Højt på et bjerg ligger en lille by - Enna, Sicilien, Italien
Log ind Log ind
Højt på et bjerg ligger en lille by - Enna, Sicilien

Højt på et bjerg ligger en lille by - Enna, Sicilien

Bemærk: denne rejse er betalt, dog uden redaktionel indflydelse, af: Riis Rejser

Vi sidder trygt og godt i bussen og er på vej mod lufthavnen i Catania og skal hjem efter en dejlig rundrejse på Middelhavets største ø Sicilien. Men der venter en over overraskelse.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Rejseskribent

Tilføj favorit

Enna - en højtliggende middelalderby

På vejen røber rejselederen, at han godt vil vise os endnu en helt speciel by, og midt inde på øen - faktisk så langt man kan komme fra kysten som det er muligt - ligger i Enna-provinsen. I dette frugtbare og kuperede landskab ses flere byer, som er placeret strategisk på toppene af mindre bjerge. Det var sædvanen at placere byerne således  i middelalderen, for så var byerne lette at forsvare. På toppen af et 931 meter højt bjerg ligger Enna med et helt eminent udsyn over dalen og vulkanen Etna samt de omkringliggende andre byer f.eks. nabobyen Calascibetta, der ligeledes ligger på en bjergtop. Middelalderbyen Enna spreder sig hen over en langstrakt bjergryg og via en mindre sænkning i bjerget kommer vi over til en anden del af byen.

Enna - en middelalderby på et par bjergtoppe

Enna - en middelalderby på et par bjergtoppe

Rundt i Enna

Hovedgaden i Enna er flankeret af gamle kirker, pittoreske huse og pladser. Men du skal se dig for, for selv i disse smalle gader er her masser af biler med bilister, som bare vil frem! Ennas gamle katedral er fra 1300-tallet og mellem to bygninger er der udsigt til det ottekantede Federico 2. tårn som er 24 meter højt og placeret i en park på en anden af byens højdepunkter.

Gennem Ennas smalle gader

Gennem Ennas smalle gader

Castello di Lumbardia

På bjergryggens østlige del og højeste punkt ligger middelalderborgen Castello di Lumbardia med stejle klippesider til tre verdenshjørner. Borgen, der er et fremragende eksempel på den tids forsvarsanlæg, er åben for besøgende. Det er dog ikke muligt at komme ind i selve bygningerne eller tårnene. Her har boet 7.000 soldater fordelt på borges forskellige niveauer og ved at spadsere rundt i de blomsterdækkede indergårde, fås et billede af hvorledes stedet har fungeret, både som handelsplads, som kampplads og bolig for de kongelige. På borgen ses en statue af den syriske slave Euno, der ledte slaveopgøret mod romerne på Sicilien.         

Castello di Lumbardia

Castello di Lumbardia

Sicilia Outlet Village

Fra middelalderen kommer vi senere til nutidens moderne forbrugerverden, da bussen drejer ind i Sicilia Outlet Village lige ved autostradaen mellem Palermo og Catania - en god halv times kørsel fra Enna. Her er opført en hel by af eksklusive modeforretninger, hvor bl.a. Armani, Gucci, Kalvin Klein, Versace og alle de andre luksuøse brands har til huse, og hvor du kan få kreditkortet til at gløde - hvis du har det rigtige shoppingsgen. Hvad med en Gucci-taske på tilbud - nu nedsat til 16.000 Euro?
Her gøres de sidste indkøb, inden vi først på aftenen når lufthavnen for at vende tilbage til Danmark.

Sicilia Outlet Village

Sicilia Outlet Village

Fakta om Italien

Hovedstaden i Italien er Rom.

Befolkningstal: Ca. 61 mio.

Areal: Ca. 301.338 km²         

Afstand fra Danmark: Ca. 1.534 km til Rom. Ca. 2.030 km til Sicilien.

Mest besøgte attraktion: Mest populære destinationer er Toscana, Gardasøen, Lidoen, Piemonte og Rom, men Italien er meget meget mere hele året rundt.  

Mere information:

Oplev Italien på en busrejse: Riis Rejser

Turistinformation: Italien