Oplev det farverige kvarter Schanzenviertel i skønne Hamborg
Log ind Log ind
Oplev det farverige kvarter Schanzenviertel i skønne Hamborg

Oplev det farverige kvarter Schanzenviertel i skønne Hamborg

Bemærk: denne rejse er betalt, dog uden redaktionel indflydelse, af: Tysk Turist Information

Det gamle arbejderkvarter Schanzen i Hamborg ligger mellem den tidligere kødby Schlachthof og Schanzenpark og har udviklet sig til et af Hamborgs hippe områder med bl.a. designerbutikker, hvor kreativitet og alternative ideer mødes.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Rejseskribent

Tilføj favorit

Schanzenviertel - en kreativ bydel

Det er de mange gavlmalerier, hvor flere er ganske interessante, samt den overalt nærværende graffiti, der fanger øjet, når du spadserer gennem Schanzen-kvarteret. Vil du se nærmere på et af de typiske beboelseshuse, bliver du sikkert venligt - men bestemt - bedt om ikke at komme nærmere. Her ønsker man ikke fremmede nysgerrige blikke. Anderledes er det på hovedstrøget, hvor du finder alverdens butikker lige fra tyrkiske grønthandlere over forretninger med speciel design til trendy butikker, sushi-barer og pladeforretninger etc. Flere steder er både vægge og døre plastret til med graffiti. Selv på bagsiden af et fungerende teater er graffitien slående, men ingen ønsker at fjerne den. Gør man forsøg på det, kommer der højlydte protester. Så "udsmykningen " vil forblive indtil videre.

Det farverige kvarter Schanzenviertel i Hamborg

Det farverige kvarter Schanzenviertel i Hamborg

Karolinenviertel

Kvarteret hænger sammen med Karolinen-kvarteret, hvor atmosfæren også er ung og farverig. Enklaven mellem Hamburgs messeområde og Heiligengeistfeld er en multikulturel, kreativ scene for graffitikunstnere og modedesignere såvel som for reklamebureauer og iværksættere, som har slået sig ned i de gamle slagtehuse.

Udsigt til kommunikationstårn fra Karolinenviertel

Udsigt til kommunikationstårn fra Karolinenviertel

Braugasthaus Altes Mädchen

Vil du besøge "Den Gamle Pige" er det måske klogt at reservere plads i forvejen, for dette trendy sted er mere end velbesøgt. Udover stedets specialiteter - en velproportioneret burger og tykke sandwiches tilberedt af økologisk brød - tilbyder bryggeriet flere end 60 forskellige slags "Craft Beer" fra hele verden udover deres eget Ratsherrn bryg. Måske skulle du prøve burgeren ledsaget af fem forskellige smagsoplevelser af stedets egne øl.

Braugasthaus Altes Mädchen

Braugasthaus Altes Mädchen

Bryggeriet Ratsherrn Craft Beer

Det er muligt at komme på guidet rundvisning i Altes Mädchens eget bryggeri, hvor ølbrygningen er genoptaget efter gamle traditioner. Allerede i det 12. århundrede var Hamborg kendt som "Hanseforbundets bryggeri" og også dengang var øl en vigtig handelsvare. Rundvisningen slutter naturligvis med at prøvesmage forskellige øl.

Udvalg af øl hos bryggeriet Ratsherrn Craft Beer

Udvalg af øl hos bryggeriet Ratsherrn Craft Beer

Flere ferietips fra Hamborg

Se Tv-programmet Anne-Vibeke Rejser - juleferie i Dresden og Hamborg i fuld længde.

Dette indhold kræver et aktivt
abonnement

Læs mere

Har du allerede et abonnment?

Fakta om Tyskland - Hamborg

Hamborg er den næststørste by i Tyskland efter hovedstaden Berlin. 

Befolkningstal: Ca. 1,8 mio.

Areal: Hele Tyskland er ca. 357.376 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 304 km til Hamborg 

Mest besøgte attraktion: Metropolen Hamborg har både gamle kvarterer og det helt nye med museer, kunst og musik. Her er forlystelsesparker og et af Europas mest berømte zoologiske haver. De suveræne julemarkeder er også en rejse værd.

Mere information:

Turistinformation: Hamborg

Turistinformation: Tyskland