Yellowstone Bear World i Rexburg, Idaho, USA
Log ind Log ind
Yellowstone Bear World i Rexburg, Idaho

Yellowstone Bear World i Rexburg, Idaho

I det østlige Idaho, ganske kort køretid fra vores hotel i Pocatello, ligger dyreparken Yellowstone Bear World lidt syd for byen Rexburg.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Rejseskribent

Tilføj favorit

Dyrepark - mest med bjørne

Det var bevidstheden om at de vilde dyr i Yellowstone National Park var truet og ville forsvinde, der fik Mike Ferguson til at etablere dyreparken i 1998, så folk også i fremtiden kunne komme tæt på mange af vestens store pattedyr - specielt bjørnene. Ved ankomsten træder vi op i nogle høje specialkøretøjer, som bringer os ud på en snoet vej gennem afskærmede områder, hvor vi ser nogle af de forskellige dyr. Udover hjorte og bison ser vi en enkelt grizzly-bjørn, men det er afsnittet med de mange sortbjørne, som fylder mest. Alle dyrene er født i fangeskab og kommer aldrig ud i den fri natur. Vi ser, at sorte bjørne kan være i mange forskellige farver - helt lysebrune, mørkebrune og kulsorte. Sortbjørne er mindre end grizzlybjørne - men efter sigende lige så farlige at møde i naturen. Her får vi udleveret brød, som vi kan fodre dyrene med - og så kommer de naturligvis helt hen til køretøjet, så der er mulighed for rigtigt at studere bjørnene. 
Mellem benene på de sorte bjørne lusker et par grå ulve rundt i håb om at kunne snuppe et stykke brød. Men de har respekt!

Bjørneungerne - vildt sjove

Efter køreturen, der kun er på nogle få hundrede meter, kan vi frit spadsere rundt i det afskærmede område for publikum og se på bl.a. bjørneungerne. Årets kuld af bjørneunger - og der kommer nye til hvert år - finder vi på et stort areal, hvor de leger sammen i små grupper. Og det er altid en fornøjelse at se dyreunger slås og prøve kræfter med hinanden. Så lærer de rangordenen at kende. Bjørneungerne er nysgerrige og alt skal undersøges, vendes og drejes. Specielt er den en som vil have fat i et blad på træet over dens hoved, og selv om den er kravlet op på en væltet træstamme og balancerer på bagbenene kan den ikke nå det lille blad. 
Mod ekstra betaling kan man få lov til at komme helt tæt på bjørneungerne ved at give dem en flaske mælk. Man får dog ikke lov til at røre ved bjørnen, men holde sutteflasken til dens mund. Og selv om dette er en ekstra bekostelig affære er det populært. Once in a lifetime!

Kæledyr

I et særligt indelukke, kan man derimod godt røre ved dyrene, som bl.a. omfatter geder og nogle helt tamme langøret hjorte (mule deer), som man kan lokke til sig med lidt købt foder. Specielt dette afsnit af dyreparken er populært blandt børn, som her kan få lov til at klappe dyrene.
Efter besøg hos bjørnene går turen videre over bjergene og ind i staten Wyoming, hvor vi skal besøge og overnatte i cowboy-byen Jackson.

Fakta om USA

Hovedstaden i USA er Washington D.C. og største by er New York.

Befolkningstal: Ca. 325 mio.

Areal: Ca. 9.833.520 km²

Afstand fra Danmark: Til New York City: 6.197 km. Til San Francisco: 8.797 km.

Mest besøgte attraktioner: Storbyer og nationalparker

Mere information:

Rejsebureau: Gislev Rejser

Turistinformation: USA