Se Tv-program i fuld længde: Anne-Vibeke Rejser - Polen syd til nord - del 1 og 2
Log ind Log ind
Se Tv-program i fuld længde: Anne-Vibeke Rejser - Polen syd til nord - del 1 og 2

Se Tv-program i fuld længde: Anne-Vibeke Rejser - Polen syd til nord - del 1 og 2

Bemærk: denne rejse er betalt, dog uden redaktionel indflydelse, af: Riis Rejser

I to tv-programmer fra Polen giver Anne-Vibeke Rejser dig en masse inspiration til dette yderst spændende land i Europa.

Rasmus Schønning

Rasmus Schønning

Fotograf

Tilføj favorit

Se Anne-Vibeke Rejser - Polen syd til nord - del 1 af 2

I dette første program giver Anne-Vibeke rejsetips til byerne Wroclaw, Krakow og Kazimierz Dolny, der er tre vidt forskellige byer med hver deres spændende historie. 
Ikke langt fra Krakow ligger den imponerende saltmine Wieliszca, og vi besøger også KZ og udryddelseslejrene, Auschwitz og Birkenau, hvor mere end 1,1 millioner jøder og krigsfanger blev henrettet under anden verdenskrig.

Programmet blev sendt første gang 2017

Dette indhold kræver et aktivt
abonnement

Læs mere

Har du allerede et abonnment?

Se Anne-Vibeke Rejser - Polen syd til nord - del 2 af 2

I dette andet og sidste tv-program fra denne rejse i bus til Polen med Riis Rejser besøger vi blandt andet Polens stolte hovedstad Warszawa, der er en topmoderne by, men også bærer præg af en meget omstridt historie.

De helt gamle bygninger i byens historiske bydel står i kontrast til socialrealismens bastante beton byggerier fra kommunisttiden og de moderne bygninger fra efter den kolde krig. 
Ved byen Mikolajka bliver der tid til en afslappende sejltur på De Masuriske Søer, inden rejsen går videre til Hitlers berømte hovedkvarter Ulveskansen og Europas største bevarede middelalderborg Malbork. Herfra rejseer vi videre til havnebyen Gdansk, hvor de første skud i 2. verdenskrig faldt. Sidst på rejsen besøger vi middelalderbyen Torun, der bl.a. har været hjemsted for astronomen Kopernikus samt byen Poznan, der menes at være Polens vugge.

Programmet blev sendt første gang 2017 på dk4.

Dette indhold kræver et aktivt
abonnement

Læs mere

Har du allerede et abonnment?

Fakta om Polen

Polen er er Europas 11. største land målt på areal og det 9. største land i Europa målt på antallet af indbyggere. Hovedstaden i Polen er Warszawa. 

Befolkningstal: Ca. 38 mio.

Areal: Ca. 312.679 km² 

Afstand fra Danmark: Ca. 673 km til Warszawa

Mest besøgte attraktion: Den gamle bydel i Warszawa, Krakow og mange af de andre middelalderbyer med paladser, slotte og borge. Men også naturen omkring de Mauriske Søer er værd at besøge.

Mere information:

Busrejser til Polen: Riis Rejser

Turistinformation: Polen

Få de sidste nye rejsetips fra Anne-Vibeke

Få de sidste nye rejsetips fra Anne-Vibeke

Vores nyhedsbrev er fyldt med gratis inspiration til din næste rejse, Anne-Vibekes bedste rejsetips, gode tilbud, men også nyt fra KLUB Anne Vibeke Rejser, hvor du kan se tv-programmer i fuld længde, deltage i foredrag mm.

klub

Bliv abonnent af Klub Anne-Vibeke Rejser

Tilmeld dig Klubben