Mount Rainier National Park, Washington State, USA
Log ind Log ind
Mount Rainier National Park, Washington State

Mount Rainier National Park, Washington State

I staten Washington ligger voldsomme vulkaner og stikker op som selvstændige øer i landskabet. Flere er aktive som f.eks. Mount St. Helena, der eksploderede i 1980. Også vulkanen Mount Rainier er er en aktiv vulkan, men seismologerne har konstante målinger af eventuelle jordrystelser og vil i god tid advare, såfremt der er den mindste fare på færde.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Rejseskribent

Tilføj favorit

Skookum Falls

Blot 90 km. sydøst for Seattle ligger Mount Rainier National Park, som vi kommer til via Highway 140, der også hedder Mather Memorial Parkway. På lange strækninger følges White River, der fyldes af smeltevand netop fra Mount Rainier og vi stopper ved det ca. 76 meter høje vandfald Skookum Falls, der som en lang, tynd kile glider ned ad bjergsiden. Tågebankerne bliver hyppigere, efterhånden som vi kommer længere og længere op ad vulkanen. Og så kommer regnen. Som en del af bjergkæden Cascades Mountains, der løber ned langs Stillehavskysten, har Mount Rainier med en højde på 4.392 moh. sit helt eget klima. Her falder megen regn - så meget, at det i den korte sommersæson kun er klart vejr hver anden dag. Om vinteren falder her normalt mellem 10 og 15 meter sne, men i vinteren 1971-72 blev der sat rekord med over 30 meter sne!

Vandfaldet Skookum Falls i Mount Rainier National Park

Vandfaldet Skookum Falls i Mount Rainier National Park

Paradise Park på Mount Rainier

Fra hovedvejen ved Stevens Canyon fortsættes ad serpentineveje videre opad mod Paradise Park, hvor vi stopper ved besøgscentret Henry M. Jackson Memorial Visitor Center, 1.647 moh. Besøgscentret ligger i en stor stengrå bygning og giver nyttige oplysninger om geologien og faunaen på Mount Rainer, der blev gjort til nationalpark allerede i 1899 - som den fjerde nationalpark i USA. Havde vejret været klart, ville vi kunne de imponerende isblå gletsjere på vulkanens top og føle os så tæt på, at vi "næsten kan røre ved dem". Mount Rainer er da også et meget populært sted med omkring to mio. besøgende hvert år. Heraf forsøger mere end 10.000 at komme op på toppen, hvilket kun lykkes for omkring halvdelen.

Besøgscentret ved Mount Rainer National Park

Besøgscentret ved Mount Rainer National Park

Spadseretur til Myrtle Falls

Selv om her falder en let regn og sigtbarheden er under 100 meter, vil vi iført regntøj spadserer forbi de øvrige stengrå bygninger, der nærmest fremstår helt spøgelsesagtige i tågedisen og gå ad fint anlagte stier op ad bjergskråningen mellem de frugtbare og blomsterrige enge. Nu forstår vi, hvorfor Washington State også kaldes "The Evergreen State".
En af de overkommelige vandreruter går op til vandfaldet Myrtle Falls - en tur på et par kilometer - og fra en udsigtsplatform kan vi se vandet falde 22 meter ned i en kløft. Det vil dog være nytteløst at vandre længere op ad bjerget i tågedisen. I stedet giver vi os god tid på tilbageturen til at iagttage plante- og dyrelivet, for her er mange fugle bl.a. den blå skovskade med top - Steller's Jay. Og så er her mange jordegern, der pusler mellem klokkelyngen og som altid er morsomme at iagttage.

Vandfaldet Myrtle Falls i regnvejr

Vandfaldet Myrtle Falls i regnvejr

Narada Falls

Næste stop på rundrejsen i Washington er ved Narada Falls blot få kilometre fra besøgscentret. Her falder Paradis River 54 meter og sender smeltevand - og regnvand - fra Mount Rainier ned mod den mægtige flod Columbia River, som vi senere passerer.

Vandring gennem frodigt landskab til Narada Falls

Vandring gennem frodigt landskab til Narada Falls

Rundrejsen fortsætter i staten Oregon, hvor vi følger Columbia River Gorge med endnu flere vandfald.

Fakta om USA

Hovedstaden i USA er Washington D.C. og største by er New York.

Befolkningstal: Ca. 325 mio.

Areal: Ca. 9.833.520 km²

Afstand fra Danmark: Til New York City: 6.197 km. Til San Francisco: 8.797 km.

Mest besøgte attraktioner: Storbyer og nationalparker

Mere information:

Rejsebureau: Gislev Rejser

Turistinformation: USA