Oplev smukke Rom - på en weekend
Log ind Log ind
Oplev smukke Rom - på en weekend

Oplev smukke Rom - på en weekend

Her giver vi dig gode råd til, hvordan du får mest ud af tiden i en af Europas flotteste storbyer - også selv om du ikke har så meget tid.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

Bil kan ikke anbefales

Det kan ikke anbefales at tage bilen med til Rom, fordi trafikken er så ekstrem. Man mister også en masse tid til at lede efter parkering, så slap i stedet af og nyd turen i toget gennem Roms forstæder, der på ingen måder minder om centrum.

Til fods eller på cykel

Rom er en stor by, men det er interessant at vide at de største attraktioner med undtagelse af Vatikanet ligger inde midt i centrum og ses bedst ved at gå fra sted til sted. Skiltningen er rigtig god. Husk godt fodtøj og rigeligt at drikke. Prøv også Roma'n Bike, der er et cykel-delesystem med afleveringssteder fordelt ved alle store attraktioner. Man kan reservere cykler på internettet eller ved at kontakte det lokale turistkontor. Vælger du cyklen, så kig dig godt for i trafikken. Italienerne er ikke vant til cykler og trafikken er hidsig med både mange biler og scootere, der kører noget hurtigere end vi er vant til herhjemme, og der er ikke cykelstier.

En tur rundt i byen

Man bliver aldrig færdig med Rom, men når det er sagt kan man nå ganske meget på en uge. Toget fra campingpladsen ankommer til stationen Flamino ved Piazza Del Popolo, og herfra kan man fortsætte ned af den populære shopping gade Via del Corso. Ved Via Condotti drejer man til venstre mod den spanske trappe. Her ligger Cafe El Greco, hvor man uden problemer kan tage dagens først cafe stop. Cafeen er bl.a. kendt for at være besøgt af H.C. Andersen, der elskede stedet. Inde på cafeen hænger breve fra ham.

Verdens bedste kaffe - det må prøves

På Piazza di Spagna kan man bruge lang tid til hygge og bare kigge på andre turister. Husk og gå helt op på toppen til Trinitatis kirken. Der er en flot udsigt over byen. Nu kan man enten sætte kurs mod Piazza Della Rotonda, hvor imponerende Pantheon ligger og derefter videre til gøglerpladsen Piazza Navona. Begge steder er der uanede muligheder for god mad. Ved Pantheon bør man lægge vejen, forbi Caffee Tazza D´Oro, der er berømt for verdens bedste kaffe.

Imponerende bydel - Forum Romanum

En anden god tur rundt i byen går også fra Flamino, hvor man hopper i en hestevogn og kører direkte til Forum Romanum, der rummer hele det antikke Rom. Det er ganske dyrt, men alle penge værd at trille gennem centrum ved lyden af ivrige hestehove. Mindre end en dag må man ikke sætte af til denne imponerende bydel. Colosseum, Forum Romanum og Capitol er bare få af de steder man bør se. Vær opmærksom på at der ofte er lange køer for f.eks. at komme ind i Colosseum.

Vatikanstaten

Vatikanstaten med Peterskirken, Peterspladsen og Engelsborg kræver også en hel dag. Hvis man vil høre paven er det søndag kl. 12, han taler til folket. Alle er velkomne og store dele af talen afholdes på syv sprog.