10 steder du skal opleve i Paris
Log ind Log ind
10 steder du skal opleve i Paris

10 steder du skal opleve i Paris

Paris er en by, som du aldrig bliver færdig med, men omvendt kan du på et dage opleve alle de mest berømte steder. Vi har samlet dem her. Kærlighedens by, Boulevardernes by, lysets by, den hvide by - og nu OL by. Paris har mange navne. Alle passer perfekt.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

1. Eiffeltårn næsten ses overalt

Når du står i den ældste del af Paris ved domkirken Notre Dame og Hotel de Ville (rådhuset), kan du ikke se Eiffeltårnet, selvom det er 324 m højt. Det siger bare lidt om størrelsen på Paris. Livet omkring det imponerende Eiffeltårn, der blev bygget i 1889 i forbindelse med verdensudstillingen, er noget for sig. Det skulle have været pillet ned igen efter udstillingen, men det skete (heldigvis) aldrig. Selvfølgelig er der altid mange turister (7 mio. pr. år i selve tårnet), så hvis du gerne vil op i tårnet, skal det planlægges. Køb billetter online. Du kan købe fast track, men sæt alligevel god tid af. Der er ofte lange køer, men kom tideligt for en tur til toppen er uforglemmelig. På alle tre etager er der udstillinger, restauranter og butikker. Få flere tips til at opleve Eiffeltårnet under hvert foto.

På alle årstider er Eiffeltårnet et besøg værd. Om sommeren er plænen fyldt med folk, der hygger.

På alle årstider er Eiffeltårnet et besøg værd. Om sommeren er plænen fyldt med folk, der hygger.

Enestående udsigt fra Eiffeltårnet i alle retninger

Selvfølgelig er udsigten enestående, men i virkeligheden hjælper turen op i Eiffeltårnet også til at skabe overblik over byen. Når først du har billedet af byen oppefra med Seinen i midten, så bliver det efterfølgende lettere at finde rundt til fods. På trods af afstande ses Paris bedst til fods.
Klik på alle foto for at få udsigten i alle retninger.

Udsigten mod nord til Jardins du Trocadéro lige på den anden side af floden, videre til Triumfbuen, Boulogne skoven og La Defence i det fjerne.

Udsigten mod nord til Jardins du Trocadéro lige på den anden side af floden, videre til Triumfbuen, Boulogne skoven og La Defence i det fjerne.

Fem gode råd til at besøg Eiffeltårnet i Paris

  • Køb billetter online lang tid i forvejen
  • Besøg Eiffeltårnet så tidligt på dagen som muligt og især hvis du satser på dagsbillet
  • Gå op til anden sal for at få en anderledes oplevelse
  • Sæt god tid af til at blive i området - især om sommeren er der hyggeligt på den store plæne
  • Oplev Eiffeltårnet om aftenens med lys på. Kl. hel og fem minutter frem. Sidste gang kl. 23.

2. Triumfbue og boulevard Champs-Élysées

Den smukke 50 meter høje triumfbue stod færdig i 1836. Opført af Napoleon, der ønskede soldaterne skulle have en fornem velkomst til hovedstaden efter sejren i Austerlitz. Tyskerne marcherede gennem triumfbuen efter besættelsen af Frankrig under 2. Verdenskrig og det må tydeligvis have været en ubeskrivelig provokation. Derfor gjorde præsident Charles de Gaule det samme efter befrielsen i 1944. Midt under buen brænder en flamme for den såkaldte ukendte soldat – til minde om de faldne under 1. Verdenskrig. Triumfbuen står for enden af den 3,5 km lange boulevard Champs-Élysées, der nok er Paris´ mest imponerende boulevard. Du kan komme op på taget, hvor der er en imponerende udsigt og det, som gør den speciel, er, at du står på den linje, der går fra Louvre over Place de la Concorde til Triumfbuen og den nye triumfbue ved La Defence. en strækning på over 10 km.

Den 50 meter høje triumfbue er meget imponerende. Rundkørsel er stor. hele 12 veje kommer ind her, så der er tunnel under vejen, så du sikkert kan komme over til triumfbuen.

Den 50 meter høje triumfbue er meget imponerende. Rundkørsel er stor. hele 12 veje kommer ind her, så der er tunnel under vejen, så du sikkert kan komme over til triumfbuen.

