Vandretur i Jackson Hole, Wyoming, USA
Log ind Log ind
Vandretur i Jackson Hole, Wyoming

Vandretur i Jackson Hole, Wyoming

Det er altid spændende at komme til cowboy-byen Jackson, der har bibeholdt sin westernstemning. Vi har været her flere gange og vil denne gang vandre op på bjerget Snow King Mountain.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Rejseskribent

Tilføj favorit

Over Teton Pass

Vejret aldrig været flottere, da vi kører over de imponerende bjerge og passerer Teton Pass. Og det er netop herfra at der er en enestående udsigt ud over hullet - Jackson Hole - eller  rettere dalen, hvori Jackson ligger. For mere end 9.000 år siden benyttede de indfødte (indianerne) passet, og de første hvide nybyggere og jægere fandt Teton Pass i 1811. Det første hestetrukket vogntog (wagon) passerede passet i 1886 og dengang tog det 14 dage!  

Udsigt i Teton Pass

Udsigt i Teton Pass

Howdy Stranger

Velkomstskiltet til Jackson Hole med ordene "Howdy Stranger" angiver tonen og den uformelle stemning vi møder i Jackson, hvor vi indkvarteres på Antler Inn midt i byen. I begyndelsen af 1800-tallet var dalen beboet af indianere og nogle få pelsjægere som satte fælder op for at fange bævere. I 1829 slog pelsjægeren David E. Jackson sig ned her og det er ham, som byen er opkaldt efter. Dalen blev blandt pelsjæger og cowboys kaldt "hullet" og dette satte sig fast, så både byen og dalen i dag kaldes for Jackson Hole. Efterhånden kom kvægavlere og cowboys, men også lovløse kvægtyve, til og Jackson blev en rigtig, klassisk westernby. Og det har næsten holdt ved. Her ses træhuse og fortove i træ og masser af butikker med cowboyudstyr og sjove caféer og spisesteder. Men også flere og flere kunstgallerier med western art af høj kvalitet - og til priser derefter.

Jackson Hole har bevaret sit cowboy miljø

Jackson Hole har bevaret sit cowboy miljø

Snow King Mountain

I dag er vi så tidligt fremme, at vi vil benytte lejligheden til at tage liften op til Snow King Mountain for at få udsigten ud over Jackson Hole. Ved stoleliften Scenic Chairlift får vi imidlertid oplyst, at det har lynet og tordnet seks kilometer herfra, og så siger sikkerhedsreglerne, at liften ikke må køre og at vi skal vente en times tid og så måske! Den usikkerhed kan vi naturligvis ikke vente på og beslutter os for at vandre op ad bjerget til Panorama House på toppen.
I det gode vejr kommer vi hurtigt op gennem skoven og snart har vi Jackson liggende under os. Stien snor sig op over bakkerne, der om vinteren benyttes til alpint skisport. Efter godt en time i roligt tempo er vi oppe på toppen af Snow King Mountain og har et flot vue udover Jackson Hole med Teton-bjergkæden i horisonten, hvor bjerget Grand Teton på 4.197 moh. står højest.

Din rejseskribent på vej op på Snow King Mountain over Jackson Hole

Din rejseskribent på vej op på Snow King Mountain over Jackson Hole

Lyn og torden

Vi er lige akkurat nået toppen, da et uvejr bryder løs. Det uvejr som var seks kilometer borte, har bevæget sig hen over Snow King Mountain og rammer os nu. Regnen bare vælter ned, men  vi kan søge læ inde i Panorama House, hvor vi møder andre vandrere. Det er heldigvis kun en enkelt byge og efter en halv time titter solen atter frem og vi kan vandre ned ad bjerget tilbage til byen. NB! Vi mødte ingen bjørne, selv om vi er i bjørneland, men ser flere fugle i skoven!

En tordenbyge kommer forbi

En tordenbyge kommer forbi

Rundt i Jackson

Udover at iagttage byens fine træhuse og mange forretninger sker der altid noget ved byens absolutte centrum - byens lille parkanlæg med fire flotte porte af elkgevirer. Her opføres der i sæsonen dagligt et shootout, hvor skuespillere agerer cowboys, røvere og indianere, som udkæmper dueller i gaden med skudvekslinger så det brager og ryger. 

Portal af gevirer ved Jackson Town Square

Portal af gevirer ved Jackson Town Square

Har du ikke besøgt Visitor centret i Jackson, er du gået glip af noget. Det ligger ca. ti minutters gang fra centrum og er en oplevelse - ikke blot fordi du kan få information om byen og hele området, men også fordi her er udstoppede dyr og kunst på væggene. Bestemt et besøg værd. 

Vi skal imidlertid have noget aftensmad og her er det en god ide at være tidligt ude, da her altid er mange turister, også selv om her er mange spisesteder. Et af de helt sjove spisesteder er The Jackson Hole Playhouse etableret i 1915 - men alt er allerede optaget. Så vil du ind her, der skal reserveres plads i god tid. I stedet besøges Smokin Iron, hvor maden også kan anbefales.
Er der plads i baren Million Dollar Cowboy Bar, hvor stolene er skiftet ud med sadler, er det også et godt sted at tage afsked med Jackson Hole.

Rundt i Jackson Hole med diligence

Rundt i Jackson Hole med diligence

I morgen går turen forbi Teton National Park og videre nordpå til Yellowstone National Park.

Fakta om USA

Hovedstaden i USA er Washington D.C. og største by er New York.

Befolkningstal: Ca. 325 mio.

Areal: Ca. 9.833.520 km²

Afstand fra Danmark: Til New York City: 6.197 km. Til San Francisco: 8.797 km.

Mest besøgte attraktioner: Storbyer og nationalparker

Mere information:

Rejsebureau: Gislev Rejser

Turistinformation: USA