Vandfaldene i Columbia River Gorge, Oregon, USA
Log ind Log ind
Vandfaldene i Columbia River Gorge, Oregon

Vandfaldene i Columbia River Gorge, Oregon

På rundrejsen i Canada har vi passeret Columbia River, der danner grænsen mellem staterne Washington og Oregon. Denne 2.000 km. lange flod har sit udspring i de canadiske Rocky Mountains og flyder ud i Stillehavet.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Rejseskribent

Tilføj favorit

Hood River

Byen Hood River har fået sit navn efter en mindre biflod til den vældige Columbia River og indkvarteringen sker på Hotel Best Western Plus Hood River Inn, der ligger helt ned til Columbia-floden. På grund af de særlige vindforhold er byen også kendt som "Windsurfing Capital of the World".

Hood River Inn på bredden til Columbia River

Hood River Inn på bredden til Columbia River

Mount Hood

På den anden side af motorvejen og jernbanen kan du spadsere op i terrænet og få en fin udsigt ud over byen og floden - ikke mindst hvis den nærliggende vulkan Mount Hood er fri for skyer, så du kan se denne majestætiske vulkans snedækkede top, der med sine 3.324 moh. er det højeste punkt, i den del af Cascades Mountains som ligger i Oregon.

Mount Hood

Mount Hood

Historic Columbia River Highway

Columbia River har gennem tiderne skåret sig ned i klipperne og skabt et naturskønt område. Allerede i begyndelsen af 1900-årene blev dette gjort til en turistattraktion ved, at generøse landejere donerede dele af deres jorde, så der kunne etableres en 100 km. lang turistvej, hvor man i bil kunne komme frem til de mange vandfald, som vælter ned ad kløftens sider. Undervejs ad denne Historic Columbia River Highway har du på venstre hånd den stejle bjergside, helt dækket af grønt vildnis, mens du på højre hånd har den store flod Columbia River. Det var netop på Columbia River at Lewis og Clark Ekspeditionen - Corps of Discovery - fortsatte deres opdagelsesrejse i 1803-1806 i det ukendte Nordamerika og fandt vejen til Stillehavet (Mere herom i en senere artikel fra denne rundrejse).
Vi stopper ved flere af vandfaldene. Bl.a. ses det 54 meter høje Horsetail Falls.

Horsetail Falls

Horsetail Falls

Flottest er dog Multnomah Falls, der falder 186 meter i to dele med bro over vandfaldet. Det er værd at udforske dette vandfald nærmere, så jeg beslutter mig for at ville se vandfaldet oppefra. Det skal indrømmes, at det er en sej tur på mindst 45 minutter at gå opad og opad til toppen. Jeg skal gennem i alt 11 hårnålesving og fra det 9. sving går det 100 meter ned til et udsigtspunkt, hvor vandfaldet løber ud over kanten. Faktisk er der ikke så meget at se. Vandfaldet i fuld længde kan ikke ses - og udsigten ud over Columbia River skæmmes af det disede vejr. 

Multnomah Falls er nok det smukkeste vandfald på Columbia River Highway

Multnomah Falls er nok det smukkeste vandfald på Columbia River Highway

Vi stopper også ved Bridal Viel Falls - Brudeslørsfaldet - hvor vi skal holde til højre ved bygningerne og spadsere nogle hundrede meter ned for at kunne iagttage vandfaldet.

Bridal Vie Falls - Brudeslørsfaldet - spreder sit vand i et idyllisk  bassin

Bridal Vie Falls - Brudeslørsfaldet - spreder sit vand i et idyllisk bassin

Sidste stop er ved Latourell Falls, der falder frit hele 76 meter og som kan ses fra udsigtspunktet ved turistvejen.

Latourell Falls ligger tæt på turistvejen Columbia River Highway

Latourell Falls ligger tæt på turistvejen Columbia River Highway

Ude af Columbia River Gorge fortsættes vi mod Oregons største by Portland - Rosernes By.

Fakta om USA

Hovedstaden i USA er Washington D.C. og største by er New York.

Befolkningstal: Ca. 325 mio.

Areal: Ca. 9.833.520 km²

Afstand fra Danmark: Til New York City: 6.197 km. Til San Francisco: 8.797 km.

Mest besøgte attraktioner: Storbyer og nationalparker

Mere information:

Rejsebureau: Gislev Rejser

Turistinformation: USA