Aktiv campingferie i norske Lærdal
Log ind Log ind
Aktiv campingferie i norske Lærdal

Aktiv campingferie i norske Lærdal

Vi vågner op på Lærdal Camping og Fritidspark, der ligger i bunden af Sognefjorden næsten midt i mellem Oslo og Bergen på E16. Det er en af de morgener, hvor man bare springer ud af sengen for at komme i gang. Solen bager fra en skyfri himmel og det skal udnyttes, når man er i de norske fjelde.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

Ubeskrivelig smukt ved Sognefjorden

Gennem Lærdal Sport og Rekreation, der også drives af campingpladsens ejer, har vi meldt os til en guidet vandretur til en af udsigtspunkterne ovenfor campingpladsen. Det er en fremragende mulighed, når man enten er nybegynder, gerne vil gå sammen med andre eller hvis man har så stor interesse i området, at en guide kan tilføre turen noget ekstra. For os er det sidste gældende. Vi har besøgt campingpladsen tidligere, da den er en af vores favoritpladser i hele Norge. 
Den ligger ganske enkelt ubeskrivelig smukt med Sognefjorden mod vest og fjelde på over 1000 meter på de tre andre sider. Campingpladsen er ikke så stor, men utrolig hyggelig og servicen er helt i top.

En hård start

Der er afgang kl. 9.00. En mindre gruppe af blandet europæere er klar til at begive sig op på Storehaugen, der er et af udsigtspunkterne højt hævet over campingpladsen. Vi starter ved fjorden og skal i løbet af de næste fem timer vandre 1.000 højdemeter fordelt over ca. seks kilometer. Vi lægger hårdt ud. De første par timer går ret stejlt op og der bliver ikke talt meget sammen i den lille gruppe på otte mand, men efterhånden som vi når op i højderne og de første udsigtspunkter i skoven melder sig, stiger stemningen i hele gruppen. 
Den består både af nybegyndere og mere øvede, men det mærkes ikke. Det ses nok mest på farven af kinderne og så høres det på pulsen. Ingen tvivl om at vandrere med træning i benene kommer lettere frem. Guiden Jørgen har dog en fremragende fornemmelse for, hvor mange pauser, der skal holdes, så alle nyder turen til toppen.

Frokost på toppen

Det er med sved på panden, at vi når Storehaugen, men stemningen er helt i top og udsigten ud over Sognefjorden og Jostedalens fjeldtoppe er ubeskriveligt. Vi sætter os på de varme klipper og nyder de medbragte madpakker. Her bliver der også tid til at udveksle vandrehistorier og det viser sig, at vi kommer hele verden rundt. Vi får ikke bare maverne fyldte, men får også masser af inspiration til nye vandreture. Efter en god time på toppen er det tid til at komme ned til fjorden igen. Selvom terrænet er krævende og havde det ikke været for de gode vandrestøvler, havde vi alle fået problemer. 
Flere dags regnvejr gjorde de mest stejle passager meget glatte.

Aftenstemning på campingpladsen

Med udsigt til fjorden og solen, der er på vej ned mellem fjeldene på hver side af Sognefjorden, nyder hele holdet en kold øl foran vores campingvogn. Hvis vejret også er godt i morgen, er vi alle enige om, at vi skal ud igen. Hele Lærdalen er omringet af fjelde med vandreture i alle sværhedsgrader. I Norge er det ingen skam at vende om, så længden bestemmer man selv.

Det skal du have med i rygsækken

2 l vand
Madpakke
Nødder eller chokolade
Regntøj
En ekstra trøje
Solbriller og solcreme
Compeed – plaster mod vabler
Kamera
Evt. lille kikkert

Fra Oslo skal du regne med ca. fem timers kørsel til Lærdal.

Fakta om Norge

Hovedstaden i Norge er Oslo.   

Befolkningstal: Ca. 5,2 mio. 

Areal: Ca. 385.203 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 484 km til Oslo.  

Mest besøgte attraktion: Norge er kendt for sin natur både sommer og vinter.

Mere information:

Turistinformation: Norge