Rundt i Seattle, Washington State, USA
Log ind Log ind
Seattle, Washington State

Seattle, Washington State

Efter besøget hos Boeing fabrikken er vi tilbage i Seattle og starter vores sightseeing på byens ældste plads, der blev centrum for de første hvide bosættere i 1851.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Rejseskribent

Tilføj favorit

Pioneer Square

Efter storbranden i 1889 blev den gamle historiske bydel genopført, så originalt som det har været muligt, hvilket vi kan se på de omkringliggende bygninger, da vi står på Pioneer Square. En buste af høvding Sealth, som Seattle er opkaldt efter, ses på pladsen, ligesom her er rejst en totempæl. I Pioneer Square's ene hjørne ses en overdækket jernkonstruktion, der mest minder om en tidligere pavillon og som er karakteristisk for pladsen. Det er også her, at det er muligt at komme på Underground Tour, som foregår under jorden blandt ruinerne efter storbranden. 
Vi spadserer lidt rundt i den gamle bydel med bl.a. Seattles første skyskraber Smith Tower fra 1914 og ned til havnen, hvorefter der er tid til en hurtig frokost på en af de mange restauranter.

Pike Place Market og Farmers Market

Mad handler det også om på Farmers Market, hvor producenterne allerede i 1907 etablerede et marked, hvor forbrugerne kunne handel direkte med producenterne. Og markedet med gaden Pike Place er fortsat et tilløbsstykke, hvilket de utallige besøgende vidner om. Her er da også alt hvad man kan forvente af blomster, frugt og grønt, kød og ikke mindst fisk. Når der er rigtigt travlt, er der tradition for at fiskehandlerne kaste fiskene til hinanden hen over disken. På Farmers Market har man foretaget undersøgelser af arbejdsmiljøet og beskrevet glæden ved at arbejde her til brug andre steder.
Midt i Pike Place Market ligger den allerførste Starbucks Café fra 1971, der som den eneste i verden, viser den lille havfrue med blottede bryster. De bornerte amerikanere fik ændret logoet, så alle andre steder er brysterne dækket af havfruens hår!
Fra Pike Place er der udsigt ud over havnen med bl.a. det store pariserhjul - Seattle Great Wheel - på Pier 57, men udsigten skæmmes af den meget støjende motorvej 99, der ligger mellem havnefronten og Farmers Market.

Omkring Seattle Center

Vores hotel Best Western Executive Inn ligger blot fem minutters gang fra Seattle Center, der er et stort parkområde med flere interessante bygninger og museer. Mest iøjnefaldende er Seattles varetegn det 184 meter høje udsigtstårn Space Needle, der blev bygget i 1962 i forbindelse med verdensudstillingen. Køen til billetlugen er imidlertid ekstrem lang, så ideen om at komme op og nyde udsigten opgives. Ved siden af ligger en farverig metalagtig bygning med bølgende facade, der huser EMP-museet - Experience Music Projekt. Bygningen er tegnet af den verdensberømte arkitekt Frank O. Gehry, der også har skabt den helt unikke bygning Walt Disney Concert Hall i Los Angeles. Det er også i Seattle Center vi finder Chihuly Garden & Glass Museum - en imponerende verden af farvestrålende glas. Blandt de øvrige bygninger findes Pacific Science Center med bl.a. planetarium og forskellige tekniske udstillinger.

Udsigt til Skyline

Da vi ikke kommer op i Space Needle for at få udsigten mod Seattles skyline, spadserer vi i stedet op ad 5. Avenue og fortsætter op ad bakken på Ward Street. Her ligger nogle ganske pragtfulde villaer med en betagende udsigt ud over byen - og herfra kan vi få det vue mod skyline, vi så gerne ville have.
Denne aften finder vi en restaurant nær Tilikum Place Park, hvor der står en statue af høvding Sealth i hel figur, fremstillet med løftet arm, som da han holdt sin berømte tale i forbindelse med Seattle Traktaten i 1854.
Allerede i morgen er vi atter på farten mod Mount Rainer National Park.

Fakta om USA

Hovedstaden i USA er Washington D.C. og største by er New York.

Befolkningstal: Ca. 325 mio.

Areal: Ca. 9.833.520 km²

Afstand fra Danmark: Til New York City: 6.197 km. Til San Francisco: 8.797 km.

Mest besøgte attraktioner: Storbyer og nationalparker

Mere information:

Rejsebureau: Gislev Rejser

Turistinformation: USA