Rejsetips til Strasbourgs gamle bydel
Log ind Log ind
Rejsetips til Strasbourgs gamle bydel

Rejsetips til Strasbourgs gamle bydel

Bemærk: denne rejse er betalt, dog uden redaktionel indflydelse, af: Vitus Rejser

Strasbourg er Alsace-regionens hovedstad. Ja, nogle mener endog, at Strasbourg er Europas hovedstad! Sandt er det, at både Europaparlamentet og Europarådet har til huse i byen.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Rejseskribent

Tilføj favorit

Katedralen Notre-Dame

På denne busrejse til Alsace har vi på hjemrejsen nogle timer til at se nærmere på Strasbourg - en rigtig spændende middelalderby. Floden Ill løber rundt om Strasbourgs gamle bydel og herfra er der ikke langt til den smukke katedral Notre-Dame der kun har et tårn (der blev vist aldrig råd til det andet!). Herfra kan du spadsere mod Petite France - et område i den gamle bydel, som er aldeles malerisk.

Den et-tårnet  katedral Notre Dame i Strasbourg

Den et-tårnet katedral Notre Dame i Strasbourg

Petit France - en pittoresk bydel 

Du krydser floden hvor kanalbådene passerer den gamle træsluse. En drejebro køres til siden, så bådene kan passere, hvorefter du fortsætter gennem "Det Lille Frankrig". De mangefarvede bindingsværkshuse med blomsterudsmykning står tæt og spejler sig i vandet.

Floden Ill løber gennem Strasbourg og er en biflod til Rhinen

Floden Ill løber gennem Strasbourg og er en biflod til Rhinen

Gennem bydelen til Place du Marche Gayot

Du krydser gennem byen over Place Kleiber, Place du Temple til Place Broglie, hvor sporvogne bringer folk til og fra centrum. Også her ses fine bygninger fra renæssancen og frem. 

Tur langs floden Ill

Tur langs floden Ill

langs den nordlige del af floden til Place de la Republique med fine palæer og fortsæt til Place St. Etienne der ender på den hyggeligste lille plads af dem alle - Place du Marche Gayot - et perfekt sted at spise en frokost.

Nationalbiblioteket på Place de la Republique

Nationalbiblioteket på Place de la Republique

På vej mod Danmark

Da vi atter sidder i bussen, går det nordpå til Midttyskland og overnatningsstedet i Alsfeld-Eudorf, hvorfra vi næste dag er tilbage i Danmark.

Hotel i Tyskland

Hotel i Tyskland

Fakta om Frankrig

Hovedstaden i Frankrig er Paris 

Befolkningstal: Ca. 67 mio.

Areal: 643.801 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 1.229 km til Paris, ca. 1.472 km til Marseille

Mest besøgte attraktion: Paris og andre storbyer, små landsbyer på landet, bjerge at vandre og cykle i, maden og vinen - og ikke mindst historiske slotte og mange fine strande. Og så har Frankrig rigtigt gode skiområder i De Franske Alper.

Mere information:

Rejsebureau: Vitus Rejser

Turistinformation: Frankrig