Dette indhold kræver et aktivt
abonnement

Læs mere

Har du allerede et abonnment?

Shopping og god kage på Champs-Élysées

Shopping er et sandt eldorado i Paris og især på Champs-Élysées finder du alle de kendte og meget dyre mærker som Gucci, Kenzo, Gaultier mm. Du finder også "La Maison du Danemark" - Danmarkshuset, B&O og Lego-butikker.  Ved sidevejen Rue Lincoln finder du den yderst klassiske macaron- og kagebutik Laduree. Det herlige i en by som Paris er, at du findes alt uanset, hvor kreativt du gerne vil gå klædt. I bydelene omkring Le Marais og Les Halles (4. arrondissement) og Montmartre (18. arrondissement) finder du spændende genbrugsbutikker, men også dyre vintagebutikker. Hvis du ikke orker at gå hele Champs-Élysées er der adskillige metrostationer på hele strækningen.

På Laduree kan du smage de verdenskendte makroner - macarons.

På Laduree kan du smage de verdenskendte makroner - macarons.

Afstikker til Flamme de la Liberté og mindested for Diana

Når du når til krydset Les Fontaines des Champs-Elysées, kan du vælge at gå ned til Seinen mod Pont d'Alma og Flamme de la Liberté, som i dag også er mindestedet for Prinsesse Dianas tragiske bilulykke d. 31. august 1997. Nede ved floden finder du et af de mange steder, hvor du kan tage på sejltur på Seinen. Både dagstur og aftentur kan anbefales. På vejen tilbage til Champs-Élysées kan du begynde med at gå langs floden til den næste bro - den flottest i Paris, Pont Alexander III og derfra dreje af mod Grand og Petit Palais og Champs-Élysées, hvor der står en statue af Frankrig store helt præsidenten Charles de Gaulle.

Mindestedet for Prinsesse Dianas død i 1997.

Mindestedet for Prinsesse Dianas død i 1997.

3. Place de la Concorde og Jardin des Tuileries

Efter den lange gåtur ned af Champs-Élysées og tværs over den storslåede plads Place de La Concorde, hvor guillotinen første gang blev anvendt i april 1792 og sidste gang i 1977, kan alle få brug for en pause. Den kan du få i parken Jardin des Tuileries - en af Paris' utallige grønne områder. I dag står der på Place de La Concorde en obelisk prydet af hieroglyffer, der er mere end 3.000 år gamle. Fra pladsen kan du fortsætte ind i Jardin des Tuileries, der er hele Paris´ store og meget velanlagte grønne åndehul fyldt med græsplæner, springvand og kunst. Jardin des Tuileries er den største og ældste park i Paris og på UNESCOs verdensarvsliste. Nyd pausen inden du evt. fortætter til verdens største museum Louvre.

Fra Place de la Concorde kan du gå i alle retninger. Du er midt i centrum.

Fra Place de la Concorde kan du gå i alle retninger. Du er midt i centrum.

4. Louvre – verdens største museum

Louvre er meget mere end museet med Mona Lisa. De fleste går med god grund efter at se mesterværket Mona Lisa, hvor du kan forvente lang kø, men der er i alt 380.000 kunstværker, så det vil tage over 100 dage at se dem alle. Louvre er også en stor oplevelse uden for. De enorme palæer og de store pladser i midten med de imponerende glaspyramider er perfekt til at hvile benene og bare indsnuse den storhed, som Paris er.

Husk på der er over 250 museer i hele Paris, så det er endnu et bevis på, at Paris er en by, du aldrig bliver færdig med. Centre Georges Pompidou, der er opkaldt efter den franske præsident George Pompidou (1969-74), er også populært. Det ligger i kort gåafstand fra Louvre.

Det samme gør Paris´ smukke rådhus Hotel de Ville, hvis du går mod Seinen og videre til Notre Dame.

Louvre er imponerende ude som inde.

Louvre er imponerende ude som inde.

5. Notre Dame - hele Frankrigs katedral

Fra Louvre kan du krydse Seinen for at komme over på øen Île de la Cité og den ældste del af hele Paris. Her kommer du til den utrolig smukke gotiske kirke Notre Dame, der tog over 200 år at bygge og stod færdig i 1345. Kirken er både en fryd for øjet inde som ude og på pladsen foran Notre Dame sker der altid en masse ting, underholdning, musik, gadegøglere. Kirken blev bl.a. verdenskendt i forbindelse med Victor Hugos roman "Klokkeren fra Notre Dame", som kan anbefales at læse, mens du er i byen – altså hvis du får tid.

