Bruset ved Niagara Falls, USA/Canada
Log ind Log ind
Kom tæt på bruset ved Niagara Falls

Kom tæt på bruset ved Niagara Falls

Bemærk: denne rejse er betalt, dog uden redaktionel indflydelse, af: Vitus Rejser

På denne rundrejse i USA besøges et af verdens mest berømte turistattraktioner - vandfaldet Niagara Falls - der danner grænsen mellem USA og Canada.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Rejseskribent

Tilføj favorit

Mod en af verdens berømteste turistdestinationer

Dagen har været brugt på at køre fra Washington D.C. nordover mod The Great Lakes gennem staterne Maryland, Pennsylvania med et frokoststop i Williamsport. 

Storslået vægmaleri i Williamsport i Pennsylvania

Storslået vægmaleri i Williamsport i Pennsylvania

Herefter gennem staten New York til byen Buffalo ved Lake Erie. Derfra er der kun kort afstand til Rainbow Bridge, som fører over Niagara River til Canada. Efter lidt ventetid ved grænsekontrollen er vi fremme ved hotellet og en af verdens berømteste turistdestinationer. Efter indkvartering på Radisson Hotel Fallsview, som ligger højt et par gader over udsigtspunktet til vandfaldet, når vi lige at se vandfaldene, lige inden solen går ned.

Radisson Hotel Fallsview i Niagara Falls

Radisson Hotel Fallsview i Niagara Falls

Maid of the Mist

Vejret kan ikke være bedre denne morgen, hvor vi er blandt de første som har stillet sig i kø for at komme med udflugtsbåden Maid of the Mist tæt på vandfaldene. Det er fint at komme i god tid, selv om vi skal vente en stund, for disse udflugter er usædvanligt populære. Her er flere både som medtager op mod 400 passagerer hver og de sejler hele dagen. Hver tur tager ca. 30 minutter, så det er noget af en guldgruppe for arrangørerne.

Morgen ved Hesteskofaldet

Morgen ved Hesteskofaldet

Brudeslørfaldet - en del af American Falls

Iført de udleverede blå regnfrakker og med kameraerne pakket forsvarligt af vejen så de ikke bliver våde, sejler båden først forbi American Falls og Brudeslørfaldet, der ligger på USA-siden.
Niagara River deler sig over vandfaldene bag den Amerikanske ø Goat Island, der udgør en væsentlig del af den amerikanske Niagara Falls State Park og falder fra Erie-søen ned i hhv. Brudeslørfaldet og det store Hesteskofaldet for senere at glide ud i Lake Ontario.

Udsigtsplatform ved Brudeslørfaldet på USA-siden

Udsigtsplatform ved Brudeslørfaldet på USA-siden

Hesteskofaldet

Maid of the Mist nærmer sig det 750 meter brede og 52 meter høje Hesteskofald, hvor en kæmpemæssig vandsky rejser sig fra bunden og langt op over kanten på vandfaldet. Grænsen mellem USA og Canada går midt i faldet. Båden sejler ganske tæt på faldets nedslag, som sender kaskader af vandskyer ind over os, så vi bliver lidt våde. Efter nogle minutter, hvor vi ingenting kan se i vandtågerne, arbejder Maid af the Mist sig frem og tilbage i den stærke strøm for derefter at vende om og sejle tilbage til udgangspunktet, hvor nye gæster står i kø for også at få denne oplevelse.

Mod Hesteskofaldet

Mod Hesteskofaldet

Canada har den bedste udsigt

Udsigten mod vandfaldene er langt den bedste fra den canadiske side, men på USA-siden kan du komme ud på en udsigtsplatform - Observation Tower - over Brudeslørfaldet og du kan på Goat Island gå ned for foden af Brudeslørfaldet ved Cave of the Winds og se det hele nedefra. Spadser en tur langs randen af Niagara River på den canadiske side og nyd i fulde drag det fantastiske syn, når tre mio. liter vand vælter ud over kanten - i sekundet!

Tilbage på fastlandet går vi en tur langs vandet

Tilbage på fastlandet går vi en tur langs vandet

Fra Niagara River mod Detroit i USA

Rundrejsen fortsætter langs Niagara River på den canadiske side og bussen stopper ved et andet af naturens mesterværker - The Whirlpool - en cirkulær udhuling i bjergsiden, hvor floden  gennem årtusinder har skåret sig ned og ændrer retning for at løbe ud i Ontario-søen. I den nærliggende Niagara Park ses et blomstersmykket ur, inden der fortsættes gennem Ontario-staten mod grænseovergangen til USA ved Detroit, hvor overnatningen sker på Westin Hotel i Southfield lidt uden for byen. I morgen fortsættes mod Chicago - porten til Midtvesten.

Whirlpool i Niagara River

Whirlpool i Niagara River

Fakta om USA

Hovedstaden i USA er Washington D.C. og største by er New York.

Befolkningstal: Ca. 325 mio.

Areal: Ca. 9.833.520 km²

Afstand fra Danmark: Til New York City: 6.197 km. Til San Francisco: 8.797 km.

Mest besøgte attraktioner: Storbyer og nationalparker

Mere information:

Rejsebureau: Vitus Rejser

Turistinformation: USA