En dag i Antalya, Tyrkiet
Log ind Log ind
En dag i Antalya

En dag i Antalya

Den sidste dag på denne rundrejse i Tyrkiet går vi på opdagelse i det gamle Antalya og turen afsluttes med et forrygende tyrkisk danseshow.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Rejseskribent

Tilføj favorit

Antalya - den gamle bydel

Først på eftermiddagen er der guidet byvandring i Antalyas gamle bydel. Fra Atatürks Plads med udsigt over byen og minareten Yivli Minare - Antalyas varetegn - går vi ned til havnen og omkring bymuren, inden vi besøger den ældste bydel - Kaleici - med mange restaurerede osmanniske huse. Vi ser også den romerske Hadrians Port opført i forbindelse med kejserens besøg år 130 e.Kr.
Den bagved liggende handelsgade Hespci Sokak fører os ind til Den Knækkede Minaret, der oprindeligt var et romersk tempel og senere blev en kirke og derefter en moské. Men det hele brændte i 1800-tallet og er ikke genopbygget og henligger som en ruin. Der er også tid til et café besøg, hvorfra vi kan betragte de mange mennesker som myldrer forbi.

Tyrkisk aftenshow i Sadirvan restaurant

Denne sidste nat i Tyrkiet overnatter vi på det lækre IC Hotel International Comfort, der ligger tæt på lufthavnen, for i morgen skal vi ekstrem tidligt op for at nå flyveren ved 6-tiden. 
Men inden skal vi overvære et musikalsk danseshow - Turkish Nights - i restaurant Sadirvan. Her er stuvende fyldt af forventningsfulde gæster, som er anbragt ved lange borde, hvor stolene står så tæt, at ingen kan gå bagom dem. Alligevel lykkedes det tjenerne at jonglere maden på store stativer og servere den ved hjælp af hånd til hånd metoden. Vand, øl og vin er ad libitum og snart dæmpes lyset og tre vidunderligt skabte mavedanserinder indtager scenen, mens de svinger silkestoffer i forskellige farver omkring sig.
De dansende mænd er forrygende og en trommesolo sætter nye grænser for hvad en enkelt trommesolist kan præstere.
Forskellige danse i lokale folkedragter afslutter forestillingen – og en oplevelsesrig rundrejse i det vestlige Tyrkiet.

Fakta om Tyrkiet

Hovedstaden i Tyrkiet er Ankara. 

Befolkningstal: Ca 79,5 mio.

Areal: Ca. 783.356  km2

Afstand fra Danmark: Ca 2.698 km

Mest besøgte attraktion: Storbyer som Ankara og Istanbul. Tyrkiet er ideelt til charterferie, men også kendt for at have fine badestrande og gode muligheder for at vandre.

Mere information:

Turistinformation: Tyrkiet