Frost i Bighorn Mountains og Cody, Wyoming, USA
Log ind Log ind
Frost i Bighorn Mountains og Cody, Wyoming

Frost i Bighorn Mountains og Cody, Wyoming

Bemærk: denne rejse er betalt, dog uden redaktionel indflydelse, af: Vitus Rejser

På rundrejsen i USA forlades Rapid City for at køre ind staten Wyoming der ligger i nyfalden sne. I det fjerne ses de første bjerge i Bighorn Mountains som passeres for at få frem til byen Cody.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Rejseskribent

Tilføj favorit

Sundance

Efter gårsdagens snefald er landskabet bare så smukt og i det fjerne ses de første bjerge i Bighorn Mountains - en forløber til det vældige Rocky Mountains. Nu er her flere bakker og rustrøde klippeformationer med sne på toppen. Dagens første "strækkebenpause" er ved den lille by Sundance. Dette er stedet, hvor tog- og bankrøveren "The Kid", Harry Alonzo Longabaugh (1867-1908) fik tilnavnet Sundance Kid. Han gemte sig i sit berygtede skjulested "Hole-in-the-wall" godt 200 km. syd for byen og deltog i røverbanden Butch Cassidy’s Wild Bunch, inden han udvandrede til Argentina med sin ven. De menes begge at have mødt deres skæbne i Bolivia. Figurene er udødeliggjort i succesfilmen "Butch Cassidy and the Sundance Kid" fra 1969 med Poul Newman (1925-2008) og Robert Redford (1936- ). Byen er også kendt for sin filmfestival "Sundance Film Festival" grundlagt netop af Robert Redford.

Sne i Black Hills på grænsen mellem South Dakota og Wyoming

Sne i Black Hills på grænsen mellem South Dakota og Wyoming

Bighorn Mountains

Bussen bevæger sig langsomt op i bjergene ad de snoede veje og ved et udsigtspunkt kan vi se tilbage mod den flade prærie vi er kommet fra. Wyoming er en rig stat med naturressourcer som olie, diamanter og guld, men også med nationalparker som tiltrækker mange turister. Mellem bakkerne ses oliepumper arbejde.
Efter frokost forlader vi Highway 90 og fortsætter ad vej 14 over Greybull mod Cody.

Ved udsigtspunkt i Bighorn Mountains i Wyoming

Ved udsigtspunkt i Bighorn Mountains i Wyoming

Bisonoksernes land

Efter Bighorn Mountains flader landskabet atter ud med store landbrugsarealer og uopdyrket prærie. Her levede bisonen engang. Indtil 1850 menes der i Westen at have været op mod 50 mio. bisonokser, som indianerne fra gammel tid jagtede med bue og pil. En enkelte bison kunne brødføde en familie i lang tid og alt blev brugt til mad, tøj, redskaber og tipien. Så kom bøffeljægerne, som med deres effektive rifler hurtigt kunne gøre en ende på masser af bison - blot for at flå skindet af og lade kødet ligge og rådne. I løbet af blot 35 år var bestanden reduceret til nogle få tusinde, så dyret var ved at uddø og livsgrundlaget for prærieindianerne var væk.
Som vi tidligere har hørt, kæmpede prærieindianerne med høvdingerne Crazy Horse og Sitting Bull i spidsen forgæves for at beholde deres land og eksistensgrundlag. Nu er bestanden af bisonokser ikke længere udryddelsestruet takket være fredningen i nationalparkerne.

Gennem bisonoksernes land

Gennem bisonoksernes land

William F. Cody alias Buffalo Bill i byen Cody

I byen Cody ses nogle husfacader som var vi i en gammel cowboyby - og det er vi faktisk også. Byen blev grundlagt i 1885 af William F. Cody bedre kendt som Buffalo Bill. William F. Cody (1846-1917) blev født i Iowa og var spejder, Pony-Express-rytter, soldat, bisonjæger (deraf navnet Buffalo Bill) m.v. Men frem for alt er han kendt som showman, der turnerede med sit Wild West Show, som kunne fremvise ægte indianere - også i Europa. En statue af den berømte westernhelt står på pladsen foran Buffalo Bill Center of the West.

En statue af Cody, der fik tilnavnet Buffalo Bill, ses i byen Cody opkaldt efter ham

En statue af Cody, der fik tilnavnet Buffalo Bill, ses i byen Cody opkaldt efter ham

Cody - en turistby med cowboymiljø

Efter indkvarteringen på Comfort Inn spadserer vi gennem byen og ser bl.a. det berømte, historiske hotel Irma Hotel, som Buffalo Bill navngav efter sin datter og hvor der hver dag i sommermånederne er et cowboyshow med skyderier. De mange bygninger huser souvenirbutikker og restauranter og er noget turistet. Lidt uden for byen ligger et gammelt fort Old Trail Town med et museum om det gamle vesten.   

Hovedgaden i Cody er fuldt med restauranter og souvenirbutikker

Hovedgaden i Cody er fuldt med restauranter og souvenirbutikker

Vilde dyr i Cody

Gå en tur op på Kirkebakken, hvorfra der er en fin udsigt over byen og de bagvedliggende bjerge. Her møder du givetvis hjorte som græsser mellem husene og smukke fugle som synger dagen bort. 

Udsigt fra Kirkebakken

Udsigt fra Kirkebakken

Cody kaldes også "Porten til Yellowstone National Park" - som besøges i morgen.

Fakta om USA

Hovedstaden i USA er Washington D.C. og største by er New York.

Befolkningstal: Ca. 325 mio.

Areal: Ca. 9.833.520 km²

Afstand fra Danmark: Til New York City: 6.197 km. Til San Francisco: 8.797 km.

Mest besøgte attraktioner: Storbyer og nationalparker

Mere information:

Rejsebureau: Vitus Rejser

Turistinformation: USA