Gigantiske redwood-træer i Californien, USA
Log ind Log ind
De gigantiske redwood-træer i Californien

De gigantiske redwood-træer i Californien

Lige syd for grænsen mellem Oregon og Californien, hvor Redwood National Park og Redwood State Park nærmest flyder ud i ét, ser vi de himmelstræbende redwood-træer.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Rejseskribent

Tilføj favorit

Trees of Mystery

Et af de steder hvor man kan komme helt tæt på disse kæmper er ved Trees of Mystery ved byen Klamath. Her er det den kæmpestore skovmand Paul Bunyan - en kendt figur i amerikansk folklore - og hans ligeså store tyr Babe Blue Ox, der byder velkommen. På et fint stisystem ledes vi ind mellem træerne, hvoraf nogle har rødder over jorden i underlige former, der alle har fået forskellige navne. Her ligger væltede træer, hvor rodnettet er synligt - og så føler man sig lige pludselig meget lille. Det er en underlig følelse at bevæge sig mellem nogle af verdens ældste organismer, men der kommer også nye redwoodtræer til. Nogle har lavet rodskud så tæt, at ni træer danner en næsten lukket halvcirkel. Stedet kaldes for katedral-træerne og her er det populært at blive gift. Andre træer vokser ud af en væltet træstamme - meget besynderligt!
Inde i Trees of Mystery tager vi en noget opreklameret gondol - Sky Trail - op og svæver små 10 minutter over trætoppene, indtil vi lander på en udsigtsplatform. Herfra er der nu ikke meget at se udover toppen af skoven, så den tur kan sagtens droppes.
På vejen tilbage mod udgangen ses en del figurer skåret i træ, der skal inspirere til at lære mere om legenden Paul Bunyan. Bl.a. ses hans hund Digger!

Tour Thru Tree

Vi stopper også ved Kamp Klamath RV Park and Campground i Klamath - et privatejet sted, hvor attraktionen kaldes Tour - Thru Tree (Tur Gennem Træ) - fordi det er muligt for visse biler at køre igennem en skåret åbning i træet. Fra bussens parkeringsplads er der et lille stykke vej at gå op ad en bakke til selve træet, der menes at være 785 år gammelt. Åbningen i det store træ, der fortsat lever i bedste velgående, blev skåret i 1976 og er 2,23 meter bredt og 2,9 meter højt.                                                                        

Big Tree

Turens største træ, som kaldes Big Tree (Stort Træ), ser vi ved næste stop. Det er da også en vældig gigant på 1.500 år vi møder. Træet er omkring 93 meter højt og med en nedre diameter på næsten 22 meter. Jo, man føler sig lille og ydmyg. Og så er det slet ikke blandt verdens ældste og allerstørste træer.
 

Tilbage til Oregon

Samme eftermiddag er vi tilbage i Oregon og overnatter i Grants Pass, hvor vi indlogeres på Best Western Grants Pass Inn og kan slappe af ved svømmepølen, inden vi næste dag skal videre mod endnu en naturperle - Crater Lake National Park.

Fakta om USA

Hovedstaden i USA er Washington D.C. og største by er New York.

Befolkningstal: Ca. 325 mio.

Areal: Ca. 9.833.520 km²

Afstand fra Danmark: Til New York City: 6.197 km. Til San Francisco: 8.797 km.

Mest besøgte attraktioner: Storbyer og nationalparker

Mere information:

Rejsebureau: Gislev Rejser

Turistinformation: USA