Udflugt fra den spansk/portugisiske grænse
Log ind Log ind
Udflugt fra den spansk/portugisiske grænse

Udflugt fra den spansk/portugisiske grænse

Bemærk: denne rejse er betalt, dog uden redaktionel indflydelse, af: Riis Rejser

På denne del af flodkrydstogtet på Dourofloden ankommer krydstogtsskibet Infante dom Henrique til Vega de Terrón, der ligger på den spansk/portugisiske grænse. Her står lokale busser klar til at tage os ud på vores første udflugt.

Lasse Løndahl Henriksen

Lasse Løndahl Henriksen

Fotograf

Tilføj favorit

Escalhao - den afslappede landsby

Første stop på turen i land er den lille landsby Escalhao. I udflugten er indlagt et besøg på byens kunstmuseum, men man kan også gå sig en tur i byens smalle gader og måske få sig en kop kaffe på den lokale cafe. Tiden har nærmest stået stille igennem århundreder i den lille by og man fornemmer tydeligt den meget afslappede stemning, de lokale tydeligvis nyder i fulde drag. 
Området omkring Escalhao er et populært sted blandt storke, hvilket man hurtigt kan konstatere ved et blik på den lokale kirke. Et storkepar har nemlig bygget rede i kirketårnet. 

Den befæstede by fra 1200 tallet

Højdepunktet på dagens tur er den befæstede by Castelo Rodrigo, der troner på en 820 meter høj klippetop i det ellers meget flade landskab. Området omkring byen har været beboet i adskillige århundreder og af adskillige forskellige befolkningsgrupper, heriblandt romerne og maurerne. Det menes af den befæstede del af byen blev anlagt af Alfonso IX af León, og overdraget til grev Rodrigo Gonzalez de Girón, der navngav fæstningsbyen efter sig selv. Ved freden i Alcanices i 1297 blev store dele af området omkring Castelo Rodrigo samt borgen selv, overdraget til det portugisiske kongehus. 

Castilo Rodrigos placering, med Spanien mod øst og Douro dalen mod nord, har betydet, at der gennem tiden har været mange stridigheder om byen. Det ser man også på flere af de gamle ruiner på byens højeste punkt. Blandt andet kan man se ruinerne af guvernør Cristóvão de Moras palads, der blev brændt ned af lokalbefolkningen under et oprør d. 10 december 1640. Byen er dog ret stille og fredelig i dag, kun forstyrret af lyden af klingende vinglas, når gæster prøvesmager den lokale Castelo Rodrigo vin.

Aftenhygge og god mad

Efter en hyggelig eftermiddag på den spansk/portugisiske grænse er det blevet tid til at vende tilbage til skibet, hvor et lækkert aftensmåltid venter på os. Inden vi sætter os til spisebordet bliver vi budt velkommen ombord af kaptajnen og vi bliver præsenteret for skibets besætning, hvorefter der skåles i lokale velkomstdrinks. Herligt. Maden ombord på Infante dom Henrique er et skønt mix af det franske køkken og lokale portugisiske retter, der både mætter og smager. Man kommer ikke til at gå sulten i seng ombord på det her skib!

Fakta om Portugal

Lissabon er hovedstad i Portugal. Ø-grupperne Madeira og Azorerne hører til Portugal.

Befolkningstal: Ca. 10,5 mio.

Areal: Ca. 92.391 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 2.374 km

Mest besøgte attraktion: Byerne Lissabon og Porto samt strandene ved Algarve. Også øgrupperne Madeira samt Azorerne er populære - både for at slappe af ved strandene, men også for at vandre i bjergene.

Mere information:

Rejs på flodkrydstogt på Dourofloden med Riis Rejser

Turistinformation: Portugal