Siden den katastrofale brand 15.4.2019 har det meste af Notre Dame desværre været lukket for besøgende. Det forventes den åbner ifm. OL i 2024.

Notre Dame i Paris by night.

Notre Dame i Paris by night.

6. Latinerkvarteret i Paris

Det charmerende latinerkvarter er bl.a. kendt for sine boghandlere som f.eks. Shakespeare & Company, men også Sorbonne-universitetet. Her finder du massere af cafeer og restauranter, men også det ældste træ i Paris på place René Vivianiog den smalleste gade i Paris. Den smalleste gade i Paris hedder Rue du Chat-qui-Pêche (gaden med katten, som fisker) er kun 1,8 m bred og 29 m lang. Den korteste gade i Paris hedder Rue de Degrés og er 5,75 bred - ligger i 4. arrondissement. Den prægtige Panthéon-bygning ligger også i denne bydel og det er her du finder hvilestederne for Braille, Dumas, Viktor Hugo, Voltaire og Marie Curie m.fl. Sæt dig tilrette på en cafe - alle sidder som det mest normale i verden på samme side, så alle kan se (og blive set) eller rejs på budget og køb en picnic og sæt dig ned til floden eller ind i den smukke Jardin du Luxembourg.
Se billederne af de forskellige steder nedenfor.

Latinerkvartret er med god grund manges favoritområde i Paris.

Latinerkvartret er med god grund manges favoritområde i Paris.

7. La Defence og La Grande Arc - den nye triumfbue

Hop på metroen i 30 min. fra centrum og gå direkte op til det nye finansielle centrum i Paris. Du vil tro, at du er kommet til en hel anden by. Det er endnu et eksempel på, at Paris har mange forskellige bydele. Her blandt skyskrabere og glasfacader er det nærmest som at være et helt andet sted på kloden. Den nye 110 meter høje Triumfbue La Grande Arc tegnet af den danske arkitekt Johann Otto Von Spreckelsen troner øverst på La Defence. Den åbnede under stor festivitas i 1989. Fra plateauet kan du i lige linje se til den gamle Triumfbue, Champs-Élysées og Louvre. Det er en strækning på over 10 km.

Den nye Triumfbuen La Grande Arc af den danske arkitekt Johann Otto Von Spreckelsen åbnede i 1989.

Den nye Triumfbuen La Grande Arc af den danske arkitekt Johann Otto Von Spreckelsen åbnede i 1989.

8. Skønne Montmartre og Place du Tertre

Paris har siden 1860 været opdelt i 20 arrondissementer, der alle er nummereret i et spiralmønster fra centrum og udefter. Montmartre ligger i det 18. arrondissement på den højre side af Seinen og er kendt for at være det sted, hvor mange kunstnere holder til. Den verdenskendte kabaretscene Moulin Rouge underholder op mod 2000 gæster hver aften med cancan og letpåklædte damer. Det lille hyggelige torv Place du Tertre, tiltrækker stadig massevis af kunstnere. Det er også her verdensnavne som Edith Piaf, Picasso og Salvador Dali har slået sine folder og det kunstneriske miljø er her stadig på den hyggelige måde. 

Moulin Rouge by night.

Moulin Rouge by night.

Op i kuplen på Sacré Coeur

Godt 130 moh. på højdedraget Montmartre ligger den imponerende kirke Sacré Coeur, der stod færdig i 1914, men blev ikke indviet før efter 1. verdenskrig i 1919. Sacré Coeur kan både opleves indefra og udefra, og så kan du gå op i kuplen, hvis du har energi til det. Den er en flot tur og igen får du en imponerende udsigt over franskmændenes imponerende hovedstad.

Der er mange trapper op til Sacre Coeur og selvom der er en funicular, der kan give dig et løft, så er der stadig mange højdemeter. Tag dig god tid og nyd det.

Der er mange trapper op til Sacre Coeur og selvom der er en funicular, der kan give dig et løft, så er der stadig mange højdemeter. Tag dig god tid og nyd det.

