Maligne Lake i Jasper National Park, Canada
Log ind Log ind
Maligne Lake i Jasper National Park

Maligne Lake i Jasper National Park

Byen Jasper Town startede som en station for jernbanearbejderne i forbindelse med etableringen af The Canadian Pacific Railroad i 1911. Den ligger næsten midt i Jasper National Park, der blev etableret i 1907 og er den største af de canadiske nationalparker i Rocky Mountains med et utal af bjerge, gletsjere, floder og ikke mindst ualmindeligt smukt beliggende søer.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Rejseskribent

Tilføj favorit

Jasper Town - midt i nationalparken

Mellem udflugterne ude i nationalparken, er der mulighed for at udforske Jasper Town, der er en relativ lille og meget overskuelig by. Jernbanen, der i hovedtræk følger Athabasca River, har naturligvis en fin station, hvortil de første turister ankom, når de skulle besøge nationalparken. Midt i byens parkanlæg ligger det ældste stenhus, som i dag har turistinformation. Mange af de øvrige bygninger er hoteller, restauranter og butikker med souvenir og/eller sportsartikler til både sommer- og vinteraktiviteter.

Jasper Town

Jasper Town

Pyramid Lake - med spejlbilleder af bjergene

En af de smukke søer som du skal se, når du er i Jasper, er Pyramid Lake. Søen ligger oppe i bjergene blot otte kilometer nord for Jasper og på vejen dertil ligger også Patricia Lake. Pyramid Lake har fået navn efter bjerget Pyramid Mountain, som spejler sig i det glasklare vand. Midt på søens østlige bred fører en bro over til en lille ø - Pyramid Island.

Pyramid Lake i Jasper National Park

Pyramid Lake i Jasper National Park

Maligne Canyon

På turen ud mod Maligne Lake ligger kløften Maligne Canyon, hvor Maligne River skærer sig ned gennem limstenene. Her er anlagt stier og broer langs den op til 50 meter dybe kløft, hvorfra du kan følge kløftens snoninger og de mange brusende vandfald. Også Medicine Lake, der er kendt for sin skiftende vandstand, er et besøg værd. Om foråret, når Maligne River sender smeltevand ind i søen er her højvande. Og omvendt er det om efteråret, hvor her er lavvandet. 

Maligne Canyon

Maligne Canyon

Vandretur ved Maligne Lake

For enden af Maligne Lake Drive ligger til den 22 km. lange Maligne Lake - den største naturlige sø i Rocky Mountains. Her er der reserveret en båd til en sejltur, men der er god tid inden afgangen, som vi benytter til at spadsere en tur på en af de mange markerede vandreruter i området - Mary Schäffer Loop. Det er en 3,2 km. lang rundtur med minimal højdeforskel, som følger den nordøstlige bred langs søen før den drejer ind i skoven og ender tæt ved besøgscentret.

Besøgscenter ved Maligne Lake

Besøgscenter ved Maligne Lake

Sejltur på Maligne Lake

Fra båden midt i søen iagttages de imponerende, høje bjerge ved Queen Elisabeth Range - en bjergkæde som man faktisk har foræret den tidligere dronning Elisabeth af Storbritannien. Men det siges, at hun aldrig her været her for at modtage gaven! Til den anden side ses imponerende gletsjere glide ned fra sylespidse bjergtinder. Flottest er måske synet for enden af søen, som båden dog ikke sejler til, men ligger til ved den sagnomspundne ø Spirit Island - Åndens Ø. Øen har sin egen legende fra indianerne, der betragter øen som et helligt sted:
Der var engang to indianerstammer, som lå i strid med hinanden, men alligevel mødtes en pige og en dreng fra hver sin stamme her på øen en gang om ugen. Efterhånden voksede den forbudte kærlighed mellem dem og da pigen fortalte sin far, der også var høvding, om sin kærlighed, forbød han hende nogen side at betræde øen igen. Drengen fortsatte uge efter uge med at besøge øen i håb om at møde sin elskede, men da hun ikke kom, blev drengen sønderknust og døde på øen. Det siges, at hans ånd fortsat hjemsøger Spirit Island og desperat søger efter pigen den dag i dag. Så nu ved du hvor øen har fået sit navn fra.
En sti fører op forbi Spirit Island, der nok er den mest fotograferede lille ø i Canada. Båden sejler samme vej tilbage. Næste dag fortsættes til storbyen Edmonton - hovedstaden i Alberta - hvorfra der flyves tilbage mod Danmark.

Spirit Island - Åndens Ø - i Maligne Lake

Spirit Island - Åndens Ø - i Maligne Lake

Fakta om Canada

Hovedstaden i Canada er Ottawa. Største by er Toronto.

Befolkningstal: Ca. 37 mio.

Areal: Ca. 9.984.670 km2

Afstand fra Danmark: Ca. 6.259 km. til Toronto og ca. 7.655 km. til Vancouver.

Mest besøgte attraktion: Nationalparkerne Jasper og Banff i det vestlige Canada. Toronto og vandfaldet Niaraga Falls i det østlige Canada.

Mere information:

Rejsebureau: Gislev Rejser

Turistinformation: Canada