Uforglemmelig familieferie i Disneyland Paris
Log ind Log ind
Uforglemmelig familieferie i Disneyland Paris

Uforglemmelig familieferie i Disneyland Paris

Bemærk: denne rejse er betalt, dog uden redaktionel indflydelse, af: Atout France

Få de bedste tips til at få mest ud af en dag eller to i Disneyland Paris, der i hele 2022 fejrer 30 års jubilæum med et ordentligt brag. Parken er for alle aldre, men barnlige sjæle med stor kærlighed til Disneys sjove og elskelige figurer vil få en uforglemmelig oplevelse.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

Disneyland Paris åbnede i 1992

Siden april 1992, hvor Disneyland Paris åbnede, har over 375 millioner gæster besøgt den populære park, der åbnede første gang i Californien i 1955. Du kan møde alle de kendte Disney-figurer og få et ordentligt adrenalinkick i de mange forlystelser. Disneyland Paris består både af temaparker, hoteller, biografer og butikker, beliggende i Marne La Vallée, lidt uden for Paris. Du kan på ingen måde nå at se, prøve og opleve alt på en enkelt dag, men det gør ikke så meget, for du kan sagtens få en oplevelsesrig dag alligevel. Har du tid til flere dage i Disney er det en fordel. Forbered dig godt, hvis du har særlige ønsker ift. shows eller hvis der er Disney-figurer, som du gerne vil møde.

Flot ankomst

Du kommer ind gennem et typisk amerikansk rådhus og lige ud på hovedgaden Main Street. Her er der også en togstation med et rigtig tog, der kan tage dig rundt i hele parken. Det kan være en fordel, for du kan hurtig blive træt af at gå og stå i kø. Main Street er også den gade du slutter på, når du om mange timer skal ud af parken igen og derfor ligger utrolig mange souvenir butikker her, så du kan handle, inden du rejser hjem igen. Der er souvenirs i alle afskygninger for hver Disney-historie.

Banegården på Main Street ved indgangen er hele parkens knudepunkt.

Banegården på Main Street ved indgangen er hele parkens knudepunkt.

Flere oplevelser samlet et sted

Disneyland Paris er opdelt i flere områder som Adventureland, Frontierland, Fantasyland og Discoveryland, der sammen med Main Street og det ikoniske Torneroseslot midt i parken danner hele det enorme Disneyland. Udenfor denne enorme park ligger naboparken Walt Disney Studio Parks og overnatningsstederne Disney Village, Disney Logde og Disney Hotel. 

I alle "lande" er der oplevelser. Rutsjebanen, der kører i høj fart, men også hyggelige forlystelser til små børn. Der er shows, spisesteder, der passer til områdets tema og så kan du også bare slentre rundt og nyde de imponerende kulisser, der er meget autentiske.

Som den største selvfølgelighed er der er rigtig hjuldamper i fuld størrelse i Frontierland.

Som den største selvfølgelighed er der er rigtig hjuldamper i fuld størrelse i Frontierland.

Det ikoniske Torneroseslot

Midt i forlystelsesparken står det ikoniske Torneroseslot, og det er også i og omkring slottet mange af de særlige 30 års jubilæumsevents foregår. Flere gange om dagen er der parade, hvor kreativiteten, magien og festen rammer nye højder, fordi mange af vognene og kostumerne er lavet helt særligt til jubilæet. Når der ikke er parade og du trænger til en pause fra forlystelserne, så er parken i sig selv en fryd for øjet. Især ”Garden of Wonder” med 10 kunstneriske skulpturer med Disney - og Pixar-figurer er en herlig oplevelse.

Det store 30 års jubilæumsshow foregår ved det ikoniske Torneroseslot midt i parken.

Det store 30 års jubilæumsshow foregår ved det ikoniske Torneroseslot midt i parken.

30 års jubilæum i 2022

Når du ikke sidder i en hæsblæsende rutsjebane eller nyder et af de store farvestrålende shows med musik af meget høj kvalitet, så kan du også bare gå rundt og nyde alle de særlige tiltag, der er lavet forbindelse 30 års jubilæet. Alle kostymer til paraden er lavet særligt til jubilæet og kunstudstillingen "Garden of Wonder" er også ny. I flere restauranter er der også lavet helt særlige menuer til den festlige lejlighed. Det hele er virkelig gennemført.

Når mørket falder på forvandles hele Disneyland Paris til en ny magisk verden og det store 30 års jubilæumsshow Disney D-Light er ganske enkelt bare uovertruffen og det simple bevis på, at Disney kan noget helt særligt, når det kommer til underholdning. Torneroseslottet oplyses sammen med musik, springvand, fyrværkeri og droner i et stort show, der skal opleves for at man forstår den magi som Disney er omgivet af. Hele showet varer næsten en ½ time og du møder alle de kendte Disney figurer fra det hele begyndte i slutningen af 1920’erne og frem til i dag.

Gode råd til dig, der skal besøge Disneyland

Køb billetter online - gerne i god tid
Kom uden for højsæsonen og højtider
Kom i hverdagene
Brug mere end en dag
Prioriter din tid
Kom i god tid til parade og shows
Forvent ventetid - køb fasttrack, hvis du vil prøve mange ture
Sørg for at drikke og spise, gå på toilet, inden du stiller dig i kø
Bo i parken for den fulde oplevelse
Bo i Paris, hvis du vil kombinere storbyferie med Disneylalnd
Toget går lige til døren fra centrum af Paris (en time hver vej)

Fakta om Frankrig - Paris

Frankrigs hovedstad Paris er opdelt i 20 arrondissementer (områder). Byernes by, boulevardernes by, lysets by - ja bestem selv. Paris er en by, som du aldrig bliver færdig med.

Befolkningstal: Ca. 2.2 mio. 

Areal: 104 km²

Afstand fra Danmark: 2 timer i fly og 1050 km (fra Padborg)

Mest besøgte attraktion: Eiffeltårnet, Louvre, Triumfbuen, Sacré Coeur, Montmartre, Champs Elysees

Antal gader: 6100 stk.

Korteste gade: Rue des Degrés på 5,75 meter

Turistinformation: Paris

Planlæg din ferie i Disneyland Paris

Busrejser til Paris

Fire campingpladser tæt på Paris:

1. Camping de Paris

2. Camping Sandaya - International Maisons-Lafitte

3. Camping Paris Beau Village

4. Camping Paris Est - Homair Vacances

 

Få de sidste nye rejsetips fra Anne-Vibeke

Få de sidste nye rejsetips fra Anne-Vibeke

Vores nyhedsbrev er fyldt med gratis inspiration til din næste rejse, Anne-Vibekes bedste rejsetips, gode tilbud, men også nyt fra KLUB Anne Vibeke Rejser, hvor du kan se tv-programmer i fuld længde, deltage i foredrag mm.

klub

Bliv abonnent af Klub Anne-Vibeke Rejser

Tilmeld dig Klubben