Campingferie tæt på vulkanen Vesuv, Napoli og Pompeji i Campanien
Log ind Log ind
Campingferie tæt på vulkanen Vesuv, Napoli og Pompeji i Campanien

Campingferie tæt på vulkanen Vesuv, Napoli og Pompeji i Campanien

Der ligger en del campingpladser for foden af vulkanen Vesuv, som man kan vælge, hvis man er på gennemrejse og ikke har meget tid til området. Har man god tid, kan det imidlertid varmt anbefales at køre ud helt ud på Sorrento-halvøen og bruge denne som udgangspunkt for dagsture. Det gjorde vi.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

Camping Villagio Nettuno i Sorrento

Allerede ved ankomsten til storbyen Napoli og vulkanen Vesuv får vi en fin fornemmelse af, hvordan denne aktive vulkan virkelig ligger i Napolis "baghave". Vi gemmer dog vulkanen til senere for at finde campingpladsen på Sorrento-halvøen syd for Napoli og komme af med vores campingvogn. Der er nemlig ikke meget plads i syditaliensk byer, så det er ikke her man kører rundt med vognen på krogen. En lille times kørsel fra Napoli, langs den imponerende klippekyst, over et par bjergpas og gennem små tæt trafikerede byer, ankommer vi til en af de mindste campingpladser, jeg nogensinde har været på - Villagio Nettuno. Vi kommer dog til at ligge i første række med udsigt til Middelhavet - langt væk fra både trafik og storby.

Til kraterkanten på Vesuv

Næste morgen vågner vi op til en smuk dag med høj sol. Vi pakker bilen og kører tilbage mod Napoli. Dagen startes med et nødvendigt stop på en lokal café. Vi er jo på ferie og i Italien. Herefter begiver vi os op på vulkanen Vesuv. Man kan køre det meste af vejen, indtil man kommer til en tætpakket parkeringsplads. Herfra må man gå de sidste højdemeter i ca. en halv time til vulkankraterets kant. Husk godt fodtøj og vand. Det kan anbefales at gå tidligt om morgen pga. af sommervarmen.

Napoli ligger i farezonen

På klare dage er udsigten over Napoli ganske fascinerende og man får en meget klar fornemmelse af den katastrofe, der kan ske på dette sted næste gang Vesuv går i udbrud. Der er stor set kun en flugtvej og det er ud på havet. Alligevel er napolitanerne vilde med deres by og ønsker ikke at flytte. De lever livet i nuet og det mærker man tydeligt som turist. Lad det gerne smitte af - og tag noget af det med hjem. De er ikke hel gal på den.

Ruinbyen Pompeji

Efter et par timer på vulkanen kører vi ned igen og besøger byen Pompeji. Ruinbyen, der er et fremragende eksempel på, hvordan befolkningen levede på dette sted omkring vores tidsregnings begyndelse, er i dag stadig ikke færdigudgravet. Denne romerske by fik en brat afslutning 2. august i år 79 e. Kr., hvor den blev dækket under aske og lava. Det skete om natten, så kun få nåede at flygte. I 1748 begyndte man så småt at grave byen frem igen. Man graver stadig og man finder fortsat vigtige arkæologiske fund i hele området. Husk, hvis du har børn med, så ligger der flere steder gipsafstøbninger af de døde, hvilket kan været ret barsk at se på.

Tilbage til campingpladsen

Vi nyder at komme tilbage på campingpladsen. Selvom den ligger et stykke fra Napoli, er det køreturen værd, for at komme væk fra storbyens larm. Foran vores campingvogn kan vi nyde aftensmaden med et glas vin eller to. Vi sidder under stjerneklar himmel blandt ildfluer og nyder Middelhavets rolige bølgeskvulp - og børnene sover trygt indenfor. Vi har den sydligste del af den italienske hæl som målet for denne rejse rundt i Italien - og der kommer vi snart ...

Fakta om Italien

Det er ikke uden grund vi danskere elsker Italien. Landet har simpelthen så meget at byde på, uanset om du er til kultur, natur, god mad, lækre vine sommer som vinter. Landet er en republik og grænser op til Frankrig, Schweiz, Østrig og Slovenien i øst. Italien har to småstater/enklaver: Vatikanstaten og San Marino. Hovedstaden er Rom.

Befolkningstal: Ca. 61 mio.

Areal: Ca. 301.338 km²  

Sprog: Italiensk         

Afstand fra Danmark: Ca. 1.900 til Rom (fra Padborg).

Mest besøgte steder: Rom, men også Toscana med byer som Firenze, Pisa og Siena. Gardasøen og Lido til aktiv ferie og badeferier og vinområderne Piemonte, Toscana og Veneto. 

Mere information:

Turistinformation: Italien

Campingpladser i Italien med DCU
Husk du får rabat som medlem.

Busrejser til Italien