Smith Rock State Park, Terrebonne, Oregon, USA
Log ind Log ind
Smith Rock State Park, Terrebonne, Oregon

Smith Rock State Park, Terrebonne, Oregon

Et af Oregons syv vidundere er Smith Rock State Park med op til 600 meter høje, takkede og næsten lodrette klippesider der ligger midt i præriens højland tæt ved landsbyen Terrebonne.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Rejseskribent

Tilføj favorit

Udsigt til røde, lodrette klippeformationer

Atter skal vi omkring 30 mio. år tilbage, hvor en kollapset vulkan skabte en kaldera som floden Crooked River gennem årtusinder har eroderet. I midten af 1980'erne blev Smith Rock State Park verdenskendt som et af de allerbedste steder at klatre, og her kommer da også bjergklatrere alle vegne fra for at udfordre sig selv. Vi skal dog på ingen måde klatre, men spadserer en kort tur ad de markerede stier langs kanten med udsigt til den nedenfor strømmende Crooked River og de bagved liggende flotte klippeformationer, der changerer i røde og gyldne farver i formiddagens sol. Vi følger floden fra de højtliggende stier, da det tager tid og kræfter at gå helt ned til floden.

Imponerende klippeformationer i Smith Rock State Park

Imponerende klippeformationer i Smith Rock State Park

Crooked River

For enden af parkeringspladsen ligger sporet Homestead Trail og lidt ude ad denne sti ses det betagende landskab fra en anden vinkel med floden Cooked River slyngende sig i bunden af kløften. Smith Rock State Park har flere afmærkede vandreruter og her kunne vi sagtens bruge meget mere tid, f.eks. ved at vandre en tur over på den anden side af floden og op mellem klipperne. På ruten kan vi tydeligt se andre snedækkede vulkaner i området bl.a. det 2.349 meter høje Mount Hood.

Floden Crooked River snor sig gennem Smith Rock State Park

Floden Crooked River snor sig gennem Smith Rock State Park

Men rundrejsen i det nordvestlige USA  fortsætter mod den gamle guldgraverby Sumpter, hvor guldfeberen atter vækkes til live.

Fakta om USA

Hovedstaden i USA er Washington D.C. og største by er New York.

Befolkningstal: Ca. 325 mio.

Areal: Ca. 9.833.520 km²

Afstand fra Danmark: Til New York City: 6.197 km. Til San Francisco: 8.797 km.

Mest besøgte attraktioner: Storbyer og nationalparker

Mere information:

Rejsebureau: Gislev Rejser

Turistinformation: USA