Loch Ness uhyret findes
Log ind Log ind
Loch Ness uhyret findes

Loch Ness uhyret findes

Loch Ness uhyret findes. I hvert fald når man spørger vores søn, Mathias. Og i stor grad når du besøger området, fordi alle sælger uhyret i alverdens udgaver. Videnskabeligt er det dog aldrig bevist, at uhyret findes. Tværtimod.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

Man kan på ingen måde komme uden om Loch Ness uhyret, når man besøger den famøse sø af samme navn. Ness søen er Skotlands næststørste sø. Den er 37 km. lang og ca. 1,5 km. i bredden. Otte floder tilfører hele tilden søen nyt og friskt bjergvand. Dybden på gennemsnitlig 200 meter er vel egentlig det mest interessante, fordi det er der nede i dybet "Nessie", som Loch Ness uhyret også kaldes, gemmer sig. Man kan med fordel køre den 110 kilometer lange Loch Ness Trail, der går rundt om søen. Her er der masser af udsigtspunkter. På den nordvestlige side er der mest trafik. Det er også her Loch Ness 2.000 Exhibition Center ligger.

Ikke komme uden om Loch Ness

Den giver på en gang et godt indblik i søen, men er også kritisk overfor påstanden om Loch Ness uhyret. Det er meget underholdende for både børn og voksne at læse om alle dem, der påstår, at de har set uhyret, men også om alle dem, der prøver at modbevise påstandene. Alle påstande efterlader en vis form for tvivl og det er den tvivl området på en herlig måde lever højt på. Har du god tid kan det anbefales at køre hele vejen rundt. Vejen på den sydøstlige side er meget mindre, men også mere fredfyldt.

Set over 1.000 gange

Loch Ness uhyret blev første gang set i år 565, hvor det påstås, at det slog en mand ihjel. Siden har der været over 1.000 forskellige, der har set et eller flere uhyrer. I 1933 blev vejen, A82 langs søen bygget. Herefter steg påstandene om at have set uhyret markant. Den mest berømte påstand er fra 1934, hvor et foto fremviser et langhalset væsen i vandoverfladen. Det gik verden rundt og satte igen skub i påstandene om et uhyre i søen. Videnskabsmænd kæmper fortsat på at finde et svar. Måske er det i virkeligheden bedst, at det aldrig findes. I hvert fald for turistindustrien, for der er ingen tvivl om, at Nessie sammen med whisky, sækkepiben og kilten er en af Skotland store mærkevarer. Verden over kender alle Loch Ness uhyret.

Få uhyret med hjem

De fleste observationer er gjort fra 1300-tals slottet Urquhart Castle, der siden 1692 har ligget som ruin, fordi englænderne ødelagde det. Borgruinerne, der var en del af højlandets forsvarsværker gennem Great Glen, ligger på en fantastisk smuk halvø i Loch Ness. Ud over at der herfra er en suveræn udsigt over søen i begge retninger, er stedet i sig selv en oplevelse værd. Der er et besøgscenter, der fortæller hele borgens spændende historie.

Nessie

Et andet besøgscenter nær Loch Ness 2000 giver dig et væld af muligheder for at få Nessie med hjem. Uanset om det er i form af kuglepenne, hjemmesko, tevarmere, bordskånere, solbriller med mere. Tror man ikke på "Nessie" inden man kommer ind i butikken, kan man kun blive overbevist af alle de mange udgaver uhyret findes i. Og i sær hvis man er barn eller har en god fantasi. Det er selvfølgelig helt op til dig selv, om du tror på den kære Nessie. Skotterne selv er ikke i tvivl, selvom man fristes til at tro, at de bare har fået et glas whisky for meget.

Campingferie ved Loch Ness

Det kan varmt anbefales at stille campingvognen på en campingplads, før man går på opdagelse. Kun de store veje egner sig til campingvognskørsel. Husk man kører i venstre side. Inverness, der ligger lige nord for søen, er et godt udgangspunkt og byen har adskillige udmærkede campingpladser.