10 steder du skal opleve i Paris
Log ind Log ind
10 steder du skal opleve i Paris

10 steder du skal opleve i Paris

Paris er en by du aldrig bliver færdig med, men omvendt kan du på få dage opleve alle de mest berømte steder. Vi har samlet dem her. Boulevardernes by, lysets by, den hvide by - Paris har mange navne. Alle passer perfekt.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

1. Eiffeltårn i centrum

Når du står i den ældste del af Paris ved domkirken Notre Dame og Hotel de Ville (rådhuset), kan du ikke se Eiffeltårnet, selvom det er 324 m højt. Det siger bare lidt om størrelsen på Paris. Livet omkring det imponerende Eiffeltårn, der blev bygget i 1889 i forbindelse med verdensudstillingen, er noget for sig. Det skulle have været pillet ned igen efter udstillingen, men det skete (heldigvis) aldrig. Selvfølgelig er der altid mange turister og hvis du gerne vil op i tårnet skal det planlægges. Køb billetter online. Du kan købe fast track, men sæt alligevel god tid af. Der er lange køer, men en tur til toppen er uforglemmelig. PÅ alle tre etager er der udstillinger, restauranter og butikker. Få flere tips til at opleve Eiffeltårnet under hvert foto.

På alle årstider er Eiffeltårnet et besøg værd. Om sommeren er plænen fyldt med folk, der hygger.

På alle årstider er Eiffeltårnet et besøg værd. Om sommeren er plænen fyldt med folk, der hygger.

Enestående udsigt fra Eiffeltårnet i alle retninger

Selvfølgelig er udsigten enestående, men i virkeligheden hjælper turen op i Eiffeltårnet også til at skabe overblik over byen. Når først du har billedet af byen oppefra med Seinen i midten, så bliver det efterfølgende lettere at finde rundt. Klik på alle foto for at få udsigten i alle retninger.

Udsigten mod nord til Jardins du Trocadéro lige på den anden side af floden, videre til Triumfbuen, Boulogne skoven og La Defence i det fjerne.

Udsigten mod nord til Jardins du Trocadéro lige på den anden side af floden, videre til Triumfbuen, Boulogne skoven og La Defence i det fjerne.

Fire gode råd til at besøg Eiffeltårnet i Paris

Køb billetter online lang tid i forvejen
Besøg Eiffeltårnet så tidligt på dagen som muligt
Gå op på anden sal for at få en anderledes oplevelse
Sæt tid af til at blive i området - især om sommeren er der hyggeligt på den store plæne

2. Den smukke 50 meter høje triumfbue

Den smukke 50 meter høje triumfbue stod færdig i 1836. Opført af Napoleon, der ønskede soldaterne skulle have en fornem velkomst til hovedstaden efter sejren i Austerlitz. Tyskerne marcherede gennem triumfbuen efter besættelsen af Frankrig under 2. Verdenskrig og det må tydeligvis have været en ubeskrivelig provokation. Derfor gjorde præsident Charles de Gaule det samme efter befrielsen i 1944. Midt under buen brænder en flamme for den såkaldte ukendte soldat – til minde om de faldne under 1. Verdenskrig. Triumfbuen står for enden af den 3,5 km lange boulevard Champs-Élysées, der nok er Paris´ mest imponerende boulevard. Du kan komme op på taget, hvor der er en imponerende udsigt og det, som gør den speciel, er, at du står på den linje, der går fra Louvre over Place de la Concorde til Triumfbuen og den nye triumfbue ved La Defence. en strækning på over 10 km.

Den 50 meter høje triumfbue er meget imponerende. Rundkørsel er stor. hele 12 veje kommer ind her, så der er tunnel under vejen, så du sikkert kan komme over til triumfbuen.

Den 50 meter høje triumfbue er meget imponerende. Rundkørsel er stor. hele 12 veje kommer ind her, så der er tunnel under vejen, så du sikkert kan komme over til triumfbuen.

