Alhambra i Granada, Spanien
Log ind Log ind
Alhambra i Granada

Alhambra i Granada

En af de helt store turistattraktioner i Spanien er det mauriske palads Alhambra, der er bygget i Granada.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Rejseskribent

Tilføj favorit

Maurerne i Granada

Oven på det oprindelige fort fra slutningen af 800-årene blev Alhambra udbygget til et mægtigt befæstet paladskompeks i 1100-årene under den mauriske emir og hans efterfølgere. Alhambra har flere bygninger med pragtfulde rum og patioer (åbne indergårde) - alt bygget i arabisk stil med enestående arkitektur og udsmykning. Alhambra er da også på UNESCO's verdensarvsliste og er meget velbesøgt. Søgningen er så stor, at der kun lukkes 400 gæster ind i paladset hver 30. minut, ligesom der er sat en begrænsning på 8.000 besøgende om dagen!

Fra nogle af tårnene er der en glimrende udsigt over paladset samt ud over Granada med den dominerende katedral midt i byen. I det vestlige hjørne af Alhambra ses ruiner af den oprindelige maurerborg, fra 800-tallet.

Mod udsigtstårnene i Alhambra

Mod udsigtstårnene i Alhambra

Palads med udsøgt udsmykning

Paladset har flere huse og rum med fantastisk flotte udsmykninger. Flere med med springvand omkranset af dekorerede buer med søjlerækker i patioerne. En ødselhed i gips og stuk i flotte farver og former.

Indgang til et af paladsets bygninger

Indgang til et af paladsets bygninger

Patio med fontæne og bassin

Patio med fontæne og bassin

Løvegården

I den såkaldte Løvegård står 12 løver i marmor omkring en fontæne. Det hele omkranset i en søjlegård. Her findes rum med udskrifter fra koranen og smukke lofter udført i den sirligste stalaktit - drypsten hængene ned fra loftet. Her har rigmænd levet.

Løvegården i Alhambra

Løvegården i Alhambra

Alhambras haver

Paladset har flere skønne haveanlæg både med duftende roser og træer med citrusfrugter.

Haveanlæg i Alhambra

Haveanlæg i Alhambra

Skønne haver i Generalife-paladset

Umiddelbart over for Alhambra ligger lystslottet Generalife med skønne haveanlæg. Igen umådeligt flot - med springvand og guldfisk i patioernes bassiner.

Indergården Patio de la Acequia med springvand i Generalife-paladset

Indergården Patio de la Acequia med springvand i Generalife-paladset

Byens bedste udsigt

Efter besøget på Alhambra er det værd at gå gennem Granada, hvor der også er masser at se på. Katedralen, de smalle gyder, handelslivet og gå så op på højen over for Alhambra til pladsen Mirador de San Nicolás. Her er flere folk samlet og nogle sigøjnere spiller guitar, slår kastagnetterne og synger. Sid lidt og betragt folkene og se, at sigøjnerne lader hatten gå rundt. Så snart politiet viser sig forsvinder hatten og sigøjnerne!

Udsigtsplatformen Mirador de San Nicolás

Udsigtsplatformen Mirador de San Nicolás

Udsigten fra denne plads er berømt. Ret over for udsigtsplatformen ses hele Alhambra-komplekset med det snedækkede Sierra Nevada i baggrunden og hen på eftermiddagen er solen kommet så langt bag ned, at lyset falder perfekt på de smukke bygninger.

Alhambra set fra Mirador de San Nicolás

Alhambra set fra Mirador de San Nicolás

Du kan afslutte dagen med en middag i en af Granadas restauranter som der er mange af i de smalle gader. 

Middag i Granada

Middag i Granada

Fakta om Spanien

Hovedstaden i Spanien er Madrid. Tæt på Spanien ligger De Baleariske Øer med hovedøerne Mallorca og Menorca i Middelhavet. I Atlanterhavet ligger De Kanariske Øer.

Befolkningstal: Ca. 46,5 mio.

Areal: Ca. 505.990  km²

Afstand fra Danmark:  Ca 2.075 km. til Madrid

Mest besøgte attraktioner: Storbyer som Madrid og Barcelona og de mange fine badestrande specielt mod Middelhavet. Rundt omkring i landet findes flotte middelalderslotte.

Mere information:

Rejsebureau: Ruby Rejser

Turistinformation: Spanien