Tid til smutture til Nordtyskland
Log ind Log ind
Tid til smutture til Nordtyskland

Tid til smutture til Nordtyskland

Tysklands turistkontor samt en række nordtyske partnere har lanceret en kampagne, der skal inspirere danskerne til at foretage korte rejser til Nordtyskland. Kampagnen, der hedder "Einsmuttur", lokker med en stribe knaldgode tilbud og har fået sin helt egen hjemmeside.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Rejseskribent

Tilføj favorit

Smuttur

- I Danmark bruger vi udtrykket en smuttur, når vi tager på en kort tur over til tante Oda. Med kampagnen knytter vi an til tysk og udbreder det gode gamle danske begreb til at pege i retning af vores nordtyske naboer, siger Bo S. Lauridsen, der er direktør i Tysk Turist Information. Både DSB og Scandlines' færgeruter Gedser-Rostock og Rødby-Puttgarden bakker op, og på den anden side af grænsen står partnerne i delstaten Mecklenburg-Vorpommern i øst og de to store delstater Schleswig-Holstein og Niedersachsen i vest klar med tilbud til den korte rejse. Det samme gør byerne Bremen og Bremerhaven, Hamburg og Lübeck.

Lübeck

Lübeck

Danskerne kender Nordtyskland

Danskernes interesse for at rejse i Nordtyskland er allerede stor. Således tegner kampagnens partnere på 1,8 millioner overnatninger for over 50% af de samlede danske overnatninger (3,3 millioner) i Tyskland. 
- Bremen og Bremerhaven stikker lidt ud i selskabet. Der er ikke så mange, der kender til det flotte og interessante udbud, de to byer har at byde på, siger Bo S. Lauridsen. Han fremhæver både det gamle hyggelige Bremen og alt det nye, der sker i udkanten af byen, for eksempel det blanke ægformede eksperimentarium Universum tæt ved naturvidenskaberne på universitetsområdet. 
Nabobyen Bremerhaven ved Weserflodens udmunding er i rivende udvikling, og her peger Bo S. Lauridsen på det næsten nye udvandrermuseum som en perle. Museet er så populært, at det allerede i 2012 måtte udvides, selv om det dengang kun var syv år gammelt.

Cafeliv i Hannover

Cafeliv i Hannover

Adgang på hjemmesiden " Einsmuttur"

På hjemmesiden "einsmuttur" booker du let og hurtigt tilbuddene direkte hos de tyske partnere. Desuden kan du på hjemmesiden finde inspiration om det sted, man vælger at rejse til, ved at følge links til de bedste attraktioner og aktuelle events.
For dem, der ikke vil planlægge rejsen helt på egen hånd, er der skræddersyede kør-selv-ture, fulgt op med tilbud fra busselskaber, der laver korte smutture. Målgruppen er voksne, der har ledig plads i kalenderen eller har nogle euro til overs fra sidst, de var på rejse. Der er også tilbud, der passer til børnefamilier, som kan tage en hurtig beslutning og rykke i løbet af kort tid. Og til seniorer, som kan rejse uden for højsæsonen.

Nordtyske strande er populære

Nordtyske strande er populære

DSB og Scandlines er med

DSB byder ind med rabat på de i forvejen gode tilbud til tyske byer, og Scandlines laver særlige einsmuttur-billetter og supplerer dem med rabattilbud i Bordershoppen i Rostock og Puttgarden. Der vil være tilbud hele året, bortset fra juni og juli, da de fleste i sommerferien tænker i længere ferieture. December er heller ikke med, da de populære julemarkeder lægger beslag på en stor del af overnatningskapaciteten.

Tag en pause med Scandlines

Tag en pause med Scandlines

Fakta om Tyskland

Hovedstaden i Tyskland er Berlin. 

Befolkningstal: Ca. 83 mio.

Areal: Ca. 357.376 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 356 km til Berlin, ca. 842 km til München 

Mest besøgte attraktion: Metropolerne Berlin og Hamborg men også mange andre byer - kejserbyerne og middelalderbyer med bindingsværk m.v. Tyskland byder på rigtigt meget inden for kultur - og husk de hyggelige julemarkeder.

Mere information:

Turistinformation: Tyskland