Shopping på Champs-Élysées

Shopping er et sandt eldorado i Paris og især på Champs-Élysées finder du alle de kendte og meget dyre mærker som Gucci, Kenzo, Gaultier mm. Du finder også "La Maison du Danemark" - Danmarkshuset, B&O og Lego-butikker.  Ved sidevejen Rue Lincoln finder du den yderst klassiske macaron- og kagebutik Laduree. Det herlige i en by som Paris er, at du findes alt uanset, hvor kreativt du gerne vil gå klædt. I bydelene omkring Les Halles og Montmartre finder du spændende genbrugsbutikker, men også dyre vintagebutikker. Hvis du ikke orker at gå hele Champs-Élysées er der adskillige metrostationer på strækningen.

På Laduree kan du smage de verdenskendte makroner - macarons.

På Laduree kan du smage de verdenskendte makroner - macarons.

3. La Defence og La Grande Arc

Hop på Metroen i 20 min. og gå op til det nye finansielle centrum i Paris. Det er endnu et eksempel på, at Paris har mange forskellige bydele. Her blandt skyskrabere og glasfacader, er det nærmest som at være et helt andet sted på kloden. Den nye Triumfbuen La Grande Arc af den danske arkitekt Johann Otto Von Spreckelsen troner øverst på La Defence og derfra kan man se i lige linje til den gamle Triumfbue, Champs Elysees og Louvre. Det er en strækning på over 10 km.

 

4. Place de la Concorde og Jardin des Tuileries

Efter den lange gåtur ned af Champs-Élysées kan alle få brug for en pause. Måske har du taget en afstikker til mindestedet for Prinsesse Dianas ulykkessted ved Flamme de la Liberté ved Pont d´Alma for at gå langs Seinen til den enorme plads Place de La Concorde, guillotinen første gang blev anvendt i april 1792. I dag står der en obelisk prydet af hieroglyffer, der er mere end 3.000 år gamle. Fra pladsen kan du fortsætte ind i Jardin des Tuileries, der er hele Paris´ store og meget smukke åndehul fyldt med grønne arealer, springvand og kunst. Nærmest som en opvarmning til det næste, der venter, hvis du fortsætter i denne retning, nemlig museet Louvre.

5. Notre Dame

Den utrolig smukke gotiske kirke Notre Dame lod sig bygge over 200 år og stod færdig i 1345. Kirken er både en fryd for øjet inde som ude og på pladsen foran Notre Dame sker der altid ting og sager. Kirken blev også verdenskendt i forbindelse med Victor Hugos roman Klokkeren fra Notre Dame, som kan anbefales at læse, mens du er i byen – altså hvis du får tid. (Siden den katastrofale brand 15.4.2019 har Notre Dame desværre været lukket for besøgende.)

6. Louvre – og alle de andre

Louvre er meget mere end museet med Mona Lisa. Faktisk er det så stort, at hvis du kigger seks sekunder på hver ting/maleri på museet, tager det over to uger at se det hele. Og husk på der er over 250 museer i Paris, så det er endnu et bevis på, at Paris er en by du aldrig bliver færdig med. Centre Georges Pompidou er også populært og meget specielt. Det huser moderne kunst og er opkaldt efter den franske præsident George Pompidou (1969-74).

7. Skønne Montmartre og Place du Tertre

Paris har siden 1860 været opdelt i 20 arrondissementer, der alle er nummereret i et spiralmønster fra centrum og udefter. Montmartre ligger i det 18. arrondissement på den højre side af Seinen og er kendt for at være det sted, hvor mange kunstnere holder til. Den verdenskendte kabaretscene Moulin Rouge underholder op mod 2000 gæster hver aften med cancan og letpåklædte damer. Det lille hyggelige torv Place du Tertre, tiltrækker stadig massevis af kunstnere. Det er også her verdensnavne som Picasso og Salvador Dali har slået sine folder og det kunstneriske miljø er her stadig på den hyggelige måde. Et oplagt sted til dagens første cafe au laît.

