USA: De Dansk Vestindiske Øer - St. John, den tredje af tre spændende øer
Log ind Log ind
De Dansk Vestindiske Øer - St. John, den tredje af tre spændende øer

De Dansk Vestindiske Øer - St. John, den tredje af tre spændende øer

Bemærk: denne rejse er betalt, dog uden redaktionel indflydelse, af: Bravo Tours

Allerede efter kort tid på øen, viser det sig at der er tale om en helt tredje type ø. St. john er fredelig, alt går langsomt og naturen er storslået. St. John er på størrelse med Fanø.

Anne-Vibeke Isaksen

Anne-Vibeke Isaksen

Vært og rejsejournalist

Tilføj favorit

250 års kolonihistorie

De Dansk Vestindiske Øer med St. Croix, St. Thomas og St. John er et af de mest interessante rejsemål, hvis man både vil dase på nogle af de bedste strande i verden og samtidigt gå i fodsporene på en 250 år dansk kolonihistorie. 

Endagstur til St. John

Gruppen, der skal med på denne dagudflugt er igen blevet hentet på de hoteller vi bor på og med følgeskab af de danske guider og der er sørget for alt, så det er bare at læne sig tilbage og nyde St. John. Allerede efter kort tid på øen, viser det sig at der er tale om en helt tredje type ø. St. john er fredelig, alt går langsomt og naturen er storslået. St. John er på størrelse med Fanø, så det er overskueligt på en dag.

Enestående strand bl.a. Trunk Bay

Strandene er ganske enkelt enestående med fint hvidt sand og krystalklart vand, der i den grad indbyder til en dukkert. Heldigvis er der sat tid af til det og vi har flere timer på en af verdens mest imponerende strande Trunk Bay.

Annaberg Sukkerplantage

Vi besøger Annaberg, hvor man ser ruinerne fra en af de største sukkerplantager på St. John. Stedet er opkaldt efter Anna, der var datter af Christopher William Gottschalk. Det blev opført i 1721, men det er kun slavehuset, der er tilbage fra den tid. Fra Annaberg er der også en storslået udsigt ud over Leinster Bay og den engelske ø, Tortola.

Mere tid på St. John

En enkelt dag på St. John er på mange måde for lidt, men man kan sagtens nå at få et indtryk af øens skønhed og den ubeskrivelige natur. Hvis man vil kan man også sagtens bo her ovre og så på den måde bruge mere af sin ferie på St. John. Det er især oplagt, hvis man godt kan lide at vandre, for der er mange gode ruter i forskellige sværhedsgrader på St. John.

Meget begejstret for De Dansk Vestindiske Øer

Jeg kan 100 % tilslutte mig de andre gæster begejstring for de dansk vestindiske øer. Jeg kan ikke nævne noget andet sted i verden, hvor vi kan rejse så langt væk og så finde så meget dansk historie. Det er utrolig fascinerende og man kan samtidigt kombinerer det med daseferie, for selvom man ikke når at besøge alle strande, så er det næsten ligegyldigt hvilken man vælger for de skuffer på ingen måde. Hotellerne er meget forskellige og her skal man finde det som passer til ens behov og pengepung. Alt findes.

Lidt historisk baggrund

US Virgin Island - som vi kalder De Dansk Vestindiske Øer - er til sammen på størrelse med Mors og ligger øst for Puerto Rico på grænsen mellem Det Caribiske Ø-hav og Atlanterhavet. 
Columbus kom her allerede i 1493 og det var først i slutningen af 1600 tallet af danskerne blev aktive her ude. Dansk Vestindien med St. Thomas 1672, St. John i 1694 og sidst men ikke mindst St. Croix i 1733 blev begyndelse på ca. 250 år fascinerende dansk kolonihistorie. Man kunne måske tro, at dette for længst er gået i glemmebogen, men det er på ingen måde tilfældet og det gør rejsen til noget helt særligt.

Fakta om USA - Virgin Islands

Hovedstaden i USA er Washington D.C. og største by er New York.

Virgin Islands har flere navne som f.eks. Jomfruøerne, men også Dansk Vestindien/De Dansk Vestindiske Øer, da øriget tilhørte Danmark indtil 31/3 1917, hvor de blev solgt til USA. Virgin Islands består af tre hovedøer: St.Sroix - St. Thomas - St.John, der ligger i Caribien. 

Befolkningstal: Ca. 325 mio. i USA. Virgin Island ca. 106.000.

Areal: Ca. 9.833.520 km². Virgin Islands ca. 346 km² .

Afstand fra Danmark: Til New York City: 6.197 km. Til San Francisco: 8.797 km. Til Virgin Island: 7.572 km.

Mest besøgte attraktioner: Øernes danske historie med tidligere danske steder, strandene og naturen.

Mere information:

Rejsebureau: Bravo Tours

Turistinformation: Virgin Islands, USA

Turistinformation: USA