Se Tv-program i fuld længde (classic): Anne-Vibeke Rejser - Lissabon (2010)
Log ind Log ind
Se Tv-program i fuld længde (classic): Anne-Vibeke Rejser - Lissabon (2010)

Se Tv-program i fuld længde (classic): Anne-Vibeke Rejser - Lissabon (2010)

Bemærk: denne rejse er betalt, dog uden redaktionel indflydelse, af: Visit Portugal

Anne-Vibeke tager dig denne gang med til Portugals smukke hovedstad Lissabon, der ligger bare 3½ timers flyvning og ca. tre dages kørsel fra Danmark. Byen er en skøn blanding af fortid og nutid.

Rasmus Schønning

Rasmus Schønning

Fotograf

Tilføj favorit

Dette indhold kræver et aktivt
abonnement

Læs mere

Har du allerede et abonnment?

Fortiden byder på en dramatisk historie fra kolonitiden, der har efterladt en perlerække af imponerende seværdigheder. Nutiden viser, at hovedstaden er en moderne storby med et pulserende gadeliv. Det hele giver den kuperende by en masse spændende kontraster. I mange tilfælde tales der om før og efter jordskælvet i 1755, der ødelagde den gyldne by fyldt med rigdomme. Først det katastrofale jordskælv og derefter en tsunami fra Tejofloden. Ødelæggelserne var uoverskuelige og 1/3 del af befolkningen omkom. Lissabon rejste sig igen og blev til den kontrastfyldte hovedstad, som vi kan opleve i dag.
Lissabon kaldes ofte for Little San Francisco. Og det er med god grund for både vandet, broen over Tejofloden, de stejle smalle gader og de charmerende sporvogne minder om den amerikanske storby. Men Lissabon er også sin helt egen. Man kan ikke besøge byen uden at komme ind på de opdagelsesrejsendes historie og kolonitiden, hvor Portugal var en mægtig nation. Klosteret Jerónimos, der er på UNESCOs liste over verdens naturarv og verdensudstilling EXPO 1998 sætter også sine helt egne præg på den spændende by.

Programmet blev sendt første gang 4.10. 2011 kl. 21.30 på dk4.