8. Op i kuplen på Sacré Coeur

På et højdedrag i Montmartre ligger den imponerende kirke Sacré Coeur, der stod færdig i 1914, men blev ikke indviet før efter 1. verdenskrig i 1919. Sacré Coeur kan både opleves indefra og udefra, og så kan du gå op i kuplen, hvis du har energi til det. Den er en flot tur og igen får du en imponerende udsigt over franskmændenes imponerende hovedstad.

9. Det storslåede slot Versailles

En halv time fra Paris ligger det storslåede slot Versailles, der blev bygget af solkongen Ludvig d. 14. Slottet kan opleves både ude og inde og begge er lige imponerende. Sæt gerne en hel dag af til turen.

10. Den største oplevelse af alle – aftensejltur på Seinen

Paris er en ting om dagen og noget helt andet om aften. En aftentur på Seinen en time og lyset går fra tusmørket til helt mørkt. Det betyder, at alle lysene i parkerne og på bygninger og broer får mere og mere magt. Uanset hvor jeg kigger hen er det imponerende og jeg tager hatten af for den storhed som Paris præsenterer. Historiske bygninger over alt. Det tager over to minutter at sejle forbi Louvre alene. Alt er stort og storslået.

Paris for børn - og voksne, tag i Disneyland

Få de bedste tips til at få mest ud af en dag eller to i Disneyland Paris, der i hele 2022 fejrer 30 års jubilæum med et ordentligt brag. Parken er for alle aldre, men barnlige sjæle med stor kærlighed til Disneys sjove og elskelige figurer vil få en uforglemmelig oplevelse.

Paris har alt

Du bliver aldrig færdig med Paris og alt det byen har at byde på. Jeg har været her over 15 gange, og hver gang er det en ny oplevelse. 
Paris er både historisk og moderne. Der er områder, hvor bebyggelsen er tæt, men også områder med store grønne parkarealer, hvor du kan smide strømperne og trække stikket ud. Shopping findes i alle prisklasser og der er stilarter for alle uanset, hvor kreativ du har lyst til at gå klædt. Maden er et helt kapitel for sig – du kommer ikke til at gå sulten i seng.

Dette indhold kræver et aktivt
abonnement

Læs mere

Har du allerede et abonnment?

Fakta om Frankrig - Paris

Frankrigs hovedstad Paris er opdelt i 20 arrondissementer (områder). Byernes by, boulevardernes by, lysets by - ja bestem selv. Paris er en by, som du aldrig bliver færdig med.

Befolkningstal: Ca. 2.2 mio. 

Areal: 104 km²

Afstand fra Danmark: 2 timer i fly og 1050 km (fra Padborg)

Mest besøgte attraktion: Eiffeltårnet, Louvre, Triumfbuen, Sacré Coeur, Montmartre, Champs Elysees

Antal gader: 6100 stk.

Korteste gade: Rue des Degrés på 5,75 meter

Turistinformation: Paris

Planlæg din ferie i Disneyland Paris

Busrejser til Paris

Fire campingpladser tæt på Paris:

1. Camping de Paris

2. Camping Sandaya - International Maisons-Lafitte

3. Camping Paris Beau Village

4. Camping Paris Est - Homair Vacances

 

Få de sidste nye rejsetips fra Anne-Vibeke

Få de sidste nye rejsetips fra Anne-Vibeke

Vores nyhedsbrev er fyldt med gratis inspiration til din næste rejse, Anne-Vibekes bedste rejsetips, gode tilbud, men også nyt fra KLUB Anne Vibeke Rejser, hvor du kan se tv-programmer i fuld længde, deltage i foredrag mm.

klub

Bliv abonnent af Klub Anne-Vibeke Rejser

Tilmeld dig Klubben