Udflugt til La Palmas højdedrag, De Kanariske Øer
Log ind Log ind
Udflugt til La Palmas højdedrag, De Kanariske Øer

Udflugt til La Palmas højdedrag, De Kanariske Øer

Bemærk: denne rejse er betalt, dog uden redaktionel indflydelse, af: Bravo Tours

Bussen, der skal tage os med på dagens udflugt til højdedragene på La Palma, har allerede hentet øvrige gæster fra andre hoteller, da den når frem til Hotel Las Olas som er sidste opsamlingssted før kursen sættes mod nord.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Rejseskribent

Tilføj favorit

Udsigtspunktet La Concepcion

Turens første stop er ved udsigtspunktet La Conception, hvorfra vi kan se udover hovedstaden Santa Cruz de La Plama. Byen ligger nærmest omslugt af et krater, hvorfor udbygningsmulighederne er begrænset, så selv om Santa Crus er øens hovedstad er den ikke længere La Palmas største by - det er nu Los Llanos de Aridane.
Vi skal til La Palmas højeste punkt og for at komme dertil følger vi hovedvejen LP4, der snor sig op langs La Palmas stejle skråning med over 140 hårnålesving. 

Udsigt fra La Conception mod Santa Cruz de La Palma

Udsigt fra La Conception mod Santa Cruz de La Palma

La Palmas højeste punkt - Roque de Los Muchachos

Fra bussen nyder vi det frugtbare landskab, hvor det primært er bananer som dyrkes. 80 procent af de kanariske bananer dyrkes på La Palma, hvor mange plantager er dækket af grå plastik for at beskytte de sarte bananer mod vinden. Vi ser også bananklaser pakket ind i blå plastik. Der skal faktisk ikke meget til for at bananerne får pletter af stød fra f.eks. bladene og så falder de i værdi. Men her dyrkes naturligvis også mange andre frugter som f.eks. kartofler, vindruer eller papaya - og endnu hen i marts måned blomstrer mandeltræerne. Enhver lille vandret plet udnyttes til at dyrke grøntsager på.
Da vi når over 600 moh. tynder det ud i bananerne og fra 1.000 til 1.400 moh. kommer vi op i den subtropiske regnskov, der er domineret af laurbærskov. I den næste klimazone op til 2.000 moh. vokser det endemiske, kanariske fyrretræ, der med sine tre nåle på hvert blad, har en helt enestående evne til at optage fugten i de skyer, der driver ind fra havet. Over 2.000 moh. er vi oppe i den alpine zone med få lavtvoksende buske og hårdføre blomster, der kan finde rodfæste i den porøse klippegrund.
Efter et par timer nås La Palmas højeste punkt Roque de Los Muchachos, 2.426 moh. Her er der mulighed for at spadsere en tur ud på en stenlagt sti til et punkt med imponerende udsigter ud over nationalparken Caldera de Taburiente, der falder mere end 1.000 meter under os. Vi befinder os på noget af det ældste af vulkanøen, der opstod af havet for omkring to mio. år siden. Da lavaen var sprøjtet ud af magmakammeret under vulkanen, kollapsede den for omkring 1,5 mio. år siden og et vældigt jordskred ud mod havet i vest skabte den nuværende form af calderaen (krateret). Sidenhen er calderaen formet af vejr og vind. I det fine vejr kan vi se helt til Spaniens højeste bjerg vulkanen Teide på naboøen Tenerife.
Selv om det kan være overskyet og gråvejr ved kysten, er det som regel fint vejr over skyerne, der normalt ligger mellem 400 og 1500 meter over havet.

Mod udsigtspunktet ved Roque de Los Muchachos

Mod udsigtspunktet ved Roque de Los Muchachos

Blandt verdens bedste astronomiske observatorier

Hele området omkring Roque de Los Muchachos er reserveret til astrofysiske observatorier. På grund af den rene luft og den begrænsede lysforurening er La Palma blandt verdens bedste steder at se astronomiske fænomener. Her har mange forskellige lande etableret observatorier bl.a. det nordisk NOT med dansk deltagelse som regnes for et af de fineste observatorier i verden. Her ses også store paraboler til måling af gamma-strålingen. Faktisk er der mange stedet på La Palma, hvor der er mulighed for at komme ud at se stjernehimlen med det blotte øje.

Observatorier på Roque de Los Muchachos

Observatorier på Roque de Los Muchachos

Markedet i Puntagorda

Da vi har set os mætte (kan man det?) fortsætter vi ned ad bjergets vestlige side og efter frokost indtages markedet i Putagorda nær øens vestkyst. Mercandillo Puntagirda har siden 2002 været åbent lørdage og søndage, hvor forbrugerne kan mødes direkte med producenterne af både fødevarer og kunsthåndværk. Her er da også et stort udvalg af lokalt fremstillede oste, vine og andre delikatesser - specielt bageren med lagkagerne er eftertragtet. Flere af producenterne er klædt i festlige kostumer, da seneste festival knapt er overstået. Markedshallen ligger ud til en dyb kløft - barranco - hvor der er lavet tre såkaldte "skywalks". Her kan du gå ud på udsigtsplatforme med glas i bunden og nyde udsigten ned i - og ud over kløften.

Skøn pige ved markedet i Puntagorda

Skøn pige ved markedet i Puntagorda

Udsigtspunktet Mirador del Time

Dagens sidste stop er ved udsigtspunktet Mirador del Time, 594 moh. hvor vi nyder den betagende udsigt ud over Aridane-dalen - La Palmas eneste store flade område - netop skabt af jordskreddet fra Caldera de Taburiente.
Tilbage på hotellet kan vi så forberede os til næste udflugt, hvor vi skal høre mere om det livsgivende vand på La Palma.

Mirador del Time med udsigt over Aridane-dalen

Mirador del Time med udsigt over Aridane-dalen

Fakta om Spanien - De Kanariske Øer

De Kanariske Øer hører til Spanien og ø-gruppen består at øerne Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, La Gomera, El Hierro samt Fuerteventura. Hovedbyerne er Las Palmas de Gran Canaria og Santa Cruz på Tenerife.

Befolkningstal: Ca. 0,4 mio.

Areal: Ca. 7.447 km2

Afstand fra Danmark: Ca. 3.756  km.

Mest besøgte attraktioner: Badestrande og vandreture i bjergene

Mere information:

Rejsebureau: Bravo Tours

Turistinfo: Spanien

Turistinfo: De Kanariske Øer