meter fra aktivitetscentret - helt nede ved floden. 
På campingpladsen findes en række campinghytter (mobil-homes), der er placeret helt uhensigtsmæssigt, da de skygger for udsigten til floden. Men her rent og pænt og frem for alt roligt.

Camping Les Saules i Cheverny

Tæt på Château de Cheverny lige før skoven og den 18 hullers golfbane, kører vi ind på den 8 hektar skyggefulde campingplads Les Saules. Den ligger så tæt på byen, at den rettelig kaldes Camping Cheverny. Igen får vi lov til selv at vælge hvilken standplads, vi ønsker at ligge på og finder en skyggefuld plet. Det er nu ikke svært for hele campingpladsen ligger i et område med høje slanke træer, hvor kronerne ikke lukker lyset ude, men giver en tilpas skygge for den bagende sol. Her findes svømmepøl og lige ved siden af receptionen ligger restauranten med bar. Et stort åbent areal ved siden af pladsen, der løber ned til en lille fiskesø, giver mulighed for boldspil i god afstand fra teltene. Og her er god plads mellem standpladserne, så ingen kan føle sig "klemt inde". Her er flere servicehuse, hvor alt fungere tilfredsstillende, rent og pænt.

Frisk brød til morgenkaffen

Campingpladsen samarbejder med en lang række slotte og museer m.v. hvor pladsens gæster får rabat ved entréen. De der ikke selv har cykler med kan leje dem på campingpladsen. I receptionen er lagt en bestillingsliste til afkrydsning af hvilke brød vi ønsker næste morgen. Og det er jo herligt med friskbagt brød til morgenkaffen uden for teltet, hvor vi kan sidde og langsomt lade op til dagens eventyr.

Fakta om Frankrig

Hovedstaden i Frankrig er Paris.

Befolkningstal: Ca. 67 mio.

Areal: 643.801 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 1.229 km til Paris, ca. 1.472 km til Marseille

Mest besøgte attraktion: Paris og andre storbyer, små landsbyer på landet, bjerge at vandre og cykle i, maden og vinen - og ikke mindst historiske slotte og mange fine strande. Og så har Frankrig rigtigt gode skiområder i De Franske Alper.

Mere information:

Turistinformation: Frankrig