Chicago, Illinois - porten til Midtvesten, USA
Log ind Log ind
Chicago, Illinois - porten til Midtvesten

Chicago, Illinois - porten til Midtvesten

Da Jacques Marquette og Louis Joliet som de første hvide opdagelsesrejsende i 1673 kom til dette område, havde Potawatomi-indianerne allerede navngivet stedet Checagou - "hvor de vilde løg gror".

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Rejseskribent

Tilføj favorit

En by - langt bedre end sit ry

Chicago, der i dag er den tredje største by i USA (efter New York og Los Angeles), gennemgik fra midten af 1800-tallet en rivende udvikling som midtvestens storby. Store kvægflokke blev drevet til byens slagterier og konservesfabrikker skød op. Flodsystemerne og kanalerne mellem de store søer samt ikke mindst jernbanen gjorde det muligt at fragte fødevarer til østkystens folkerige egne.
En store brand i 1871 ødelagde det meste af byen, som derefter blev genopbygget - nu med verdens første skyskraber. I 1920’erne huserede mafiaen med bl.a. Al Capone, hvilket gav byen et dårligt ry i årtier efter, og byen var ikke en eftertragtet turistdestination. Alt dette er dog forlængst fortid, og Chicago er ikke længere farligere at opholde sig i end andre steder. 
I dag er Chicago en meget smuk by med en fantastisk skyline, hvor de enkelte bygningers arkitektoniske udseende adskiller sig fra andre bygninger. Bystyret har gjort meget for at pynte på byen med bl.a. smukke parker, fontæner og ikke mindst eksklusiv kunst af f.eks. Picasso og Mero m.fl. i gaderne. Men hvorfra ser vi bedst Chicagos smukke skyline?  

Chicago skyline

Hen på eftermiddagen er ankommet til Hotel Red Roof Inn i centrum af Chicago. Vi har brugt dagen med at køre fra Detroit gennem staten Michigan og fulgt Highway 94 ind i et lille hjørne af staten Indiana syd om Lake Michigan, og frem til staten Illinois, hvor Chicago ligger smukt ved Michigan-søens sydvestlige bred. Et bjerg kan ikke ses på toppen af det! Ej heller kan man se byen, når man står midt i den! Vi spadserer derfor ud til bredden af Lake Michigan og kommer ind i Jane Addams Memorial Park, der ligger på en halvø ude i søen, på så stort afstand af centrum, at Chicagos vidunderlige skyline kan ses. Men det bliver end bedre ...

Udsigten ved Buckingham Fountain

Vi fortsætte forbi Navy Pier - et forlystelses og restaurantområde - og over Chicago River på en af de 38 broer som forbinder down town med resten af byen. Ved at følge den store marina Monroe Harbor når vi frem til Millennium Park, hvor vi stopper ved Buckingham Fountain. Udsigten mod Skyline herfra må man ikke snyde sig selv for. Men det allerbedste vue fås fra Adler Planetatium, der også ligger på en halvø længere sydpå - men så skal vejret også være klart og skyfrit.

Omkring Millennium Park

Millennium Park, der åbnede i 2004, er blandt de populæreste steder at spadsere mellem skulpturer, fontæner samt haver, og har et af de bedste udendørs koncertsteder i USA med mere end 100 koncerter om året. Koncertstedet Jay Pritzker Pavilion kan rumme 4.000 siddende gæster og hele 7.000 på den tilstødende græsplæne. Lige over for parkens nordvestlige hjørne ligger Chicago Cultural Center fra 1897 opført i græsk-romersk stil med buegange og søjler. Det var oprindeligt byens monument efter borgerkrigen og indeholdt bl.a. byens centrale bibliotek. I dag rummer bygningen kontoret for kulturelle anliggender, nogle gallerier samt et af byens turistkontorer, hvor man kan få masser af informationer og brochurer.

The Claud Gate

Her ser vi også The Claud Gate, som de lokale kalder "The Bean". Det er en fantastisk skulptur i blankpoleret stål som genspejler omgivelserne på den mest forunderlige måde. Man forstår godt, at denne skulptur - skabt af Anish Kapoor - er blandt de mest fotograferede i Chicago.

Crown Fountain

I nærheden står Crown Fountain - et interaktivt springvand med billeder af almindelige borgere fra Chicago, der ser på hinanden. Efter en stund blinker de pludselig og en vandstråle sprøjter fra deres læber. Helt specielt er dette kunstværk i nattelyset.

The Loop

Fra hotellet spadserer vi sydpå ad indkøbsgaden The Magnificent Mile (North Michigan Avenue) over Chicago River og frem til The Loop - en højbane, hvor larmende tog bringer folk rundt i byen. Bilerne drøner under den hævede jernbane, og vi føler os sig hensat til en kulisse i en amerikansk actionfilm. Det er også her vi finder byens (og i 2012 USA's) højeste bygning Willis Tower, på hele 447 meter.

Old Water Tower

Nordpå ad The Magnificent Mile støder vi på Chicago Old Water Tower og pumpestationen fra 1869, som var blandt de få bygninger, der ikke gik til under storbranden i 1871. Den slotslignende konstruktion er et fint symbol for Chicago.

John Hancock Center

John Hancock Center fra 1969 er også et ikon for Chicago med forretninger i stueplan, kontorer på de nederste etager og ejerlejligheder på de øverste. På toppen, 344 meter over gadeniveau, kan man besøge observatoriet. Vi tager elevatoren op, men kun til næstøverste etage, hvor vi kan nyde en drik på Lavazza Espression Café og samtidig have en enestående udsigt ud over Chicago.

De 10 topattraktioner man skal se når man besøger Chicago er

Chicago er for danske turister en noget overset turistdestination og har meget mere at tilbyde inden for arkitektur, museer, kunst og kultur end vi kan nå at se på de halvanden dag vi er her. 
Så næste gang vi kommer - hvilket vi meget gerne gør - skal vi se nærmere på de mest besøgte turistattraktioner denne spændende by har at tilbyde:
1. Navy Pier
2. The Magnificent Mile
3. John Hancock Observatory
4. Skydeck i Willis Tower
5. Millennium Park
6. The Art Institute of Chicago
7. The Field Museum
8. John G. Shedd Aquarium
9. Adler Planetarium
10. The Museum of Science and Industry
I morgen fortsætter vores rejse på tværs af USA ud over prærien i staterne Ioea og South Dakota mod Det Vilde Vesten.

Fakta om USA

Hovedstaden i USA er Washington D.C. og største by er New York.

Befolkningstal: Ca. 325 mio.

Areal: Ca. 9.833.520 km²

Afstand fra Danmark: Til New York City: 6.197 km. Til San Francisco: 8.797 km.

Mest besøgte attraktioner: Storbyer og nationalparker

Mere information:

Rejsebureau: Vitus Rejser

Turistinformation: USA