9. Det storslåede slot Versailles

En halv time fra Paris ligger det storslåede slot Versailles, der blev bygget af solkongen Ludvig d. 14. Slottet kan opleves både ude og inde og begge er lige imponerende. Det samme er de forskellige årstider. Sæt en hel dag af til turen.

10. Paris for børn - og voksne, tag i Disneyland

Få de bedste tips til at få mest ud af en dag eller to i Disneyland Paris, der i hele 2022 fejrer 30 års jubilæum med et ordentligt brag. Parken er for alle aldre, men barnlige sjæle med stor kærlighed til Disneys sjove og elskelige figurer vil få en uforglemmelig oplevelse.

Den største oplevelse af alle – aftensejltur på Seinen

Paris er en ting om dagen og noget helt andet om aften. En aftentur på Seinen en time og lyset går fra tusmørket til helt mørkt. Det betyder, at alle lysene i parkerne og på bygninger og broer får mere og mere magt. Uanset hvor jeg kigger hen er det imponerende og jeg tager hatten af for den storhed som Paris præsenterer. Historiske bygninger over alt. Det tager over to minutter at sejle forbi Louvre alene. Alt er stort og storslået.

Paris har alt

Du bliver aldrig færdig med Paris og alt det byen har at byde på. Jeg har været her over 15 gange, og hver gang er det en ny oplevelse. 
Paris er både historisk og moderne. Der er områder, hvor bebyggelsen er tæt, men også områder med store grønne parkarealer, hvor du kan smide strømperne og trække stikket ud. Shopping findes i alle prisklasser og der er stilarter for alle uanset, hvor kreativ du har lyst til at gå klædt. Maden er et helt kapitel for sig – du kommer ikke til at gå sulten i seng.

Dette indhold kræver et aktivt
abonnement

Læs mere

Har du allerede et abonnment?

OL i Paris 2024

Til sommer (d. 26. jul. – 11. aug.) er der OL i Paris og det bliver ikke mindre en storslået. Husk at Tour de France afslutningen i den forbindelse er flyttet til Nice d. 21.7. Mottoet for d. 33. udgave af de Olympiske Lege er "Venez partager" - "kom og del" og alle sejl er sat ind også ift. sikkerhed. Find link til den Frankrig Turistråds side om OL i faktaboksen.

Flere steder i Paris er der pyntet op til OL.

Flere steder i Paris er der pyntet op til OL.

Fakta om Frankrig - Paris

Frankrigs imponerende hovedstad Paris er opdelt i 20 arrondissementer (områder). Byernes by, boulevardernes by, lysets by - ja bestem selv. Paris er en by, som du aldrig bliver færdig med. Over 30 mio. turister besøger Paris hvert år.

Befolkningstal: Ca. 2.2 mio. 
Areal: 104 km²

Afstand fra Danmark: 2 timer i fly og 1050 km (fra Padborg)

Mest besøgte attraktion: Notre Dame, Latinerkvarteret, Eiffeltårnet, Louvre, Triumfbuen, Champs-Elysees, Sacré Coeur, Montmartre, Disneyland, Versailles

Antal gader: 6100 stk.
Antal broer: 37 stk. Den ældste er Pont Neuf
Antal parker: 421 stk.

Korteste gade: Rue des Degrés på 5,75 meter (2. arrondissement)
Smalleste gade: Rue du Chat-qui-Pêche på 1,8 m (5. arrondissement)

Turistinformation: Paris

Planlæg din ferie i Disneyland Paris

Alt om OL i Paris

Busrejser til Paris

Fire campingpladser tæt på Paris:

1. Camping de Paris

2. Camping Sandaya - International Maisons-Lafitte

3. Camping Paris Beau Village

4. Camping Paris Est - Homair Vacances

 

Få de sidste nye rejsetips fra Anne-Vibeke

Få de sidste nye rejsetips fra Anne-Vibeke

Vores nyhedsbrev er fyldt med gratis inspiration til din næste rejse, Anne-Vibekes bedste rejsetips, gode tilbud, men også nyt fra KLUB Anne Vibeke Rejser, hvor du kan se tv-programmer i fuld længde, deltage i foredrag mm.

klub

Bliv abonnent af Klub Anne-Vibeke Rejser

Tilmeld dig Klubben