Canyonlands National Park, Utah, USA
Log ind Log ind
Canyonlands National Park, Utah

Canyonlands National Park, Utah

På vestsiden af Rocky Mountains ligger staten Utah, hvor der stoppes på et plateau med udsigt til dybe kløfter og ejendommelige klipper som floderne Green River og Colorado River har skabt gennem millioner af år - Canyonlands National Park

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Rejseskribent

Tilføj favorit

Grand View Point Overlook

Det regner let og lavthængende skybanker driver ind over Canyonlands National Park, som er Utahs største og vildeste nationalpark med et areal på 1.365 km2. Håbet om at kunne se noget som helst svinder. Vi kører ind fra den nordlige indgang og ud på et fladt plateau, som ligger godt 1.800 meter over havet - Island in the Sky. Nu forstår vi bedre, hvorfor netop dette sted har sådan det navn! Ved det yderste udsigtspunkt Grand View Point Overlook holder regnen mirakuløst op og udsigten er bare betagende. Her føler vi virkelig naturens storhed og råhed krybe ind under huden. Dybe kløfter og spidse klipper med forblæste træer og små hårdføre buske spredt i de rødlige klipper så langt øjet rækker. Til venstre ses en dyb kløft, hvor Colorado River løber langt nede og til højre skærer Green River sig ned i landskabet. Det plateau vi står på er forholdsvist fladt og er gjort af et hårdere klippemateriale, som ikke har kunnet blive eroderet bort.

Dybe kløfter i Canyonland National Park set fra Grand View Point Overlook

Dybe kløfter i Canyonland National Park set fra Grand View Point Overlook

Buck Canyon Overlook

Vi kører tilbage gennem Canyonlands National Park til udsigtspunktet Buck Canyon Overlook og betragter igen det storslåede kløftlandskab, hvor det hårde materiale står tilbage og danner fladtoppede bjerge, de såkaldte mesas. Fra udsigtspunktet er der omkring 700 meter ned i kløften.

Kløft og mesas set fra Buck Canyon Overlook

Kløft og mesas set fra Buck Canyon Overlook

Drivende skyer ved Green River Overlook

Sidste stop er ved Green River Overlook, der som navnet fortæller har udsigt mod Green River, men drivende tågebanker begrænser udsigten. Imponerende som naturen spiller pus med os - og hvor hurtigt vejret ændrer sig. Der er naturligvis mange flere udsigtspunkter og muligheder for aktiviteter end vi kan nå i dag - ikke mindst på grund af vejret. Syd for Island in the Sky ligger to andre store plateauer (mesas) The Maza og The Needles også med helt ejendommelige klippeformationer. Men det må blive en anden gang, for vi er allerede på vej mod overnatningssted i byen Moab.

Skyer driver ind ved Green River Overlook

Skyer driver ind ved Green River Overlook

Moab - godt udgangspunkt til nationalparkerne

På den relativt korte afstand der er mellem Canyonlands National Park og Moab skifter vejret totalt og det er næsten hedebølge, da vi når hotel La Quinta Inn & Suites, der ligger i udkanten af byen. Og før vi får set os om, er de første af de medrejsende i hotellets svømmepøl. 
Moab i sig selv er ikke den store attraktion og startede som en rolig bosætning for mormonerne. I 1952 fandt man uran i bjergene omkring byen, hvilket gjorde Moab til en af de rigeste byer i staterne. Men da uranen var brugt i 1970'erne, blev byens økonomi reddet af tilstrømmende turister - mest fordi byen har en perfekt beliggenhed som base for udflugter til de nærliggende nationalparker. Moab har været brugt som location i mange westernfilm som Rio Grande, Once upon a Time in the West, Geronimo og film som Indianer Jones og mange andre samt i flere tv-serier. 
Øst for byen, i området kaldet Robbers Roost, holdt Butch Cassidy og hans bande til, da de i slutningen af 1800-tallet røvede tog og banker i området.

Hotel La Quinta Inn & Suites i Moab

Hotel La Quinta Inn & Suites i Moab

I morgen besøges en anden af de nærliggende nationalparker - den helt vidunderlige og særegne Archers National Park.

Fakta om USA

Hovedstaden i USA er Washington D.C. og største by er New York.

Befolkningstal: Ca. 325 mio.

Areal: Ca. 9.833.520 km²

Afstand fra Danmark: Til New York City: 6.197 km. Til San Francisco: 8.797 km.

Mest besøgte attraktioner: Storbyer og nationalparker

Mere information:

Rejsebureau: Albatros Travel

Turistinformation: USA